Vad är skillnaden på löparryggsäck och löparväst?

Är du ofta ute och springer längre turer? Eller gillar du att vandra, springa eller motionera i lite tuffare, mer krävande terräng? Då kan det vara på tiden för dig att investera i en löparryggsäck eller löparväst! Dessa är nämligen två produkter specifikt utvecklade för att vara behagliga att ha på sig och smidiga att röra sig med under löpturen, och det oavsett terräng och bärare.

Däremot finns det vissa skillnader mellan löparryggsäck och löparväst. De må inte vara så stora, men de kan vara bra att veta om för att få en bild av vilket av de två alternativen som passar just dig, dina behov och önskemål bäst.

Löparryggsätt – vad är det?

Låt oss börja med att gå in lite mer i detalj om vad en löparryggsäck är. Kort och gott kan man säga att det är en ryggsäck som är specifikt anpassad för att vara smidig att ha på sig och bekväm att bära under löprundor, springturer, promenader och vandringar.

De är även anpassade för att kunna användas under andra liknande aktiviteter som kräver att du kan röra dig fritt på ett behagligt sätt trots att du kanske vill packa med dig vissa saker. Med löparryggsäcken får du med dig alla möjliga nödvändigheter under turen på ett effektivt sätt.

Löparväst – vad är det?

Ser man istället till vad en löparväst är så skulle man kunna säga att det är en produkt som väldigt mycket liknar löparryggsäcken, bara med skillnaden att denna är mer utformad som en kroppstight väst snarare än en något mer rymlig ryggsäck. Skillnaden är inte stor, men den finns där.

Den främsta skillnaden ligger i förvaringen – är du inte i behov av att kunna få med dig så mycket under springturen funkar en väst utmärkt. De är något smidigare, nättare och mer flexibla att röra sig.

Skillnaden mellan löparryggsäck och löparväst?

Rent konkret då, vad är skillnaden mellan en löparväst och löparryggsäck? Som vi precis var inne på så ligger en stor skillnad i själva utformningen i form av förvaring. Detta innebär alltså att ryggsäcken är något rymligare än västen, och att den därmed rymmer mer. Det inte bara i form av prylar, utan även vätskesystem i olika storlekar.

Utöver det så finns det en rätt stor skillnad om man ser till användning och mångsidighet. En löparryggsäck kan användas till väldigt mycket, det vill säga till allt från vandring och långa löprundor till vardagliga promenader och kortare turer. Det till skillnad från en väst som bäst används när du verkligen ska vara snabb, smidig och nätt.

Något som därmed kan vara värt att tänka på är att västen är det bästa valet för dig som inte vill att det extra plagget ska påverka din fysiska prestation och rörelseförmåga. Det finns med andra ord både fördelar och nackdelar med båda plaggen – vilket som är bäst beror på vad för typ av aktivitet du ska genomföra och vad du har för behov!

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.6 / 5. Antal betyg: 5

Inga betyg ännu