Ismaskin – BĂ€st i test

En ismaskin kan vara en fantastiskt maskin att ha i köket inför festen eller under varma sommardagar. Men Àven för dig som kanske inte alltid har tillgÄng till en frys. Exempelvis i sommarstugan eller husvagnen. Vilken som Àr den bÀsta ismaskinen beror lite pÄ dina preferenser. HÀr har vi valt att presentera ett mindre urval som presterat bra i tester av ismaskiner och som fÄtt goda omdömen.

🏅BĂ€st i test

Ismaskin - bÀst i test

Wilfa ICE-12S

BĂ€sta pris hos:

💛 PopulĂ€r

BĂ€sta ismaskinen

Caso CS3301 IceMaster PRO

BĂ€sta pris hos:

🏅PrisvĂ€rd

Champion CHIM210 - Ismaskin

Champion CHIM210

BĂ€sta pris hos:

🔔 Premium

Emerio IM-111502 - Ismaskin

Emerio IM-111502

BĂ€sta pris hos:

Ismaskiner i detta test

Det har tyvĂ€rr inte genomförts speciellt mĂ„nga oberoende “BĂ€st i test” av ismaskiner. Men det finns gott om omdömen och annan diverse data för att enkelt komma fram till vilka de populĂ€raste alternativen pĂ„ marknaden Ă€r. Alla ismaskiner vi presenterar hĂ€r har fĂ„tt genomgĂ„ende goda betyg och hör till de absolut bĂ€st sĂ€ljande i Sverige. De skiljer sig dock en aning Ă„t bĂ„de i pris och kapacitet. Och sist men inte minst skiljer de sig Ă„t nĂ€r det gĂ€ller storlek och design.

Wilfa ICE-12S

LÀngd: 36 cm Bredd: 32 cm Höjd: 25 cm Effekt: 100 watt Garanti: 5 Är Isbitar i timmen: ca 70 Storlekar pÄ isbitarna: 2 Bruksanvisning: PDF

Wilfa ICE-12S

Norska Wilfa Ă€r ett mycket populĂ€rt varumĂ€rke som tillverkar mĂ€ngder av olika köksredskap och maskiner som exempelvis brödrostar och kaffekvarnar. NĂ€r det gĂ€ller ismaskiner Ă€r deras ICE-12S ett av de absolut populĂ€raste alternativen pĂ„ marknaden. I de fĂ„ tester som genomförts gĂ€llande ismaskiner Ă€r Wilfa ICE-12S nĂ€stan alltid med i toppen eller har rent utav fĂ„tt utmĂ€rkelsen “BĂ€st i test”. Den har ocksĂ„ fĂ„tt mycket bra recensioner av tidigare köpare och kan ses som ett sĂ€kert val för dig som letar efter den bĂ€sta ismaskinen.

Wilfa ICE-12S har en kapacitet pĂ„ 70 isbitar i timman vilket rĂ€cker för det allra flesta som letar efter en bra ismaskin för hemmabruk. Du kan vĂ€lja mellan tvĂ„ olika storlekar pĂ„ isbitarna genom en enkel knapptryckning. För hemmabruk löser den uppgiften galant och behöver du fler isbitar gĂ„r det alltid att “lagra” i frysen medans maskinen jobbar klart omgĂ„ng tvĂ„. Kör du maskinen under ett helt dygn kan den producera hela 12 kg is dĂ€r de första isbitarna Ă€r fĂ€rdiga efter knappa 10 minuter.

Bland omdömena av Wilfa ICE-12S mÀrks bland annat att dess enkelhet uppskattas. Den Àr smidig att fylla pÄ med vatten och behÄllaren Àr enkel att tömma med hjÀlp av avrinningstappen. Den anses ocksÄ vara tystgÄende vilket inte alltid Àr fallet nÀr det gÀller ismaskiner. Att Wilfa ICE-12S Àr en av de bÀsta ismaskinerna pÄ marknaden rÄder det med andra ord ingen tvivel om. Wilfa Àr ocksÄ ett mÀrke som Àr kÀnt för sin kvalité och nÀr det gÀller denna ismaskin erbjuder de hela 5 Ärs garanti.

Caso CS3301 IceMaster PRO

Material: Rostfritt stÄl LÀngd/djup: 24.2 cm Volym: 310 cl Höjd: 35.8 cm Bredd/diameter: 32.8 cm Storlekar pÄ isbitarna: 2 Vikt: 9,3 kg Effekt: 140 Watt

Caso CS3301 IceMaster PRO

NÀr det gÀller ismaskiner för hemmabruk ligger Caso CS3301 IceMaster PRO i toppen av de bÀst sÀljande modellerna. Just mÀrket Caso Àr kÀnda för sin kvalité och tillverkar allt frÄn blenders till rÄsaftcentrifuger. Letar du efter en bra ismaskin för festen eller till sommarstugan kan denna modell vara det rÀtta valet för dig. Caso CS3301 IceMaster PRO har en kapacitet pÄ 500 g iskuber per timma och dess vattentank rymmer drygt 3 liter vatten.

