Tips på nyttiga mellanmål

Känner du att det är dags att ta tag i kosten? Ett sätt att komma på bana, utan att du behöver kompromissa hela din kost, är att göra nyttiga mellanmål. Istället för att sträcka sig efter den där chipspåsen, ta en snabb kaka på vägen eller sno med sig ett par godisar kan du göra både nyttiga och enkla mellanmål. På så sätt kan du få mer energi samtidigt som du stillar begäret av att äta något.

Nedan får du tips på 3 riktigt bra mellanmål som i princip alla kan tycka om och tillaga.

Enkla, energivande och nyttiga mellanmål

Att göra mellanmål behöver inte alls vara tråkigt eller tidskrävande. Det inte ens om de är nyttiga. Utan snarare tvärtom så finns det gott om mellanmål du kan slänga ihop på bara ett par minuter, som både är enkla, energigivande och nyttiga. Med ett bra mellanmål i magen står du dig längre och slipper småäta massa annat.

Bananpannkakor eller kesoplättar

Om du inte tidigare har hört talas om de omtalade bananpannkakorna så är det dags nu. Bananpannkakor är nämligen ett perfekt mellanmål, som dessutom funkar lika bra som mellanmål som frukost och lunch. För kesoplättar gäller det samma, bara med skillnaden att de är gjorda med keso istället för banan.

De båda är dock lika enkla att göra och lika goda att äta. Du behöver havregryn och ägg, samt bananer respektive keso beroende på vad du föredrar. Följ ett recept eller uppskatta mängden. Blanda sen alla ingredienser i en mixer till det blir en jämn smet, följt av att du steker små pannkakor eller plättar. Servera sen med keso, kvarg, bär, frukt osv.

Grön smoothie/ frukt smoothie

Ett väldigt enkelt, snabbt, nyttigt och mättande mellanmål är smoothies. Då menar vi inte smoothies som blandas med äppeljuice eller andra sockriga produkter. Utan då menar vi smoothies som är fulla av frukt och grönt.

Här kan du välja att göra en lite mer lättsam, grönare variant med råvaror som spenat, avokado, grönkål, banan, äpple och andra liknande frukter och grönsaker du har hemma. Eller så kan du göra en som håller spåret på banan, jordgubbe, hallon och mango. Blanda med hjälp av en blender och se hur allt flyter ihop till en härlig, riktigt god smoothie.

Addera lite kvarg eller yoghurt för en fylligare känsla. Detta är perfekt att äta till frukost och mellanmål, samt att ta med sig i bilen eller till jobbet/ skolan! Varför inte göra en smoothiebowl av det hela?

Hemmagjord juice

Om du gillar att dricka juice kan vi garantera dig att hemmagjorda juicer kan bli en riktigt stor hit. Utöver att hemmagjorda juicer smakar mycket bättre (och mycket mer) är det även en stor fördel då hemmagjorda juicer är betydligt mycket nyttigare och mer näringsrika än redan färdigköpta sådana.

Dessutom kan du då du gör juice hemma välja att ha i precis det du gillar. Perfekt för att rensa kylen på frukter och grönsaker som bara ligger och blir gamla. Genom att investera i en råsaftcentrifug eller liknande produkter kan du göra juice hemma på nolltid. Och det när och hur du vill!

Gör en rundare, lite sötare juice med röda äpplen, apelsiner, morot och ingefära, eller gör en grön juice med selleri, gurka, grönt äpple och lime. När du gör juicer hemma kan du ha i allt i princip – smidigt, ekonomiskt och nyttigt. Att hemmagjord juice är väldigt gott är också riktigt sant.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.5 / 5. Antal betyg: 2

Inga betyg ännu