4 bra träningsmaskiner för hemmet

Med träningsmaskiner i hemmet behöver du inte gå till gymmet för att hålla dig i form. Oavsett din anledning – om du vill träna från bekvämligheten av ditt eget hem, föredrar att träna ensam eller gymmet helt enkelt ligger långt bort – kan en träningsmaskin vara till stor hjälp på din resa till ett hälsosamt jag.

Träningsmaskiner hjälper dig få in den motion du behöver och bygga vanan av att röra dig och kan på så sätt förbättra ditt liv på många sätt. Det är därför viktigt att du gör träning till en prioritet och bygger en vana, och träningsmaskiner hemma gör det svårare att hitta på ursäkter för att slippa undan ditt träningspass. Här är 4 bra träningsmaskiner för hemmet.

1. Multigym – För att tona hela kroppen

Finnlo Bio Force hemmagym

Med ett multigym i ditt hem har du allt du behöver för att tona hela kroppen och bygga muskler. Ett multigym är ett bra val för dig som är något avancerad inom gymträning och van vid att använda gymutrustning, men kan också fungera för nybörjare. Det finns oändligt med sätt att använda ett multigym och du hittar massor av videor och guider online på hur du kan träna olika muskelgrupper.

2. Löpband – Perfekt för konditionsträning

Ett löpband är ett bra sätt att få in konditionsträningen, även under de regniga och kalla dagarna då man inte gärna vill ut och springa. Konditionsträning är väldigt viktigt för din fysiska och mentala hälsa, och ett löpband i hemmet hjälper dig bygga upp en regelbunden vana. Med ett löpband är det mycket enkelt att spåra framsteg och sätta mål genom exakta nummer och man kan dessutom enkelt kontrollera takten man vill löpa eller gå i.

3. Crosstrainer – Skonsam och allsidig träning

Crosstrainer

En crosstrainer är en av de bästa träningsmaskinerna för den som är överviktig eller har tidigare skador och vill göra aerobisk träning. Det är svårt att sätta igång när man har ett riktigt högt BMI eftersom de flesta konditionsträningar kan skada leder. Simning, cykling och crosstrainer är några av de bästa sätten du kan få in din konditionsträning utan att lederna överbelastas.

4. Kabelmaskin – Bäst för att bygga muskelmassa

För att bygga muskler krävs att du lyfter tyngre vikter snarare än att göra många repetitioner. Om ditt mål att att bygga muskelmassa är en kabelmaskin en utmärkt investering. En kabelmaskin hjälper dig att bygga upp dina muskler genom att t.ex. låta dig lägga till motstånd till din vanliga styrketräning. En kabelmaskin en av de simplaste och bästa träningsmaskinerna du kan ha i hemmet för den som vill fokusera mer på styrketräning.

Sammanfattande tankar

Fysisk träning är en av de mest givande aktiviteterna som finns att utöva. Forskning visar att regelbunden träning har mängder av fördelar utöver viktminskning och hälsa. Enligt forskare kan fysisk träning lindra och förebygga depression och ångest, minska stress, göra dig produktivare och förbättra din självkänsla. Med så många sätt som fysisk träning kan förbättra din livskvalitet borde motion vara en mycket hög prioritet och det hjälper att du gör det så enkelt som möjligt för dig själv att träna regelbundet.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 3 / 5. Antal betyg: 2

Inga betyg ännu