Vad du behöver för att blanda drinkar till festen

Planerar du att anordna en liten bjudning i hemmet? Då är det dags att du lär dig hur man blandar drinkar på riktigt. Att blanda drinkar behöver inte alls vara svårt, men samtidigt krävs det att man har koll på hur man går tillväga för att resultaten ska bli så bra som man önskar. För att det ska vara möjligt är det nödvändigt att man har ett par redskap i hemmet.

Vill du ta dina bartender-kunskaper till nästa nivå och imponera på gästerna är följande redskap några du bör ta en extra titt på, och helst investera i!

Shaker

Ett av de mest grundläggande redskapen för att skapa riktigt goda, proffsiga drinkar är en shaker. Och detta alltså inte bara för att det ska se bra ut när du blandar drinkarna. Utan en shaker är nödvändig för att dina ingredienser ska blandas ordentligt, och för att din drink ska få den där härligt fluffiga känslan.

När det kommer till shakers finns det egentligen tre modeller att välja mellan. Bostonshakern består av en bägare i stål och en topp av glas – denna är snabb och enkel att använda, men kräver att du använder en separat sil.

Den franska shakern är ofta lite större än Bostonshakern, där båda delarna är i stål. Den japanska shakern liknar den franska, men har också en inbyggd sil. Vilken shaker som passar dig bäst beror på kunskap, erfarenhet och vilka drinkar du vill kunna göra.

Blender

Ett annat redskap som kan göra stor skillnad då du vill göra riktigt trevliga drinkar i hemmet är en blender. Med en blender kan du blanda alla olika ingredienser och få till allt från härliga smoothies och milkshakes till isande drinkar och sorbeter. Är du ett fan av den klassiska daiquirin, eller vill du testa på att göra en frozen Mojito? Då är det en blender du ska ha! 

Ismaskin

Med en ismaskin i hemmet slipper du hålla på och krångla med iskuber och isformar. Istället kan du snabbt och enkelt tillverka riktigt bra (och god) is på bara ett par minuter, och det även till större sällskap. En ismaskin är inte bara effektiv. Utan en ismaskin ser även till att du kan fylla på ditt isförråd så att det räcker till alla drinkar under hela kvällen.

Stavmixer

Precis som att du med en blender kan mixa och krossa olika råvaror för de drinkar som inte bara innehåller flytande ingredienser, kan du med en stavmixer mixa och mosa råvaror som kräver lite extra arbete. Har du till exempel inte plats för en blender eller mixer kan en stavmixer göra sig mycket bra – det är ett lite nättare och smidigare redskap som funkar i princip lika bra.

Mindre tillbehör

När det kommer till de mindre tillbehören för att kunna göra riktigt bra drinkar skulle vi säga att det finns ett par stycken som är absolut viktigast. Det vill säga, mätglas, sil, en längre sked och möjligtvis en muddler. Med dessa redskap kan du känna dig trygg med att i princip inget kan gå fel.

Rätt glas

För att dina drinkar ska både se ut och smaka så bra som möjligt är det viktigt att de serveras i rätt glas. Med rätt glas menar vi glas som är anpassade för just drinkar. Vill du inte investera i flera olika glas kan vi rekommendera att du åtminstone har ett par vinglas, whiskyglas, cocktailglas och möjligtvis highballglas. Att servera en drink i rätt glas gör verkligen stor skillnad!

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.3 / 5. Antal betyg: 3

Inga betyg ännu