Smak av Italien

Är du ett fan av italiensk mat? Varför då inte testa på att tillaga italiensk mat på egen hand hemma!? Att laga italiensk mat behöver inte alls vara särskilt komplicerat – det enda som krävs är bra råvaror som representerar de italienska smakerna och den italienska matkulturen. Sen kan det såklart underlätta om man har de rätta redskapen.

För att laga italiensk mat på riktigt krävs det nämligen att man har vissa specifika redskap och hjälpmedel. Nedan kan du ta del av ett par tips som kan förvandla din matlagning till så snarlik italiensk som möjligt!

Redskap och hjälpmedel för italiensk matlagning

Italien är ett land där matlagningen handlar om rena, relativt enkla smaker, där råvarorna står i fokus. Att få till smaker av Italien kräver då med andra ord att man har rätt råvaror – trots att de bästa finns just i Italien har vi rätt gott om alternativ som kan funka bra. Fokus ska som sagt vara på råvarorna, själva matlagningen är inte så svår.

Samtidigt kan det underlätta om man har de redskap som italienarna använder sig av för att tillaga sin mat. Där finns det ett antal redskap och hjälpmedel som är mer grundläggande än andra när det kommer till att laga italiensk mat på riktigt:

Pizzaugn

Pizzaugn

En riktig klassiker när det kommer till italiensk mat är, som vi alla vet, pizza. Pizza och pasta måste ändå vara det första man tänker på när man tänker på italiensk mat. Och det är ju inte så konstigt. För italiensk pizza är inte bara en av de vanligaste italienska maträtterna, utan det är ju även så otroligt gott.

Att göra italiensk pizza hemma är inte så svårt som man kan tro. Självklart är det ett hantverk att göra pizzadegen, och så är det även viktigt att man använder bra råvaror som smakar mycket. Men när man väl ger sig in i det är det absolut inte omöjligt att göra det.

Något som däremot gör väldigt stor skillnad när det kommer till slutresultatet är hur du gräddar pizzan. Det går att göra i en vanlig ugn, men det blir inte alls lika bra (eller lika äkta) som om du använder dig av en bra pizzaugn. Idag finns det flera modeller av pizzaugnar för hemmabruk som är säkra att använda och som låter dig göra pizza på riktigt!

Pastamaskin

Som precis nämnt är pasta, tillsammans med pizza, den maträtt som man först tänker på då man tänker på italiensk mat. Att göra egen pasta är betydligt enklare än att göra hemmagjord pizza. Har du dessutom en bättre pastamaskin kan du lyckas riktigt bra. Degen blir riktigt jämn och tunn, vilket i sin tur gör att du kan anpassa degen efter den pasta du önskar.

Espressomaskin

Espressomaskin

Något som italienarna är kända för är att de efter maten gärna tar sig en kopp kaffe. Detta även efter middagen, sent på kvällen. Och då menar vi inte kaffe som i en kopp vanligt bryggkaffe som vi har i Sverige. Utan när italienarna dricker kaffe så dricker de espresso.

Vill du bli som en riktig italienare och uppleva smakerna av Italien bör du alltså investera i en riktig espressomaskin. Med en sådan hemma kan du njuta av god kaffe både till frukosten, fikat och, som italienarna, efter middagen om så önskas. Oavsett vilken typ av kaffe du gillar kan du med en espressomaskin göra riktigt goda sådana, när du vill.

Gelatomaskin

Vad passar inte bättre efter maten än en kula glass? Vill du fortsätta på det italienska spåret och upptäcka de italienska smakerna är en gelatomaskin värd att investera i. Gelato är den italienska versionen av glass, där man får den perfekta kombinationen av en len konsistens och riktigt rena smaker. Har du en gelatomaskin kommer du minst sagt imponera!

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 3.7 / 5. Antal betyg: 3

Inga betyg ännu