Gå i trappor framför TVn

Träning är något som ständigt ger många personer dåligt samvete. Man vill så gärna träna, och när man gjort det mår man så mycket bättre. Men det blir bara inte av så ofta som man vill, det är så många saker som ständigt får högre prioritet än att träna. 

Men det finns faktiskt sätt att bli av med alla ursäkter för att träna på ett sätt som till och med kan göra att man ser fram emot att träna, man får in det i vardagen på ett naturligt sätt. Sättet att åstadkomma detta kan vara att till exempel skaffa sig en trappmaskin, som också kallas för ”mini-stepper”, och sedan placera trappmaskinen på en plats där det inte finns några egentliga ursäkter för att använda den. Nedan ska vi kort gå igenom både vad en trappmaskin är och hur den kan användas på ett smidigt sätt.

Vad är en trappmaskin?

I korthet är en trappmaskin en liten apparat på vilken du kan utföra samma rörelser som du gör när du går i en trappa, med den skillnaden att du inte rör dig framåt utan istället går på samma plats. Ibland är trappmaskinen bastant och kommer med handtag eller ledstänger, och påminner om ett löparband fast med trappsteg istället för ett band. Men det finns också trappmaskiner som är små och egentligen bara består av en plattform med två stora pedaler på. När man använder en sådan, mindre trappmaskin, behöver man lite bättre balans.

Oavsett vilken trappmaskin man använder så finns det nästan alltid inställningar för motstånd, att göra det tyngre eller lättare att gå i trappan alltså. Vid ökat motstånd måste den som använder trappmaskinen lägga över mer av kroppsvikten på pedalen som ska nedåt men om motståndet är lägre så går det att gå snabbare.

Så hjälper en mini-stepper dig att koppla av och träna samtidigt

Mini Stepper - Trappmaskin
Mini-stepper

På vilket sätt kan då mini-steppern vara till särskild nytta för den som har svårt att komma igång med träningen? Jo, det är faktiskt så att en mini-stepper kan användas i kombination med andra aktiviteter och det krävs ingen särskild förberedelse för att använda en mini-stepper, inga träningskläder eller en resa till en särskild lokal.

Det är här som TVn kommer in i bilden. Vad kan en bättre kombination är att gå på mini-steppern samtidigt som man tittar på film eller TV? Med ett sådant upplägg så distraheras man från det jobbiga med att träna samtidigt som det inte krävs några som helst förberedelser för att komma igång med ett lätt träningspass.

Är framför TVn den bästa platsen att använda en trappmaskin?

När man diskuterar trappmaskiners fördelar blir det ofta att man nämner TVn som en bra plats att träna. Det blir så smidigt att träna och titta på en film samtidigt. Nu finns det förstås också många andra platser som man kan använda en liten trappmaskin på. Det är inte alla som tycker att TV-tittande är det bästa sättet att koppla av. Lugn och ro kan också vara något som är mycket skönt, och då har man fortfarande den stora fördelen att det inte krävs några förberedelser för att använda trappmaskinen.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.5 / 5. Antal betyg: 2

Inga betyg ännu