Högtryckstvätt – Bäst i test

För dig som letar efter en högtryckstvätt som presterat bra i tester presenterar vi här högtryckstvättar som fått bra omdömen och recensioner av både användare och fackfolk.

🏅 Bäst i test

Högtryckstvätt bäst i test

Kärcher K5 Premium

Bästa pris hos:

💛 Populär

Husqvarna PW 125

Husqvarna PW 125

Bästa pris hos:

🔔 Prisvärd

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA

Bästa pris hos:

🔔 Premium

Högtryckstvätt Stihl RE 282 PLUS

Stihl RE 282 PLUS

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Högtryckstvättar utifrån test & omdömen

Det finns mängder av olika högtryckstvättar från olika märken med olika styrka och funktioner. De alternativ vi presenterar här anser vi fylla lite olika funktioner och det ligger dessutom i lite olika prisklass. Gemensamt är att de hör till allra bästa. Vilken som är bäst för just dig beror på dina behov och din budget.

Kärcher K5 Premium Smart Control Flex Home

Strömanslutning: 230/50 V / Hz Tryck: 20 – max. 145/2 – max. 14,5 bar / MPa Pumphastighet: Max. 500 l / h Kapacitet: 40 m² / h Inloppstemperatur: Max. 40 ° C Ansluten last: 2,1 kW Kabel: 5 m Vikt utan tillbehör: 13,9 kg Mått (L x B x H): 414 x 306 x 588 mm

Kärcher K5 Premium Smart Control Flex Home

Kärcher är ett av de märken många kommer att tänka på när det diskuteras högtryckstvättar. Utöver att de har flera olika modeller betraktas Kärcher som ett högkvalitetsmärke. Och det med rätta. Så vilken är den bästa modellen från Kärcher? Det beror så klart lite på vilka behov du har men den som är populärast (enligt Prisjakt) är Kärcher K5 Premium Smart Control Flex Home.

Denna högtryckstvätt har ett tryck på 20-145 bar och en pumphastighet på maximalt 500 liter per timma. Fullt tillräckligt för dig som vill använda din högtryckstvätt för rengöring av utemöbler, bilen eller båten. Nytt för Kärcher K5 Premium Smart Control Flex Home är att den har integrerad Bluetooth. Du kan på så sätt ansluta den till Kärcher Home & Garden-appen. Genom appen får du tillgång till flera användbara funktioner som exempelvis applikationsrådgivaren.

Kärcher K5 Premium Smart Control Flex Home är inte bara populär. Den har också utmärkt sig i tester av högtryckstvättar och fått väldigt goda omdömen. För en så pass avancerad och kraftfull högtryckstvätt är den också relativt billig. Ett mycket bra val för både yrkesanvändare och hemmafixaren som har ett regelbundet behov av en högtryckstvätt.

Husqvarna PW 125

Längd Slang: 7 m Max Tryck: 125 bar Vikt: 8.3 kg Effekt: 1500 W

Husqvarna PW 125

Husqvarna är ett riktigt kvalitetsmärke. Kanske är det därför det är så populärt? Deras högtryckstvätt, PW 125, är inte deras “värstingmodell”. Tvärtom faktiskt. Trots detta tycker vi att den har en plats bland de bästa högtryckstvättarna. Skälet till det är kvalitén och priset. Alla behöver inte högtryckstvätten med mest effekt eller diverse avancerade funktioner.

Husqvarna PW 125 gör jobbet för de allra flesta. Med en effekt på 1500W och ett tryck på 125 bar kan du både tvätta bilen och trädäcket vid huset. Även om det är den enklaste (och billigaste) modellen vi testat har Husqvarna PW 125 en del fina funktioner som en effektiv förvaring av slang med enkel upprullning.

Utöver att vara billig väger PW 125 endast 8,3 kg vilket gör den lätt att ställa undan när du inte använder den. Ett riktigt bra budgetalternativ för dig som inte planerar att använda din högtryckstvätt varje dag.

