Redskapen som hjälper dig att storstäda

Städning är en vattendelare för väldigt många – somliga älskar att städa då det ger dem lugn och ro, medan andra rent ut sagt hatar det. Oavsett var just du ställer dig i denna fråga så är det ett faktum att man då och då bör städa i sitt hem. Och då menar vi inte bara att man bör dammsuga, torka golvet, damma av alla ytor och rengöra kök och toa. Utan vi menar att det då och då även är bra att städa på riktigt, något som även kallas för att storstäda. Detta är även nödvändigt att göra utanför bostaden.

För att genomföra en riktig storstädning är det nödvändigt att man har rätt redskap för ändamålet – nedan får du tips om redskapen som hjälper dig att storstäda!

Bästa redskapen för storstädning

Med storstädning syftar man till den typ av städning som innebär att man städar allt. En vanlig städning kanske går ut på att man dammsuger, torkar golv och städar på toaletten.

Vid en storstädning gör man allt från att rensa avlopp, kalka av handfat och dusch, och rengöra ordentligt i köket till att torka av alla hyllor, piskar mattor, byter sängkläder och rensar. Det kan även vara bra att rengöra bakom spisen, städa upp i kylen, damma av soffan, putsa fönster och vädra. Några av de redskap som underlättar vid storstädning är:

Grovdammsugare

Det är förmodligen inte särskilt många som har en grovdammsugare hemma – har du det så har du däremot gjort en vinst. Trots att en grovdammsugare inte är något man drar fram varje dag så är det ett städredskap som minst sagt kan komma till nytta vid en storstädning.

Med en grovdammsugare kan du nämligen dammsuga upp i princip allt. Den kan suga upp allt som den vanliga dammsugaren har svårt att hantera, så som byggavfall, aska från kaminen, spillvatten (grovdammsugare kallas ibland för våtdammsugare) och annat liknande smuts. Perfekt om du vill göra rent på riktigt, oavsett om det gäller i hemmet eller någon annan lokal.

Ångtvätt

Precis som grovdammsugaren är en ångtvätt med största sannolikhet ett redskap som inte allt för många har undangömt i städskåpet. Detta kan det dock vara dags att tänka om kring. För faktum är att en ångtvätt är ett otroligt användbart och hjälpsamt städredskap som kan användas såväl i som utanför hemmet, vid storstädning som vid vanlig städning.

En ångtvätt är nämligen ett redskap som erbjuder dig att rengöra allt från textilier och golv till svåråtkomliga ytor, vitvaror och hörn, och det med en så kallad ångrengöring. Detta är både en väldigt mångsidig, effektiv och miljövänlig lösning som minst sagt underlättar vid städningen. Ångan dödar bakterier och löser upp smuts så att det blir ordentligt rent.

Lövblås

Känner du att det är dags att rensa upp och fixa till i trädgården? Det kanske efter att stormen varit och yrt runt? Oavsett hur just din trädgård ser ut och hur du önskar att den ska se ut kan en lövblås vara ett redskap som underlättar mycket.

Med en lövblås kan du snabbt och smidigt blåsa bort alla löv och kvistar som ligger och skräpar, så att du sen kan få en ren och mer ordnad yta att jobba på. Kort sagt ett bra städredskap att ha i trädgårdsförrådet eller garaget som du sen kan dra fram vid behov.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 2

Inga betyg ännu