Ismaskin – Bäst i test

En ismaskin kan vara en fantastiskt maskin att ha i köket inför festen eller under varma sommardagar. Men även för dig som kanske inte alltid har tillgång till en frys. Exempelvis i sommarstugan eller husvagnen. Vilken som är den bästa ismaskinen beror lite på dina preferenser. Här har vi valt att presentera ett mindre urval som presterat bra i tester av ismaskiner eller som fått goda omdömen.

🏅Bäst i test

Ismaskin - bäst i test

Wilfa ICE-12S

Bästa pris hos:

💛 Populär

Bästa ismaskinen

Caso CS3301 IceMaster PRO

Bästa pris hos:

🏅Prisvärd

Champion CHIM210 - Ismaskin

Champion CHIM210

Bästa pris hos:

🔔 Premium

Emerio IM-111502 - Ismaskin

Emerio IM-111502

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Ismaskiner utifrån test & omdömen

Det har tyvärr inte genomförts speciellt många oberoende “Bäst i test” av ismaskiner genom åren. Men det finns gott om omdömen och annan diverse data för att enkelt komma fram till vilka de populäraste alternativen på marknaden är. Alla ismaskiner vi presenterar här har fått genomgående goda betyg och hör till de absolut bäst säljande i Sverige. De skiljer sig dock en aning åt både i pris och kapacitet. Och sist men inte minst skiljer de sig åt när det gäller storlek och design.

Wilfa ICE-12S

Längd: 36 cm Bredd: 32 cm Höjd: 25 cm Effekt: 100 watt Garanti: 5 år Isbitar i timmen: ca 70 Storlekar på isbitarna: 2 Bruksanvisning: PDF

Wilfa ICE-12S

Norska Wilfa är ett mycket populärt varumärke som tillverkar mängder av olika köksredskap och maskiner som exempelvis brödrostar och kaffekvarnar. När det gäller ismaskiner är deras ICE-12S ett av de absolut populäraste alternativen på marknaden. I de få tester som genomförts gällande ismaskiner är Wilfa ICE-12S nästan alltid med i toppen eller har rent utav fått utmärkelsen “Bäst i test”. Den har också fått mycket bra recensioner av tidigare köpare och kan ses som ett säkert val för dig som letar efter den bästa ismaskinen.

Wilfa ICE-12S har en kapacitet på 70 isbitar i timman vilket räcker för det allra flesta som letar efter en bra ismaskin för hemmabruk. Du kan välja mellan två olika storlekar på isbitarna genom en enkel knapptryckning. För hemmabruk löser den uppgiften galant och behöver du fler isbitar går det alltid att “lagra” i frysen medans maskinen jobbar klart omgång två. Kör du maskinen under ett helt dygn kan den producera hela 12 kg is där de första isbitarna är färdiga efter knappa 10 minuter.

Bland omdömena av Wilfa ICE-12S märks bland annat att dess enkelhet uppskattas. Den är smidig att fylla på med vatten och behållaren är enkel att tömma med hjälp av avrinningstappen. Den anses också vara tystgående vilket inte alltid är fallet när det gäller ismaskiner. Att Wilfa ICE-12S är en av de bästa ismaskinerna på marknaden råder det med andra ord ingen tvivel om. Wilfa är också ett märke som är känt för sin kvalité och när det gäller denna ismaskin erbjuder de hela 5 års garanti.

Caso CS3301 IceMaster PRO

Material: Rostfritt stål Längd/djup: 24.2 cm Volym: 310 cl Höjd: 35.8 cm Bredd/diameter: 32.8 cm Storlekar på isbitarna: 2 Vikt: 9,3 kg Effekt: 140 Watt

Caso CS3301 IceMaster PRO

När det gäller ismaskiner för hemmabruk ligger Caso CS3301 IceMaster PRO i toppen av de bäst säljande modellerna. Just märket Caso är kända för sin kvalité och tillverkar allt från blenders till råsaftcentrifuger. Letar du efter en bra ismaskin för festen eller till sommarstugan kan denna modell vara det rätta valet för dig. Caso CS3301 IceMaster PRO har en kapacitet på 500 g iskuber per timma och dess vattentank rymmer drygt 3 liter vatten.