Nilfisk E 145.4-9 X-TRA

Pumptryck: 145/14.5 (bar/MPa) Volt: 230 – 240 V Nominell effekt: 2.1 kW Vattenmängd Lågtryck: 500 l/h Högtryck: 420 l/h Max vattentemperatur: 40°C Längd slang: 9 m Mått (LxBxH): 395x345x900mm Vikt: 18.6 kg Bruksanvisning: PDF

Högtryckstvätt Nilfisk E 145.4-9 X-TRA

Nilfisk har flera populära modeller när det gäller högtryckstvättar. Vi anser att Nilfisk E 145.4-9 X-TRA är den bästa när vi tar både funktionalitet och pris i beaktande. Modellen är så pass kraftfull att den klarar de flesta jobb du kan förvänta dig av en bra högtryckstvätt. Den är också relativt tystgående vilka inte är fallet med många andra modeller.

Med en 9 meter lång, stålarmerad högtrycksslang har du tillräckligt med räckvidd för de flesta arbeten du tänkas vilja utföra. Vikten, på förhållandevis låga 18,6 kg gör också att den är enkel att använda för dig som vill använda högtryckstvätten på lite större områden. Nilfisk E 145.4-9 X-TRA är också utrustad med flera bra funktioner för lite mer långvariga arbeten. Exempelvis kraftiga hjul, teleskophandtag, en lång högtrycksslang med manuell slangvinda och en gummiupphängning som gör denna högtryckstvätt extra tyst.

Det finns kraftfullare högtryckstvättar än Nilfisk E 145.4-9 X-TRA. Det finns också de som är billigare. Men kombinationen av funktionalitet och pris gör denna modell till en av de bästa högtryckstvättarna på marknaden enligt oss. Den har också fått utmärkelsen ”bäst i test” av Råd & Rön.

Högtryckstvätt Stihl RE 282 PLUS

Arbetstryck bar: 60 – 160 Elkabellängd: 5 m Högtrycksslang längd: 15 m Ljudeffektnivå Lwa dB(A) 1): 87,6 Ljudtrycksnivå dB(A) 1): 73,4 Max. arbetstryck bar 2): 200 Max. vattenförbrukning l/h: 760 Min. vattenförbrukning l/h: 700 Max. vattenförbrukning l/h: 760 Max. vattentemperatur tilloppsvatten °C: 60 Transparent rengöringstank, avtagbar l: 2,5 Vibrationer m/s² 3) kleiner: 1,5

Högtryckstvätt Stihl RE 282 PLUS

Stihl RE 282 PLUS är en riktigt kraftfull högtryckstvätt som klarar det flesta jobben. Med en motoreffekt på 3,9 kW och ett arbetstryck på 60-160 bar gör denna högtryckstvätt till ett verktyg du får god användning av, oavsett uppgiften.

Denna högtryckstvätt har en slang på hela 15 meter. Ett plus är den också har en integrerad slangvinda som underlättar trasselfri förvaring av slangen. Det finns även en så kallad antisvirvelkopplingen som förhindrar att slangen veckar sig. Detta bidrar till att du kan utnyttja den fulla längden.

Hjulen på Stihl RE 282 PLUS är breda. Hela 250 mm i diameter. Detta ger dig en extra stabilitet vid förflyttningar till och mellan olika arbeten. Detta är en högtryckstvätt du med fördel kan använda både på ojämnt och tufft underlag. Den har också ett bekvämt handtagssystem. Detta bidrar till arbetet kräver mindre kraft av dig som användare vilket är nödvändigt då denna högtryckstvätt väger hela 42 kg.

Manometern och tryck-/mängdregleringen på Stihl RE 282 PLUS är enkel att anpassa för både arbetstrycket och vattenmängden. Det är både praktiskt och miljövänligt eftersom det kan sänka din vattenförbrukning avsevärt.

Kärcher K5 Premium Full Control Plus Flex – Utgått

Tryck (bar/MPa): 20 – max. 145 / 2 – max. 14,5 Vattenkapacitet: max. 500 l/tim Temperatur: Max. 40°C Effekt: 2,1 kW Ytkapacitet: 40 m²/tim Mått(LxBxH): 411x305x584 mm Vikt, utan tillbehör: 13,1 kg Bruksanvisning: PDF

Kärcher K5 Premium Full Control Plus Flex

Denna modell har ett maximalt tryck på 145 bar och ett maxflöde på 500 liter i timmen. Kanske inte den kraftfullaste högtryckstvätten men det räcker gott och väl för de allra flesta. Sen har Kärcher K5 Premium Full Control Plus Flex en hel del trevliga funktioner som Quick Connect-system, integrerat finmaskigt vattenfilter, LCD-display och annat smått och gott.