Som med flera andra ismaskiner kan du vĂ€lja mellan tvĂ„ olika storlekar pĂ„ iskuberna. Dess kompressorteknologi möjliggör fĂ€rdig is pĂ„ mindre Ă€n 10 minuter som “ramlar ner” i en iskorg som enkelt tas ut ur maskinen. Just snabbheten att fĂ„ fram is Ă€r kanske den mest uppskattade egenskapen hos Caso CS3301 IceMaster PRO. Perfekt för festen eller till de varma dagarna pĂ„ sommarstĂ€llet. 

Caso CS3301 IceMaster PRO Àr en relativt lÀtt ismaskin med en vikt under 10 kg. Den tar dock en viss plats men dess design i rostfritt stÄl gör att du inte behöver skÀmmas om den stÄr framme. NÀr det gÀller tester av ismaskiner för hemmabruk nÀmns nÀstan alltid Caso CS3301 IceMaster PRO som ett av de bÀsta alternativen pÄ marknaden idag. Den Àr ocksÄ relativt billigt med tanke pÄ dess kapacitet och design.

Champion CHIM210

Djup: 38 cm Vikt: 10.7 kg Höjd: 44 cm Bredd: 23 cm Material: Rostfritt stÄl Effekt: 150 W Volym: 170 cl Kapacitet: 10kg/24 tim Vattentank: 1,7 l KabellÀngd: 1,37m

Champion CHIM210

En ismaskin kan sĂ€kert uppfattas som en “lyxprodukt” av vissa med tanke pĂ„ att det gĂ„r utmĂ€rkt att fĂ„ is frĂ„n frysen. Behöver du dock större mĂ€ngder is eller kanske inte har tillgĂ„ng till en frys Ă€r en ismaskin ett fantastiskt alternativ. Letar du efter en lite billigare ismaskin som Ă€ndĂ„ har en helt ok kapacitet rekommenderar vi Champion CHIM210. Detta Ă€r ett av de billigaste alternativen pĂ„ marknaden och har ocksĂ„ fĂ„tt vĂ€ldigt bra omdömen av tidigare och befintliga anvĂ€ndare. 

Vattentanken pÄ Champion CHIM210 rymmer 1,7 liter vatten vilket Àr lite mindre Àn de andra alternativen vi presenterar hÀr. Denna ismaskin har dock kapacitet att skapa nÀstan 500 g is i timman. BehÄllaren pÄ Champion CHIM210 rymmer 600 g is innan det Àr dags att flytta över isbitarna till frysen. Maskinen meddelar nÀr den Àr full sÄ att det Àr bara att starta upp nÀsta omgÄng om du Àr ute efter stora mÀngder is.

Om du Àr lite osÀker pÄ om du verkligen behöver en ismaskin Àr detta, enligt oss, ett mycket bra alternativ. Den mÄ vara ett budgetalternativ som inte erbjuder riktigt samma kapacitet som de absolut bÀsta ismaskinerna. Men den gör jobbet och ser helt ok ut samtidigt som den Àr en av de billigaste modellerna som finns tillgÀnglig för hemmabruk.

Emerio IM-111502

Kapacitet: 12kg/24h Vattentank: 2,2 l Effekt: 120 W LÀngd: 39,3 cm Höjd: 37 cm Bredd: 28,4 cm Kapacitet (liter): 2,2 liter Material: Rostfritt stÄl Storlekar pÄ isbitarna: 3

Emerio IM-111502

Emerio IM-111502 kan mycket vĂ€l vara alternativet för dig som letar efter den absolut bĂ€sta ismaskinen samtidigt som du inte Ă€r direkt priskĂ€nslig. Denna ismaskin hör till det övre prissegmentet men det finns en anledning till detta. Med en kapacitet pĂ„ 12 kg is per dygn tillhör den definitivt toppskiktet nĂ€r det gĂ€ller ismaskiner. Den Ă€r ocksĂ„ snabb och dess tank rymmer 2,2 liter vatten. 

Till skillnad frĂ„n övriga alternativ vi presenterar hĂ€r kan du med Emerio IM-111502 vĂ€lja mellan tre olika storlekar (liten, medium och stor) pĂ„ dina isbitar. Perfekt för dig som vill kunna anpassa isen till drinkarna du serverar. Den Ă€r ocksĂ„ utrustad med en digital display som meddelar dig nĂ€r iskorgen blivit full. Den har ocksĂ„ ett fönster pĂ„ locket som gör att du kan följa processen “live”.

