Blender för smoothies – Bäst i test

Här fokuserar vi på blenders som är bra för dig som planerar att primärt använda den för att göra smoothies. En bra blendern ska självfallet gå att använda även till annat vilket de blenders vi presenterar här också kan.

🏅Bäst i test

Nutribullet Pro blender

NutriBullet Pro

Bästa pris hos:

💛 Populär

Wilfa BPF-1200S blender

Wilfa BPF-1200S

Bästa pris hos:

🏅Prisvärd

Electrolux ESB2500 blender för smoothies

Electrolux ESB2500

Bästa pris hos:

🔔 För proffs

Magimix Le Blender

Magimix Le Blender

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Blenders utifrån test & omdömen

De blenders vi presenterar här nämns inte sällan som “Bäst i test”. De skiljer sig dock åt både i funktion och pris. Förhoppningsvis kan du här hitta ett alternativ som är bäst för dina behov och för din planerade budget.

NutriBullet Pro

Motoreffekt: 900 W Bunkens volym: 0,71 l Hastighetsinställningar: 1 Knapp för Turbo/Pulse: Nej Funktion för smoothie: Ja Justerbar hastighet: Nej Vikt: 3,70 kg Manual & recept: PDF

Blender bäst i test

Tänker du enbart använda din blender till att göra smoothies rekommenderar vi verkligen NutriBullet Pro. Denna blender har blivit utnämnd som “Bäst i test” av flera oberoende aktörer när det gäller just smoothies. Det relativt låga priset gör att även vi ser den som ett starkt alternativ för dig som letar efter en bra blender.

Den har kanske inte alla de mer avancerade funktioner som vissa blenders kan ha men för just smoothies funkar den alldeles utmärkt. Och varför betala för funktioner och tillbehör som du ändå inte planerar att använda?

En fiffig “funktion” NutriBullet Pro har är att den kommer med ett så kallat take away-lock och ett handtag på kannan. Detta gör att du enkelt kan använda kannan som en tillbringare. Perfekt om det är just smoothies du tänker använda din blender till.

Trots det relativt låga priset har NutriBullet Pro en stark motor på 900 watt. Den går också att köra i diskmaskinen (exklusive knivar och själva basenheten). Ett bra val helt enkelt för dig som vill köpa en blender för smoothies.

Wilfa BPF-1200S

Maximal belastning: 1200 W Bredd (brutto): 26 cm Djup (brutto): 26 cm Höjd (brutto): 43 cm Vikt (brutto): 4.9 kg Garanti: 10 års motorgaranti Kapacitet: 1.5 liter Max. hastighet: 22 000 rpm Antal program: 3 Pulsfunktion: Ja

Blender för smoothies - Bäst i test

Det svenska märket Wilfa har flera bra blenders i sitt sortiment. Den bästa för att göra smoothies, enligt oss, är Wilfa BPF-1200S. Detta är en kraftfull blender med en maximal belastning på 1200 watt. Få behöver mer kraft än så och med denna blender kan du göra mycket mer än bara smoothies om det är något du önskar. Den funkar till exempel alldeles utmärkt för fröer, bönor, nötter och mycket mer.

Wilfa BPF-1200S kommer med ett 3 olika förinställda program. Dessa är för soppa, smoothie och grönsaksdryck. Självfallet praktiskt men inte ett måste. Kannan är rejäl och rymmer 1,5 liter. Just den stora kannan är en bidragande orsak till att detta är en jämförelsevis stor maskin. Den får dock i regel goda betyg i tester men just storleken tycker vi är ett minus. I alla fall om du enbart planerar att använda den för smoothies.

Electrolux ESB2500

Maximal belastning: 300 W Bredd: 38.74 cm Djup: 21.5 cm Höjd: 20.74 cm Vikt: 1.9 kg Kapacitet: 0.6 liter Vikt: 1.9 kg Funktion och inställningar: Pulsfunktion

Electrolux ESB2500

Letar du efter en billig och bra blender uteslutande för smoothies gillar vi verkligen Electrolux ESB2500. I olika “Bäst i test” rankar denna blender ofta i toppen trots sina svaga motor på 300 W. Den funkar dock för enklare smoothies och är ett av de billigaste alternativen för dig som ändå letar efter en blender med hög kvalité.

Till Electrolux ESB2500 medföljer två flaskor på vardera 0,6 liter. På dessa finns to-go-lock så det är bara att mixa ihop din smoothie och ta med dig flaskan om du så önskar. Den svaga motorn begränsar dock dess användningsområden vilket du bör vara medveten om ifall du planerar att köpa denna blender.

På det stora hela är dock Electrolux ESB2500 en helt ok blender till ett riktig bra pris vilket ändå gör att den platsar på listor som rankar bästa blender för smoothies. Den är enkel att använda och lätt att rengöra. Ett perfekt val för dig som inte vill betala en massa pengar för en kraftig köksmaskin utan hellre ha en mindre smidig blender uteslutande för smoothies.

