Vad du behöver ha med dig på vandringen

Är du sugen på att ge dig ut på en vandringstur? Då kan det vara bra att ha koll på vilka saker man bör ha med sig under vandringen. Speciellt om det är din första tur!

Att vandra är både roligt och härligt, det ger bra träning och motion, och så är det väldigt avkopplande och berikande. För att din vandring ska bli så bra och härlig som möjligt kommer vi dela med oss av de viktigaste sakerna som du bör ha med dig på vandringen.

Detta bör du ha med dig på vandringen

Oavsett om man är en rutinerad vandrare eller om man är nybörjare på den typen av expedition finns det vissa saker man bör veta om och tänka på innan man ger sig ut. Speciellt när det kommer till vilka saker man bör ha med sig.

Dessa kan såklart variera beroende på var man ska ge sig ut och i vilken miljö man ska vandra, men överlag är följande saker viktiga att packa med sig:

Vandringsryggsäck

För att du ska kunna ta med dig allt du vill ha och behöver är det nödvändigt att du har en ryggsäck som du kan förvara allt i. En vandringsryggsäck är den absolut bästa och mest optimala ryggsäcken för just vandringar.

Denna är anpassad för att vara smidig, praktisk och bekväm att bära, samt för att vara tillräckligt rymlig och lätt att handskas med. Självklart måste du anpassa storlek och design efter din egen storlek och styrka, samt efter dina behov under vandringen. Men i och med att det finns så många vandringsryggsäckar på marknaden idag kan du hitta en som passar!

Tält

Ska du ut och vandra under flera dygn är det nödvändigt att packa med ett tält. Det då tältet kommer agera som er ”bostad” under er tid ute i vildmarken. Oavsett om ni ska vandra på våren, sommaren, hösten eller vintern finns det tält som funkar riktigt bra. Se till att anpassa valet av tält efter klimat, temperatur och väder för att få bästa möjliga förutsättningar.

Sovsäck

Det är inte bara nödvändigt att ha med sig ett tält under vandringen om man ska vara ute i flera dygn. Utan även sovsäck är något ni kommer få användning av. I sovsäcken kan ni sova gott och tryggt med vetskapen om att ni hålls varma trots att temperaturen sjunker under natten. Bra sovsäckar är ofta smidiga att packa med sig och väger inte så mycket.

Extra kläder

Sist men inte minst vill vi tipsa dig om att packa med extra kläder. Det vill säga, det är alltid bra att ha med sig ett par extra strumpor och underkläder, samt ett par extra skor. Varma kläder som mössa, vantar, tröja och underställ är också alltid bra att ha tillgängligt. Även en extra skaljacka kan vara skönt att ha. 

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal betyg: 4

Inga betyg ännu