Kärcher K5 Premium Full Control Plus Flex är vårt val av högtryckstvätt för dig som är en regelbunden hemmafixare. Detta eftersom denna modell är perfekt för regelbunden användning för rengöring av bilen, verandan eller till och med huset. Dessutom är den relativt billig och lätt.

Vanliga frågor om högtryckstvättar

Nedan har vi sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna kring just högtryckstvättar. Förhoppningsvis kommer svaren hjälpa dig hitta det bästa alternativet för dina behov.

Vilken högtryckstvätt är bäst?

Vi skriver här om det bästa högtryckstvättarna som fått bra omdömen och recensioner. Det är dock inte möjligt att bestämma att just en högtryckstvätt är den bästa för alla. Det beror inte minst på hur du tänkt använda den. Så en specifik högtryckstvätt kan vara den bästa för en person medans en annan modell passar bättre för andra behov.

Vilka märken av högtryckstvättar är populära?

Det finns ett stort utbud av högtryckstvättar från mängder av olika märken. Bland de mer populära märkena märks bland annat Stihl, Bosch, Nilfisk, Husqvarna och Kärcher. Det finns dock många fler.

Vad kan jag använda en högtryckstvätt till?

En högtryckstvätt kan ha mängder av användningsområden. Du exempelvis använda den för för att tvätta huset, rengöra trämöbler och verandor av trä. Många använder sig också av en högtryckstvätt för att tvätta bilen eller båten. Använder du högtryckstvätten för att rengöra båten kan det vara bra att välja en modell med varmvatten och där du kan plocka upp vatten från valfri vattenkälla.

Vilken högtryckstvätt ska man köpa?

Det beror framför allt på två faktorer; vad ska du använda den till och vilken är din budget? Olika modeller kan passa just dina behov olika bra. “Värstingmodellen” är kanske inte nödvändigtvis perfekt för dig och då ska du ju inte spendera pengar i onödan. Just därför brukar vi presentera flera olika alternativ där minst ett alternativ är lite mer prisvärt än det andra. Det vill säga kanske inte den mest avancerade modellen men fortfarande väldigt bra till ett attraktivt pris.

Går det att hyra en högtryckstvätt?

Det finns möjligheter att hyra en högtryckstvätt. Det skiljer sig så klart väldigt mycket beroende på var du bor. Men att hyra en högtryckstvätt kan för många vara ett bra och ekonomiskt alternativ.

Källor & Test – Högtryckstvätt

Som med alla guider här på bästaitest.se använder vi oss av olika källor och i vissa fall av tester. När det gäller högtryckstvättar har vi främst använt oss av återförsäljare och tillverkares information gällande specifikationer. Och för att kunna göra ett relevant och varierat urval av högtryckstvättar har vi primärt använt oss av följande källor:

  • Prisjakt – Prisjakt rankar bland annat högtryckstvättar på popularitet. Vi har till viss del använt oss av denna information. Vi har även använt Prisjakt för att säkerställa att de högtryckstvättar vi presenterar finns tillgängliga hos åtminstone en, enligt oss, bra återförsäljare.
  • Gör Det Själv – 2019 testade Gör Det Själv sju olika högtryckstvättar. I deras test fokuserar de på områden som styrka, design, slang och funktioner. Nilfisk E 145.4-9 X-TRA och Kärcher K5 FC Flex var två av de testade högtryckstvättarna. Nilfisk E 145.4-9 fick betyget 9,2 av 10 och vinnare blev Husqvarna PW 350. Du kan läsa testet här.
  • Råd & Rön – Även Råd & Rön har genomfört flera tester av högtryckstvättar. Vi har tittat på deras test från 2020 där de testar 16 olika högtryckstvättar. I detta test placerade sig Nilfisk E 145.4-9 X-TRA i topp. Kärcher K5 Premium Full Control placerade sig på en tredjeplats. Du kan läsa hela testet här.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.4 / 5. Antal betyg: 22

Inga betyg ännu