Så fungerar en slow cooker

Känner du att det sällan finns särskilt mycket tid över till att laga mat? Då kan en slow cooker vara en perfekt lösning för dig. Med en slow cooker kan du nämligen låta maten tillagas under tiden som du hämtar barnen, är på jobbet, diskar och städar, eller gör något annat som du helt enkelt måste göra i vardagen.

Slow cookern är nämligen som en form av elektronisk långkoksgryta som erbjuder dig att tillaga olika råvaror och maträtter under en längre tid på låga temperaturer. Det är både enkelt, smidigt och innebär att du själv inte behöver lägga ner vare sig tid eller energi på att laga maten!

Vad är en slow cooker?

Som vi precis var inne på är en slow cooker en form av elektronisk långkoksgryta. Just namnet Slow cooker kommer från att du i denna gryta kan tillaga och värma på olika råvaror, maträtter och andra ingredienser på låga temperaturer. Det innebär i sin tur att du tillagar maten långsamt under längre tid för att få till riktigt saftiga, möra och välsmakande resultat.

Hur fungerar en slow cooker?

Så hur fungerar då denna elektroniska långkoksgryta? Själva produkten i sig består av två delar; ett kärl och en bas med värmeelement. Kärlet är den del där du placerar dina råvaror och där maten alltså tillagas, medan basen är den som ser till att grytan värms upp och håller den temperatur du ställt in den på enligt timern.

Varför använda en slow cooker?

Att det finns många fördelar med att använda en slow cooker finns det ingen fråga om. Mer specifikt kan man dock säga att följande aspekter är de som representerar de främsta fördelarna med slow cookern:

  • Snabb och smidig matlagning
  • Du slipper hålla koll på och sköta tillagningsprocessen
  • Kan användas för att både baka, grilla, rosta, koka och steka
  • Kan användas för att göra mängder av olika maträtter
  • Enkel att använda och hantera
  • Ser till att näringsämnena i råvarorna bevaras väldigt bra
  • Smak och textur bevaras på bästa sätt

Vad kan jag tillaga i en slow cooker?

Precis som vi nämnt ovan är det möjligt att tillaga de allra flesta råvaror i en slow cooker. Oavsett om du vill göra en gryta eller soppa, tillaga en köttbit, koka eller ånga grönsaker, göra någon form av långkok eller baka bröd kan du vända dig till slow cookern.

Det enda som krävs för att du ska lyckas är att du förbereder alla ingredienser, lägger ner allt i kärlet, ställer in maskinen på den temperatur och tid du önskar och sen sätter igång maskinen. Sen kan du helt enkelt lita på att din slow cooker sköter hela arbetet åt dig.

Under tiden kan du diska, jobba, underhålla barnen, handla eller göra något annat som du bara måste göra! Det finns med andra ord ingen tvekan om att en slow cooker är en riktigt hjälpsam assistent i köket som kan underlätta vardagen rejält. Dessutom blir maten du lagar i maskinen både i god och nyttig. 

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 2

Inga betyg ännu