Massagekudde – Bäst i test

En bra massagekudde för nacke och rygg kan verkligen förhöja livskvalitén för många människor. Vi har därför gått igenom utbudet utifrån tester och omdömen för att kunna presentera några av de populäraste alternativen.

🏅Bäst i test

Massagekudde bäst i test

Flowlife Flowpillow Heat

Bästa pris hos:

💛 Populär

Elektrisk massagekudde test

Beurer MG 145

Bästa pris hos:

🔔 Prisvärd

Test massagekuddar för nacke och rygg

Medisana MC 840

Bästa pris hos:

🔔 Bra val

Massagekudde shiatsu

Beurer MG 135

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Massagekuddar utifrån test & omdömen

Om du lider av stelhet i nacken eller ryggen kan det finnas goda skäl till att testa en masssagekudde. Utvecklingen på dessa hjälpmedel har gått framåt rejält under de senare åren och allt fler har upptäckt hur bra de kan vara mot stelhet och muskelvärk. Det finns numera gott om exempel på människor som förbättrat sin situation avsevärt genom en kontinuerlig användning av en massagekudde.

Utbudet av massagekuddar har också ökat rejält under senare år. Det finns numera gott om batteridrivna alternativ med värme som du med enkelhet kan använda i soffan, sängen eller på arbetsplatsen. Vi har därför gått igenom utbudet utifrån popularitet, omdömen och tester av massagekuddar. Alternativen vi presenterar här tillhör alla de mest populära massagekuddarna på marknaden idag.

Flowlife Flowpillow Heat

Bredd: 32 cm Djup: 20 cm Höjd: 11 cm Batteri: Uppladdningsbart 2200 litiumjonbatter Material: Plast och nylon Kapacitet: 2200 mAh Effekt: 30 W Lampor: Infraröd Garanti: 2 år Vikt: 1,6 Kg

Flowlife Flowpillow Heat

Flowlife Flowpillow Heat är en batteridriven massagekudde med infraröd värme och fyra roterande massagekulor. Att det är en trådlös massagekudde gör det också smidigt att använda den på exempelvis soffan eller arbetsstolen. Just portabla massagekuddar blir allt mer populära och Flowlife Flowpillow Heat är en modell som fått både positiv uppmärksamhet i tester och mottagit väldigt goda omdömen.

Dess massagekulor har tre olika hastigheter vilket gör det möjligt att anpassa den efter olika behov och situationer. Många söker efter massagekudde för nacke och rygg. Flowlife Flowpillow Heat funkar utmärkt för detta men kan med fördel även användas på andra delar av kroppen. Det är många som vittnar om dess positiva effekter mot trötta muskler och för behandling av diverse skador. Bland omdömen vi tagit del av vittnas om positiva effekter mot längdryggsbesvär, löparknä, muskelvärk och allmän stelhet.

Svenska Flowlife har på relativt kort tid blivit en mycket populär aktör när det gäller diverse hälsoprodukter. Det har bland annat mycket uppskattade massagepistoler och fotmassageapparater i sitt sortiment. När det gäller massagekuddar är deras Flowlife Flowpillow Heat en storsäljare som fått väldigt goda omdömen. Den har också utsetts till “bäst i test” av flera mindre aktörer och rankar i topp gällande popularitet hos Prisjakt.

Flowlife Flowpillow Heat må vara en mycket populär testvinnare men för att vara en massagekudde är den relativt dyr. Men som med det mesta här i livet får man räkna med att betala lite extra för det bästa. Är du däremot lite osäker på hur regelbundet du kommer använda din massagekudde kan det finnas skäl att överväga ett billigare alternativ.

Beurer MG 145

Värme- och ljusfunktion: Ja Massagehuvuden: 4 Avtagbart överdrag: Ja Maskintvättbar: Ja Mått (L x B x H): 34 x 23 x 11 cm Vikt: Cirka 1,3 kg

Beurer MG 145

Tyska Beuer är verkligen en jätte när det gäller hälsoprodukter. De har populära alternativ inom allt från värmefiltar till fotbad. När det gäller massagekuddar är de också ett av de ledande märkena med flera intressanta alternativ i sitt sortiment. En av de populäraste massagekuddarna från Beurer idag är deras MG 145. Ett relativt billigt alternativ som har det mesta du kan önska från en massagekudde.

Beurer MG 145 är en relativt liten och smidig massagekudde. Den har både värme- och ljusfunktion och total fyra olika massagehuvuden. Detta ger dig det rätta förutsättningarna för en avslappnande shiatsumassage för dina axlar, nacke, rygg eller ben. Överdraget till massagekudden kan du enkelt ta och tvätta i maskin vilket kan vara önskvärt om du använder den regelbundet.

Även om Beurer MG 145 är en tidigare testvinnare och fortfarande en väldigt populär massagekudde med väldigt goda recensioner finns det nackdelar med just detta alternativ. Den främsta nackdelen, enligt oss, är att den kräver en strömkabel. Detta kan så klart begränsa användningen en aning men är du ok med detta är Beurer MG 145 ett mycket prisvärt och bra alternativ.

Medisana MC 840

Höjd: 23 cm Bredd: 31 cm Djup: 11 cm Material: Polyester Shiatsumassage: Ja Värme: Ja Antal roterande huvuden: 4 Max effekt: 12W

Medisana MC 840

Den kanske främsta konkurrenten till Beurer när det gäller diverse hälso- och massageprodukter är tyska Medisana. Det har ett par olika alternativ när det gäller massagekuddar och den modell vi valt att presentera är Medisana MC 840. Den främsta anledningen till att vi valt just denna modell från Medisana är att den fått bra omdömen och den ligger väldigt bra till rent prismässigt. Ett bra budgetalternativ helt enkelt.

