Cykelvagnens många användningsområden

Cykelvagnar har blivit väldigt populära i Sverige. Det är inte sällan vi ser en förälder på cykel med ett litet barn liggandes eller sittandes i vagnen bakom cykeln. Det finns dock fler användningsområden för cykelvagnen än att skjutsa barn.

Det är numera inte sällan man ser cykelvagnar utefter cykelbanorna i Sverige. Den lätta vagnen som dras efter en cykel är visserligen inget nytt påfund men på senare år har den blivit riktigt populär. Det som hänt är att vagnarna förbättrats. De väger mindre nu och de kan användas för fler uppgifter än att bara transportera barn. Förutom att transportera barn används vagnarna för transport av varor och redskap. Cykelvagnarna kan också användas utan en cykel, för att till exempel skjutsa ett barn vid löpning eller andra tillfällen. Nedan ska vi gå igenom olika användningsområden för en cykelvagn och hur den kan vara ett mycket praktiskt hjälpmedel i vardagen både för privatpersoner och företag.

Cykelvagn för transport av barn

Även om de olika användningsområdena för cykelvagnar ökar så är det absolut vanligaste användningsområdet fortfarande transport av barn. För en förälder eller annan person som har hand om barn är cykelvagnen ett fantastiskt hjälpmedel. Att som tidigare skjutsa barn på pakethållaren var inte särskilt säkert. Om cyklisten skulle ramla så var sannolikheten stor att barnet skulle slå huvudet i asfalten. Vid en mindre olycka med en vagn är sannolikheten lägre att barnet kommer till skada. En annan fördel med vagnen är att det finns plats för flera barn i den och och också varor. Cykelvagnen är andra ord alltså ett mycket bra hjälpmedel i vardagen för familjer som har barn.

Förutom att användas bakom en cykel så kan cykelvagnen också användas fristående. Den är mycket lätt att koppla loss från cykeln och kan då användas som en enklare kärra. För en person som gillar att vara ute och röra sig till fots är det mycket enkelt att placera barnet i vagnen och sedan skjuta vagnen framför sig när man till exempel tar en joggingrunda.

Företag kan använda cykelvagnen för varor och verktyg

Cykelvagn

Förutom att användas för att transportera barn och varor i en familj så kan cykelvagnen användas i många andra sammanhang. Det har blivit allt vanligare att vagnarna används vid inköp av varor. En person kan helt enkelt koppla på cykelvagnen när det är dags att handla och sedan lasta matkassarna i vagnen. Använder man cykelvagnen på det sättet slipper man använda bilen varje gång man ska handla och det är förstås befriande för den som tycker att bilåkande ska begränsas. Det ger också lite extra motion.

Ett annat område där cykelvagnar har börjat användas är för företags transporter. När samhället blir alltmer fokuserat på miljön så har företag blivit intresserade av att använda mer miljövänliga transporter. Därför kan vi nu oftare se cykelvagnar användas av företag som levererar varor men även bland företag som utför tjänster. Det finns flera exempel på hantverkare som ställt undan skåpbilen och istället använder cykelvagnen för att transportera de verktyg de behöver för att utföra ett jobb. Cykelvagnen är verkligen mångsidig.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.7 / 5. Antal betyg: 3

Inga betyg ännu