Så gör du din egen läsk

Sommaren är äntligen här! Och vi alla vet vad det innebär – fler varma, soliga dagar och härligt väder, åtminstone om man får hoppas. När den riktiga sommarvärmen slår till vill man vara redo att på flera sätt kunna svalka kroppen både utifrån och inifrån.

Glass, ett dopp i det blå och behagliga parasoll är några av de saker som gör de varma dagarna något mer uthärdliga. Viktigt är dock också att man dricker mycket när det är varmt. Vad passar då bättre än att göra egen, svalkande läsk hemma? Om detta låter som något som skulle gå hem i ditt hushåll kan du läsa mer om hur du går tillväga för att göra egen läsk nedan!

Att göra egen läsk – det här behöver du

Vi alla vet att läsk inte är det nyttigaste man kan hälla i sin kropp. Hur gott, läskande och svalkande det än må vara så är färdigköpt läsk inte alls särskilt bra. Som tur är är det väldigt enkelt att göra egen läsk hemma, som smakar lika gott men som inte alls är lika onyttig. Följande redskap kan vara bra att ha tillhands för att göra egen läsk:

Kolsyremaskin

För att få till den där perfekta bubblande drycken är det nödvändigt att du har någon form av kolsyremaskin hemma. Med en kolsyremaskin kan du förvandla vanligt vatten till bubbligt vatten, som du sen använder som bas för att blanda din egen läsk. En kolsyremaskin kan komma till stor användning oavsett om du vill göra läsk eller inte.

Smakessenser

När du ska blanda din läsk krävs det dock inte bara att du har vanligt kolsyrat vatten. Utan det är såklart också nödvändigt att du har någon form av smak att blanda i drycken. Många av de företag som säljer kolsyremaskiner idag erbjuder även olika färdiga smakessenser som du kan blanda direkt i vattnet för att få till en bubblande ”läsk” på ett par sekunder.

Om du inte vill använda dessa färdigblandade smakessenser kan du göra din egen läsksmak. Du kan till exempel använda dig av färdigblandad saft eller göra egen saft, droppa i lite citronsaft, osv. Blanda med bubbelvattnet och voila! Det finns gott om recept på både safter och läsker du kan göra hemma, som då både är nyttigare och godare än de som finns att köpa.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 2.8 / 5. Antal betyg: 9

Inga betyg ännu