Coravin – Bäst i test

Coravin har revolutionerat vinvärlden och är en lösning som bara blir allt mer populär. Coravin erbjuder idag flertalet olika modeller och paket. Vi har därför tittat närmare på vad som skiljer dem åt och vilken som är bäst för olika behov.

🏅Vårt val

Coravin bäst i test

Coravin Model Three +

Bästa pris hos:

💛 Populär

Test Coravin

Coravin Model Six Core

Bästa pris hos:

🔔 Prisvärd

Test vinöppnaren Coravin

Coravin Model Six Timeless

Bästa pris hos:

🔔 Premium

Coravin för restaurang

Coravin Model Eleven

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Coravin utifrån test & omdömen

Coravins vinkonserveringssystem använder sig av en patenterad teknik för att skydda vinet från oxidation så att du kan hälla och dricka vin på ett sätt som inte tidigare var möjligt. Det har exempelvis blivit populärt på restauranger. Detta eftersom det är möjligt att hälla upp ett glas av ett finare vin utan att behöva öppna flaskan. Men även bland vinentusiaster blir Coravin ett allt vanligare hjälpmedel. Har du ett finare vin i vinkylen kan du med hjälp av Coravin hälla upp ett glas för att sedan lägga tillbaka flaskan.

Coravins helt unika lösning har genom åren fått ett par olika utföranden. Vissa lämpar sig bättre för restaurangen medans andra är bättre för hemmabruk. Vi har gått igenom tester och omdömen av Coravin för att här kunna presentera deras mest populära alternativ.

Coravin Model Three +

Material: Rostfritt stål Färg: Svart Höjd: 21.5 cm Längd/djup: 5.1 cm Bredd/diameter: 10 cm Innehåller: Vinsystem, 2 Coravin Pure™ kapslar, 2 skruvkorkar, luftningsmunstycke

Coravin Model Three +

Har du inte använt Coravin tidigare är deras Model Three den perfekta modellen att börja med. Det är också deras mest populära modell för hemmabruk. Som med övriga Coravin använder den sig av en tunn nål som trycks genom flaskkorken. Det innebär att du inte behöver öppna flaskan för att komma åt det exklusiva vinet.

Utöver att vara deras populäraste modell har Coravin Model Three + fått väldigt goda omdömen. Den har exempelvis betyget 4,4 av 5 på Amazon och har dessutom fått väldigt goda recensioner i diverse tester. Den får bland annat positiva omdömen för sin enkelhet och funktionalitet. Den ligger också relativt bra till rent prismässigt. Ett bra alternativ för dig som är nyfiken på Coravin men inte vill köpa någon av deras mest avancerade alternativ.

Utöver själva vinsystemet, Coravin Model Three, får du med denna paketering de tillbehör du behöver för att komma igång. I Coravin Model Three + ingår nämligen 2 Coravin Pure™ kapslar, 2 skruvkorkar och ett luftningsmunstycke. Så med detta paket har du allt du behöver. Nu gäller det bara att bestämma sig för vilket vin du vill börja med.

Coravin Model Six Core

Material: Plast, rostfritt stål Längd: 9.8 cm Bredd: 4.9 cm Höjd: 21.5 cm Färg: Äppelröd Innehåller: 1 Model Six vinöppnare med standardnål, 2 kapslar, 1 skruvkork

Coravin Model Six Core

Coravin Model Six Core är steget upp från Coravin Model Three. Det är inte bara den exklusiva äppelröda färgen som sticker ut. Coravin Model Six har även nya och förbättrade SmartClamps. Dessa bidrar till att göra systemet ännu enklare att fästa och lossa från just det vin du känner för att smaka av.

I paketet Coravin Model Six Core ingår även 2 kapslar och en skruvkork. Kapslarna, som innehåller argongas, förhindrar att luft kommer in flaskan och skyddar därmed vinet från oxidation. En kapsel räcker till cirka 15 glas. Så med Coravin Model Six Core har du tillräckligt för att verkligen kunna testa systemet. Behöver du sen fler kapslar säljs det normalt separat i större paket.

Även om Coravin Model Six Core i princip använder samma patenterade teknik som Coravin Model Three har den faktiskt fått sämre omdömen. Den kostar också lite mer. Så om du är lite osäker kring hur ofta du kommer använda systemet kan det vara en bra idé att välja den något billigare lösningen.

Coravin Model Six Timeless

Material: Plast, rostfritt stål Längd: 9.8 cm Bredd: 4.9 cm Höjd: 21.5 cm Innehåller: Vinsystem, Bärväska, 3 Coravin Pure™ kapslar, 6 skruvkorkar, luftningsmunstycke

Coravin Model Six Timeless

Har du många finare vinare hemma som du vill kunna bjuda dina vänner på (eller njuta av själv) är Coravin antagligen en bra investering. Coravin är förvisso inte speciellt billigt om man ser det som en vanlig vinöppnare. Men faktum är att Coravin öppnar upp för helt nya möjligheter när det gäller att njuta av bättre viner.

Utöver själva vinkonserveringssystemet tillkommer sedan kostnader för bland annat gaskapslar. De är förvisso relativt billiga men använder du din Coravin regelbundet kommer du behöva fylla på. Just därför har Coravin lite olika paketeringar som kan vara värda att överväga. I deras Coravin Model Six Timeless ingår 3 Coravin Pure™ kapslar, 6 skruvkorkar samt en riktigt praktiskt bärväska. Perfekt om du vill ta med ett par bättre viner på en middagsbjudning.

