Hjälpmedel för massage

Visst är det härligt att då och då unna sig en ordentlig, djupgående massage? Fördelen med att få massage är inte bara att det är härligt, utan massage kommer även med många hälsofördelar. Bland annat så leder massage till ökad blodcirkulation, att ditt immunförsvar stärks, att du blir mindre stressad, samt att spänningar och stelhet dämpas.

Hur bra det än är så finns det dock en nackdel med att få massage av en professionell massör, och det är att behandlingen kan vara rätt dyr. I längden är det såklart en riktigt bra investering för kroppen, men trots det är det inte alla som har möjligheten att lägga de pengarna. Som tur är finns det idag verktyg och redskap du kan köpa hem för att kunna ge dig massage själv hemma!

Bästa redskapen för massage i hemmet

Vem vill inte ha möjligheten att njuta av en behaglig massagebehandling och ta del av de flertalet hälsofördelar som finns med att få massage, och det utan att man behöver betala för varje behandling? Om du känner dig träffad så ska du kolla in de redskap vi tipsar om nedan, som alla kan få dig att njuta av en massage när, var och hur du vill.

Massagepistol

Massagepistol är ett redskap som blivit allt mer populär de senaste åren. Detta beror på att du med en massagepistol kan få till en riktigt djupgående behandling där du antingen punktmasserar eller där du tar dig över ett helt område på kroppen, just för att släppa på spänningar och stelhet.

Detta är relativt enkelt att göra på sig själv och kan användas oavsett vad just du efterfrågar och behöver. Har du en partner eller sambo kan ni alltid ge varandra välgörande behandlingar med denna maskin.

Fotmassageapparat

Ett annat riktigt bra hjälpmedel som vi tycker att fler bör investera i är en fotmassageapparat. Där sätter du bara ner fötterna, trycker igång det program du önskar (helt baserat på styrka och område) och kan sen njuta av en behaglig, avkopplande och välgörande fotmassage. Det bästa är att denna maskin kan användas när du sitter i soffan eller fåtöljen och läser en bok, kollar en film eller bara vilar.

TENS-apparat

En annan variant av massageapparat är den så kallade TENS-apparaten. Denna har som elektroder som du fäster på olika punkter på kroppen. När du sen startar igång maskinen kommer den att skicka ut olika signaler och stötar som då ska ha en smärtlindrande, muskelavslappnande och återhämtande effekt. Smidig att använda och lätt att ta med sig.

Massagedyna

Något som har ökat i popularitet både i hemmet, kontoret och till och med bilen är massagedynan. Dessa dynor, som ibland kallas massagesätten, placeras på en befintlig stol eller fåtölj. Bättre massagedynor har flertalet shiatsu-massagehuvuden, ljus och värmefunktion samt ett flera olika program för din massage. Ett enkelt och bekvämt sätt att få en bättre massage för att slippa stress och spända muskler. De bättre alternativen masserar både nacke, rygg och backsidan av låren.

Massagekudde

Ett mindre (och billigare) alternativ till en massagedyna är en massagekudde. Dessa kuddar är mycket praktiska då de är enkla att ta med sig. Du kan även ligga på soffan eller sängen och få en avslappnande massage av exempelvis ryggen. Bättre massagekuddar har både ljus- och värmefunktion och kan erbjuda en riktigt bra massage. Ett bra och relativt billigt hjälpmedel enligt oss.

Massageolja

Vill du ha möjligheten att ge din partner en romantisk massage då och då? Då ska du absolut investera i någon form av massageolja. Dessa doftar inte bara väldigt gott, utan de är även specifikt utformade för att vara behagliga och vårdande på huden. Sök efter inspiration på sköna massageövningar, och hur du gör dem, online och börja sen massera!

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 3.7 / 5. Antal betyg: 3

Inga betyg ännu