Som med flera andra ismaskiner kan du välja mellan två olika storlekar på iskuberna. Dess kompressorteknologi möjliggör färdig is på mindre än 10 minuter som “ramlar ner” i en iskorg som enkelt tas ut ur maskinen. Just snabbheten att få fram is är kanske den mest uppskattade egenskapen hos Caso CS3301 IceMaster PRO. Perfekt för festen eller till de varma dagarna på sommarstället. 

Caso CS3301 IceMaster PRO är en relativt lätt ismaskin med en vikt under 10 kg. Den tar dock en viss plats men dess design i rostfritt stål gör att du inte behöver skämmas om den står framme. När det gäller tester av ismaskiner för hemmabruk nämns nästan alltid Caso CS3301 IceMaster PRO som ett av de bästa alternativen på marknaden idag. Den är också relativt billigt med tanke på dess kapacitet och design.

Champion CHIM210

Djup: 38 cm Vikt: 10.7 kg Höjd: 44 cm Bredd: 23 cm Material: Rostfritt stål Effekt: 150 W Volym: 170 cl Kapacitet: 10kg/24 tim Vattentank: 1,7 l Kabellängd: 1,37m

Champion CHIM210

En ismaskin kan säkert uppfattas som en “lyxprodukt” av vissa med tanke på att det går utmärkt att få is från frysen. Behöver du dock större mängder is eller kanske inte har tillgång till en frys är en ismaskin ett fantastiskt alternativ. Letar du efter en lite billigare ismaskin som ändå har en helt ok kapacitet rekommenderar vi Champion CHIM210. Detta är ett av de billigaste alternativen på marknaden och har också fått väldigt bra omdömen av tidigare och befintliga användare. 

Vattentanken på Champion CHIM210 rymmer 1,7 liter vatten vilket är lite mindre än de andra alternativen vi presenterar här. Denna ismaskin har dock kapacitet att skapa nästan 500 g is i timman. Behållaren på Champion CHIM210 rymmer 600 g is innan det är dags att flytta över isbitarna till frysen. Maskinen meddelar när den är full så att det är bara att starta upp nästa omgång om du är ute efter stora mängder is.

Om du är lite osäker på om du verkligen behöver en ismaskin är detta, enligt oss, ett mycket bra alternativ. Den må vara ett budgetalternativ som inte erbjuder riktigt samma kapacitet som de absolut bästa ismaskinerna. Men den gör jobbet och ser helt ok ut samtidigt som den är en av de billigaste modellerna som finns tillgänglig för hemmabruk.

Emerio IM-111502

Kapacitet: 12kg/24h Vattentank: 2,2 l Effekt: 120 W Längd: 39,3 cm Höjd: 37 cm Bredd: 28,4 cm Kapacitet (liter): 2,2 liter Material: Rostfritt stål Storlekar på isbitarna: 3

Emerio IM-111502

Emerio IM-111502 kan mycket väl vara alternativet för dig som letar efter den absolut bästa ismaskinen samtidigt som du inte är direkt priskänslig. Denna ismaskin hör till det övre prissegmentet men det finns en anledning till detta. Med en kapacitet på 12 kg is per dygn tillhör den definitivt toppskiktet när det gäller ismaskiner. Den är också snabb och dess tank rymmer 2,2 liter vatten. 

Till skillnad från övriga alternativ vi presenterar här kan du med Emerio IM-111502 välja mellan tre olika storlekar (liten, medium och stor) på dina isbitar. Perfekt för dig som vill kunna anpassa isen till drinkarna du serverar. Den är också utrustad med en digital display som meddelar dig när iskorgen blivit full. Den har också ett fönster på locket som gör att du kan följa processen “live”.

Emerio IM-111502 må vara lite dyrare än övriga alternativ. Men faktum är att den har fått så bra omdömen att det går att argumentera för att den är prisvärd. Är du lite osäker på hur ofta du verkligen behöver en ismaskin kan det säkert finnas bättre lösningar för dig. Men vet du med dig att du kommer använda ismaskinen ofta och vill ha möjligheten att skapa tre olika storlekar är nog detta det bästa alternativet.

