Olika hjälpmedel mot frusenhet

Är du en person som lätt blir frusen och kall? Det är du inte ensam om! Det är nämligen väldigt vanligt att man under vissa perioder i livet, under vissa årstider eller under vissa stunder av dagen blir mer frusen och kall än vanligt.

Om det är kallt ute eller i hemmet, om du har dålig blodcirkulation eller om du har suttit still länge är det rätt naturligt att kroppens temperatur sjunker. Det kan såklart även bero på andra faktorer, så som sjukdomar.

Oavsett orsak är det inte alltid, eller snarare väldigt sällan, särskilt behagligt att frysa. För att göra vardagen mer trivsam för dig som ofta lider av frusenhet kommer vi här nedan tipsa om produkter som kan hjälpa dig att bli varmare!

Produkter som hjälper dig att få upp värmen

Det finns som sagt ett flertal olika anledningar och orsaker till att man som person lider av frusenhet. Om det däremot inte bara beror på att det är kallt ute eller i hemmet, eller om du suttit still länge, kan frusenhet vara ett rätt jobbigt bekymmer i vardagen. Olika kroppar fungerar på olika sätt – har man svårt att få upp värmen på egen hand finns det hjälpmedel att ta till.

Värmefläkt

Att investera i en värmefläkt kan rent ut sagt vara A och O för att vardagen för dig som ofta fryser ska kännas trivsam och behaglig. Med en rejäl värmefläkt i exempelvis hemmet eller på kontoret kan du själv styra temperaturen i luften och din omgivning. På så sätt kan det bli lättare för dig att få upp kroppstemperaturen och därmed sluta frysa.

Varma strumpor och tofflor

Ett annat väldigt bra tips är att investera i ett par riktigt varma strumpor eller tofflor. För faktum är att risken att man börjar frysa, och därefter har svårt att få upp värmen igen, ökar om dina fötter är kalla. Genom att se till så att fötterna hålls varma kommer alltså hela din kropp hållas varm längre. Varma strumpor och tofflor är något alla borde ha hemma!

Värmefilt

Värmefilt

Vad är mysigare än att krypa ner under täcket i sängen eller filten i soffan när det är lite extra kallt ute? Enligt många är detta helt klart en höjdpunkt på dagen. Det speciellt om man fryser lite extra och inte vill något annat än att bli varm igen.

Något som kan göra det hela ännu trevligare är om du kan krypa ner under en värmefilt. Den kan du helt enkelt värma upp till den grad du önskar, för att sen få som en varm kram.  Detta kommer både dämpa frusenheten och se till att du får upp kroppstemperaturen på nolltid. Detta är även ett bra tips för dig som har svårt att slappna av eller för dig som lider av smärta.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal betyg: 5

Inga betyg ännu