Emerio IM-111502 mĂ„ vara lite dyrare Ă€n övriga alternativ. Men faktum Ă€r att den har fĂ„tt sĂ„ bra omdömen att det gĂ„r att argumentera för att den Ă€r prisvĂ€rd. Är du lite osĂ€ker pĂ„ hur ofta du verkligen behöver en ismaskin kan det sĂ€kert finnas bĂ€ttre lösningar för dig. Men vet du med dig att du kommer anvĂ€nda ismaskinen ofta och vill ha möjligheten att skapa tre olika storlekar Ă€r nog detta det bĂ€sta alternativet.

Vanliga frÄgor om ismaskiner

GÄr du och funderar pÄ att köpa en ismaskin? DÄ Àr det nog inte helt omöjligt att du har ett par frÄgor eller funderingar. HÀr har vi försökt svara pÄ nÄgra av de vanligaste frÄgorna om just ismaskiner.

Vad Àr viktigt att tÀnka pÄ innan jag köper en ismaskin?

En ismaskin Àr en okomplicerad köksmaskin med en enda uppgift. Skapa is. Men trots detta finns det, enligt oss, tre faktorer att tÀnka pÄ inför ett köp. 

Kapacitet – De Ă€r vissa skillnader i kapacitet pĂ„ de ismaskiner vi presenterar hĂ€r. Det finns dock billigare alternativ med betydligt sĂ€mre kapacitet. SĂ„ tĂ€nkt till hur du planerar att anvĂ€nda din maskin och hur mycket is du önskar som mest. Att vĂ€lja en ismaskin som har förutsĂ€ttningar att göra iskuber i olika storlekar kan ocksĂ„ vara önskvĂ€rt. RĂ€kna dock med att det kostar extra. Slutligen Ă€r ju hastigheten en viktig del nĂ€r det gĂ€ller att utvĂ€rdera kapaciteten pĂ„ en ismaskin. Tar det mer Ă€n 15 minuter Ă€r det inte en premiummodell. Men har du tĂ„lamodet kanske det inte behöver spela sĂ„ stor roll?

Design – En ismaskin Ă€r faktiskt en relativt stor maskin som tar upp en del plats. Vill du inte plocka undan den nĂ€r den inte anvĂ€nds blir ju faktiskt designen lite extra viktig. TyvĂ€rr finns det vĂ€ldigt begrĂ€nsade alternativ nĂ€r det gĂ€ller just design och ismaskiner. Men vi anser Ă€ndĂ„ att de vi presenterar hĂ€r Ă€r “acceptabla”.

Pris – Kostnaden Ă€r nĂ€stan alltid en faktor inför ett inköp. En ismaskin kostar trots allt en del pengar. Glöm dĂ€rför inte att kontrollera priser och aktuella erbjudanden sĂ„ att du fĂ„r den bĂ€sta möjliga dealen.

Vilka ismaskiner anvÀnds pÄ restauranger?

Ismaskinerna vi presenterar hÀr Àr frÀmst för att skapa is till hemmafesten eller nÀr du spenderar tid i sommarstugan. De ismaskiner som finns pÄ krogar och restauranger Àr en helt annan konstruktion som följaktligen ocksÄ Àr betydligt större och dyrare.

Vilka tillverkare av ismaskiner Àr populÀra?

Det finns ganska fÄ tillverkare av ismaskiner för hemmabruk. Flera av de större varumÀrkena inom köksredskap har tyvÀrr inga alternativ i sina sortiment. Bland de mer vÀlkÀnda varumÀrkena som faktiskt erbjuder en ismaskin mÀrks frÀmst Wilfa och Caso.

Varför inte bara köpa den billigaste ismaskinen?

Med tanke pÄ att ismaskinen enbart ska frysa vatten till iskuber gÄr det ju att argumentera för att helt enkelt köpa den billigaste modellen. Det kan sjÀlvfallet vara ett alternativ men det Àr viktigt att du dÄ Àr medveten om att de billigaste ismaskinerna oftast gör vÀldigt smÄ isbitar och har Àven en begrÀnsad möjlighet att skapa stora mÀngder is pÄ kort tid.

Kan jag köpa en ismaskin online?

Du kan inte bara köpa ismaskinen online. Det Àr att föredra om du inte behöver den samma dag. De modeller vi presenterar hÀr finns hos flera e-handlare och fÄ fysiska butiker kan konkurrera med varken pris eller utbud.

Klicka pÄ en stjÀrna för att betygsÀtta detta test!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 3

Inga betyg Ànnu