Magimix Le Blender

Effekt: 1300 watt Kapacitet: 1.8 liter Antal hastigheter: 4 Garanti: 3 år Max. hastighet: 22 000 rpm Höjd: 42 cm Bredd: 15 cm Längd: 17 cm Hastighetssteg: Steglös

Magimix Le Blender

De blenders vi presenterar här har fokus på att göra smoothies. Magimix Le Blender nämns inte bara när det gäller smoothies utan platsar även som “Bäst i test” när det gäller samtliga blenders. 

Magimix Le Blender är en omåttlig populär blender som genomgående får mycket bra betyg och omdömen av sina kunder och användare. Den har en kraftig effekt på 1300 watt och en stor kanna på 1,8 liter. Med denna blender kan du med andra ord göra det mesta. Den har 4 olika hastigheter med förinställda program för smoothies, soppa, is och efterrätt.

En annan aspekt som nämns i både tester och kundrecensioner är att Magimix Le Blender är en relativt tystgående blender. Detta kan inte sägas om alla maskiner som testas och bor du trångt och planerar att göra smoothies till frukost kan det ju vara skönt att inte väcka hela hushållet.

Magimix Le Blender är en riktigt bra blender i hög kvalite med goda omdömen. Den är dock relativt dyr. Ska du bara göra smoothies tycker vi att det finns bättre (läs billigare) alternativ som klarar jobbet. Men vill du ha den bästa blendern på marknaden kan Magimix Le Blender mycket väl vara valet för dig.

Vanliga frågor om blenders

En blender kan ha flera olika funktioner och varierande användningsområden. Här försöker vi svara på några av de vanligaste frågorna en potentiell köpare av en blender primärt ämnad för smoothies kan tänkas ha.

Vilken blender är bäst?

Det finns mängder av olika blenders med varierande styrka och funktioner. Vilken som är bäst beror så klart på vad du planerar att använda den till. Här har vi också försökt ta priset i hänseende. Detta eftersom en blender kan kosta allt från ett par hundra kronor till flera tusen. Vår förhoppning är att någon av de blenders vi presenterar här passar just dina behov och budget och därmed är “Bäst i test” just för dig.

Vilka tillverkare av blenders är populära?

Det råder ingen brist av tillverkare av blenders. Bland de mer populära märkena märks bland annat ett par svenska som Wilfa och Electrolux. Andra populära märken för blenders är Philips, KitchenAid, Blendtec med flera. Väljer du en blender från något av dessa märken kan du nästan alltid vara helt säker på bra kvalité. Det finns dock mängder av billigare märken men som inte alltid håller vad de lovar.

Hur rengör jag min blender?

En blender är en maskin som får jobba hårt och som i regel kan lämna en hel del rester som inte är helt okomplicerat att göra rent efter. Olika blenders har olika funktioner och de lite bättre går att delvis rengöra i diskmaskin. De vi gillar bäst är det där knivarna enkelt går att lossa och rengöra. Vår rekommendation är dock att alltid läsa bruksanvisningen till din blender noga. Speciellt när det gäller rengöring.

Hur stark behöver en blender vara för att göra smoothies?

Det finns en hel del blenders som är billigare än flera av dem vi presenterat här. I regel har dessa betydligt svagare motor och kan stöta på problem med tyngre råvaror eller frysta bär. Just frysta bär är ju inte sällan en ingrediens för just smoothies. Vill du vara helt säker på att din blender klarar av frysta bär och rotfrukter rekommenderar vi en styrka på över 1000 watt. Det finns förvisso blenders med svagare motor som klarar detta men det är inte en garanti.

Var kan jag köpa min blender online?

Det finns numera ett fantastisk utbud av blenders online. Flera stora e-handlare har ett stort utbud av olika märken och modeller. Vet du vad du vill köpa är du nästan alltid bara en “googling” från att kunna köpa den blender du vill ha. Glöm dock inte att läsa igenom företagets returpolicy ifall det visar sig att den blender du köpt inte motsvarar dina förväntningar.

Källor & Test – Blender

I sammanställningen av denna guide har vi använt oss av information från ett flertal varierande källor. När det gäller specifikationer har vi i första hand använt oss av information från tillverkaren eller en kombination av återförsäljare. När det gäller urvalet av vilka blenders vi valt att presentera har vi bland annat använt oss av källorna nedan:

  • Råd & Rön – Tyvärr finns det inget aktuellt test från Råd & Rön men vi har granskat ett lite äldre. I detta test gick de igenom 22 smoothieblendrar. Bäst i test blev Magic Bullet NutriBullet. Electrolux ESB2500 var en av de testade modellerna och fick betyget 65 av 100. Du kan läsa hela testet här.
  • PriceRunner – Ett senare test vi har tittat på är PriceRunners “Blender: 15 modeller i test” som vid tiden för denna guide senast uppdaterades 2022. Testvinnare hos PriceRunner blev Magimix Le Blender. Du kan ta del av det fullständiga testet här.
  • Prisjakt – Då vår ambition är att kunna presentera olika alternativ i olika prisklasser har vi använt oss av Prisjakt. Annan information vi använt oss av från Prisjakt är respektive modells tillgänglighet hos svenska e-handlare.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal betyg: 11

Inga betyg ännu