Vanliga frågor om ismaskiner

Går du och funderar på att köpa dig en ismaskin? Då är det nog inte helt omöjligt att du har ett antal frågor eller funderingar. Här har vi försökt svara på några av de vanligaste frågorna om just ismaskiner.

Vad är viktigt att tänka på innan jag köper en ismaskin?

En ismaskin är en okomplicerad köksmaskin med en enda uppgift. Skapa is. Men trots detta finns det, enligt oss, tre faktorer att tänka lite extra på inför ett köp. 

Kapacitet – De är vissa skillnader i kapacitet på de ismaskiner vi presenterar här. Det finns dock billigare alternativ med betydligt sämre kapacitet. Så tänkt till hur du planerar att använda din maskin och hur mycket is du önskar som mest. Att välja en ismaskin som har förutsättningar att göra iskuber i olika storlekar kan också vara önskvärt. Räkna dock med att det kostar extra. Slutligen är ju hastigheten en viktig del när det gäller att utvärdera kapaciteten på en ismaskin. Tar det mer än 15 minuter är det inte en premiummodell. Men har du tålamodet kanske det inte behöver spela så stor roll?

Design – En ismaskin är faktiskt en relativt stor maskin som tar upp en del plats. Vill du inte plocka undan den när den inte används blir ju faktiskt designen lite extra viktig. Tyvärr finns det väldigt begränsade alternativ när det gäller just design och ismaskiner. Men vi anser ändå att de vi presenterar här är “acceptabla”.

Pris – Kostnaden är nästan alltid en faktor inför ett inköp. En ismaskin kostar trots allt en del pengar. Glöm därför inte att kontrollera priser och aktuella erbjudanden så att du får den bästa möjliga dealen.

Vilka ismaskiner används på restauranger?

Ismaskinerna vi presenterar här är främst för att skapa is till hemmafesten eller när du spenderar tid i sommarstugan. De ismaskiner som finns på krogar och restauranger är en helt annan konstruktion som följaktligen också är betydligt större och dyrare.

Vilka tillverkare av ismaskiner är populära?

Det finns ganska få tillverkare av ismaskiner för hemmabruk. Flera av de större varumärkena inom köksredskap har tyvärr inga alternativ i sina sortiment. Bland de mer välkända varumärkena som faktiskt erbjuder en ismaskin märks främst Wilfa och Caso.

Varför inte bara köpa den billigaste ismaskinen?

Med tanke på att ismaskinen enbart ska frysa vatten till iskuber går det ju att argumentera för att helt enkelt köpa den billigaste modellen. Det kan självfallet vara ett alternativ men det är viktigt att du då är medveten om att de billigaste ismaskinerna oftast gör väldigt små isbitar och har även en begränsad möjlighet att skapa stora mängder is på kort tid.

Kan jag köpa en ismaskin online?

Du kan inte bara köpa ismaskinen online. Det är att föredra om du inte behöver den samma dag. De modeller vi presenterar här finns hos flera e-handlare och få fysiska butiker kan konkurrera med varken pris eller utbud.

Källor & Test – Ismaskin

Det har genomförts en del mindre tester av ismaskiner som vi har tittat på. Dock inget större oberoende test så för denna guide har vårt urval främst styrts av olika omdömen och rankingar från sajter som exempelvis Prisjakt. Gällande specifikationer har vi utgått från information från återförsäljare.

  • Prisjakt – Vi har delvis använt oss av Prisjakts ranking av ismaskiner för att styra vårt urval. Vi har även använt Prisjakt för att säkerställa att de modeller vi presenterar här går att köpa hos större och trovärdiga e-handlare i Sverige.
  • Omdömen – Flera av de butiker som säljer ismaskiner publicerar deras kunders omdömen. Vi har tittat på dessa omdömen för att få en bättre uppfattning kring för- och nackdelar med en specifik modell.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal betyg: 16

Inga betyg ännu