Medisana MC 840 har fyra roterande massagehuvuden som kan kombineras med värmebehandling. När det gäller dess massagehuvuden kan du ställa in dem i två olika riktningar. Och när det gäller värmefunktionen styrs den via fjärrkontroll. En bra och billig massagekudde för shiatsu massage för nacke, skuldror och rygg.

Enligt oss finns det batteridrivna massagekuddar som är bättre än Medisana MC 840. Men då kommer det också kosta lite extra. För att vara en så billig massagekudde är ändå  Medisana MC 840 ett potentiellt intressant alternativ. Inte minst om du önskar ett billigt alternativ för massage av primärt nacke och rygg.

Beurer MG 135

Storlek: 40 x 40 cm Shiatsumassage: Ja Ljus- och värmefunktion: Ja Antal roterande huvuden: 4 Automatisk avstängning: Ja Tvättbart överdrag: Ja

Beurer MG 135

Ett annat mycket populärt alternativ från Beurer är deras MG 135. Denna shiatsu massagekudde har fyra massagehuvuden som kan roteras med- eller moturs. Den är också utrustad med ljus- och värmefunktion, automatisk avstängning och en extra lång strömkabel. Perfekt för lite avslappnande shiatsumassage av nacken eller ryggen när du ligger i sängen eller soffan.

Något som skiljer Beurer MG 135 från de övriga alternativen vi presenterar här är dess storlek. Denna massagekudde har universalmåtten 40 x 40 cm. Detta i sin tur innebär att du kan använda alla standard kuddöverdrag till denna massagekudde. Vill du inte komplettera med ett eget kuddöverdrag kan du alltid ta och tvätta det befintliga överdraget.

Beurer MG 135 kostar aningen mer än andra elektriska massagekuddar. Den har dock fått väldigt goda omdömen. Men även om den mer eller mindre kan användas som en prydnadskudde i soffan är den inte batteridriven. Så om du vill undvika strömkablar rekommenderar vi att du väljer en batteridriven massagekudde istället.

Vanliga frågor om massagekuddar

Om du går i valet och kvalet kring att köpa dig själv en massagekudde försöker vi nedan svara på några vanliga frågor och funderingar.

Hur fungerar en massagekudde?

Det finns numera ett relativt stort utbud av massagekuddar. De bättre alternativen har liknande funktionalitet som exempelvis värme, ljus och roterande massagehuvuden. På bättre alternativ kan du också justera både hastighet och riktning på kuddens massagehuvuden. Styrkan kan dock variera relativt mycket mellan olika modeller vilket bidrar till att de masserar olika hårt och djupt. Så vissa massagekuddar lämpar sig bättre för vissa muskelgrupper och individer. Det finns också batteridrivna och nätdrivna massagekuddar. Fördelen med en batteridriven massagekudde är så klart flexibiliteten kring var du kan använda den. Samtidigt behöver du förhålla dig till batteritiden.

Vilka positiva effekter finns det med en massagekudde?

En bra massagekudde med värme ökar din blodcirkulation och ger avslappning till dina muskler. Detta i sin tur kan minska stress och andra besvär. Många ser dessutom positiva effekter av en massagekudde efter träning för att behandla stela muskler och träningsverk. Till skillnad från andra hjälpmedel för massage är massagekudden väldigt smidig och flexibel. Detta möjliggör för massage av olika delar av kroppen som nacke, rygg och även andra muskelgrupper. Du kan dessutom enkelt ta med dig den om du exempelvis vill använda den på arbetsplatsen.

Under hur lång tid kan jag använda min massagekudde?

En generell rekommendation är att inte använda din massagekudde mer än 15 minuter per muskelgrupp. Längre användning än så kan öka risken för överstimulering av muskeln. Tänk också på att de flesta experter avråder från användning av massagekudde helt och hållet vid förkylning.

Hur mycket kostar en massagekudde?

I jämförelse med exempelvis en massagepistol är en massagekudde relativt billig. Önskar du en bra massagekudde med värme för nacke och rygg behöver du räkna med en kostnad på mellan 500 och 1 000 kronor.

Vilka tillverkare av massagekuddar är populära?

Det finns ett relativt stort utbud av massagekuddar från lite olika tillverkare. Störst är dock Beurer. De har mängder av olika alternativ i sitt sortiment med både varierande funktion och storlek. Bland andra större tillverkare märks bland annat Medisana och InSportLine.

Källor & Test – Massagekudde

Det finns mängder av mindre tester av massagekuddar som utnämnt en modell som “bäst i test”. Vi har dock inte hittat något större oberoende test så vårt urval har primärt styrts av omdömen och diverse produktrecensioner. Några exempel på källor för detta redovisas nedan:

  • Omdömen – I avsaknaden av större tester har vi tittat lite extra på omdömen av olika massagekuddar. Vi har primärt tagit del av omdömen hos olika återförsäljare. Den främsta källan här har varit Amazon. För flera modeller finns det hundratals betyg och recensioner på Amazon som belyser både för- och nackdelar med olika alternativ.
  • Prisjakt – Utöver omdömen har vi även säkerställt att de alternativ vi presenterar här finns tillgängliga för svenska konsumenter. För detta syfte har vi primärt använt oss utav av Prisjakt. Prisjakt har även varit en källa för jämförelse av priser.
  • YouTube – För diverse produktrecensioner har vi använt oss av flera olika källor. En av de bättre för just recensioner är, enligt oss, YouTube. Det finns mängder av intressanta klipp där olika aktörer går igenom för- och nackdelar med olika massagekuddar.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.9 / 5. Antal betyg: 8

Inga betyg ännu