Genom att köpa Coravin Model Six Timeless som ett paket finns det lite pengar att spara. Att köpa separata kapslar, skruvkorkar eller bärväska separat går förvisso bra men blir aningen dyrare. Så om du redan är frälst kan Coravin Model Six Timeless vara det mest prisvärda alternativet för dig.

Coravin Model Eleven

Material: Rostfritt stål Längd: 10 cm Bredd: 6.3 cm Höjd: 21 cm Innehåller: Model 11 vinsystem, 6 kapslar, 6 skruvkorkar, 1 Aerator vinluftare, 1 förvaringsväska, 1 hållare/stativ, 1 USB-laddningskabel, 1 rensningsverktyg, 1 borste

Coravin Model Eleven

Coravin för hemmabruk blir allt vanligare men har du redan blivit introducerad för Coravin var det antagligen på en restaurang. Just möjligheten att kunna erbjuda ett glas av ett exklusivare vin är något många bättre restauranger gör idag. Och det kan göra detta på grund av Coravin. Inte sällan har restauranger en specifik Coravin vinlista. Här finner du de riktigt exklusiva vinerna där de flesta av oss inte skulle ha råd att köpa hela flaskan. 

Med hjälp av Coravin kan restaurangen erbjuda ett glas utan att behöva öppna flaskan. Restaurangen kan sedan fortsätta att erbjuda vin från samma flaska (med samma smak) flera veckor eller månader senare. För just restauranger är Coravin Model Eleven antagligen det främsta alternativet. Denna modell kostar förvisso betydligt mer än övriga men har flera unika och praktiska funktioner.

Coravin Model Eleven är en app-ansluten vinbevarare. Den har en LED-display med intuitiva ikoner som låter dig veta när du ska ladda ditt system eller när det är dags att byta ut kapseln. Den har även funktionalitet för att optimera din argongasanvändning. Så om du vill ha den absolut bästa och mest funktionella alternativet av Coravin bör du titta lite närmare på Coravin Model Eleven.

Vanliga frågor om Coravin

Är Coravin något du nyligen blivit medveten om kan det säkert finnas mängder av frågor och funderingar. Nedan försöker vi reda ut svaren på några av de vanligaste frågorna om Coravin.

Hur fungerar Coravin?

Coravin fungerar genom att en tunn nål sticks ner genom korken. Sedan suger den ut önskad mängd vin. Vinet som tas ur flaskan ersätts med argongas som gör att flaskan håller tätt. Genom att hålla borta syret hindras vinet från att oxidera. Detta möjliggör för exempelvis restauranger att servera viner från exklusiva årgångar på glas.

Hur använder jag Coravin?

Du börjar med att placera din Coravin vertikalt ovanpå vinflaskan och trycker sedan nålen ner genom korken. Luta sedan flaskan cirka 45 grader och tryck ner avtryckaren så kommer vinet att rinna ut genom pipen. Avsluta med att dra upp nålen som förseglar proppen naturligt. Coravin ersätter vinet som tas ur flaskan med argongas. Att använda Coravin är relativt okomplicerat. Men vid första gången kan det vara en bra idé att inte testa med ditt mest exklusiva vin. 

Finns det några alternativ till Coravin?

Egentligen inte. Coravin använder en patenterad teknik så detta är en unik produkt för varumärket Coravin.

Fungerar Coravin med syntetkorkar?

Coravin fungerar med syntetkorkar men inte lika effektivt. Och planerar du att använda din Coravin för vin med skruvkork rekommenderas att du sen försluter flaskan med en Coravin skruvkork.

Hur mycket kostar Coravin?

Det billigaste modellerna börjar från ett par tusen kronor. Sedan erbjuder de även mer exklusiva och appstyrda system som är betydligt dyrare. Till kostnaden för Coravin tillkommer sedan kostnad för gaskapslar och andra tillbehör.

Källor & Test – Coravin

Att utse en specifik modell av Coravin som “bäst i test” har inte varit vår ambition med denna guide. Istället har vi velat belysa skillnaderna mellan olika alternativ samt förklara hur Coravin fungerar. För att göra detta har vi gått igenom andra guider, omdömen och diverse recensioner. Exempel på några av de källor vi har använt oss av listas nedan:

  • Omdömen – För att få en bättre uppfattning om för- och nackdelar med olika modeller från Coravin har vi gått igenom mängder av omdömen. Här har Amazon varit en viktig källa men även andra mindre e-handlare som har Coravin i sina respektive sortiment. 
  • Prisjakt – För att få en bättre uppfattning kring popularitet har vi, utöver omdömen, använt oss av Prisjakt. De rankar olika modeller utifrån just popularitet. Vi har även använt Prisjakt för att få en bättre överblick kring vilka aktörer som erbjuder Coravin för köp online.
  • Finewines.se – Det finns många vinentusiaster i Sverige. Många av dem har också väldigt bestämda åsikter om just Coravin. I forumet på finewines.se finns det massor av intressant information och nyanserad diskussion kring Coravins för- och nackdelar. 
  • YouTube – I brist på större tester av Coravin har vi gått igenom mindre tester och recensioner på YouTube. Ett exempel är kanalen “Master of Wines” och deras test av Coravin Model Eleven. Du kan se deras test och slutsatser nedan.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 8

Inga betyg ännu