Värmefilt – Bäst i test

En värmefilt kan vara räddningen under vinterhalvåret om du upplever frusenhet. Det finns flera olika elektriska alternativ och nedan har vi sammanställt några av de populäraste alternativen utifrån omdömen, produktrecensioner och tester.

🏅Bäst i test

Värmefilt bäst i test

Beurer HD 75

Bästa pris hos:

💛 Populär!

Elektrisk värmefilt test

OBH Nordica 4096 Cosy Hug

Bästa pris hos:

🔔 Budgetval

Värmefilt billig

Medisana HB 675

Bästa pris hos:

🔔 Stor

Beurer HD 100 värmefilt

Beurer HD 100

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Elektriska värmefiltar utifrån test & omdömen

Många lider av frusenhet under vintern och är du en av dem finns det ett relativt billigt botemedel. Vi pratar såklart om den elektriska värmefilten. Att dra över sig en värmefilt på soffan eller i sängen i fritidshuset ger dig direkt värme via de värmeslingor som finns i den. Vi har gått igenom mängder av omdömen och diverse tester av värmefiltar. Alternativen vi presenterar här är alla populära storsäljare med lite skillnader i funktion, storlek och pris. Vår förhoppning är givetvis att de ska bli aningen enklare för dig att hitta rätt alternativ. Oavsett om värmefilten är till dig eller om du planerar att köpa den som en present.

Beurer HD 75

Antal temperaturinställningar: 6 Säkring vid överhettning: Ja Rekommenderad uppvärmningstid: 180 min Automatisk avstängning: Ja Mått: 180 x 130 cm Material: Fleece Tvättbar: Ja (Maskintvätt i 30°)

Beurer HD 75

Beurer HD 75 tillhör de absolut bästa alternativen just nu när det gäller värmefiltar. Denna elektriska värmefilt ligger i toppen på Prisjakts ranking och har också fått väldigt bra omdömen. På Amazon, som är en av våra primära källor för omdömen, har den betyget 4,3 av 5 och får väldigt goda vitsord. Den har också utsett till “bäst i test” av flertalet mindre aktörer och är, enligt oss, ett säkert val för dig som letar efter en bra värmefilt.

Beurer HD 75 är tillverkad i mjukt och skönt fleecematerial. Textilierna som används för denna värmefilt uppfyller de ekologiska kraven i Oeko-Tex Standard 100. Via dess kontroll kan du styra dess 6 olika temperaturlägen. Det går att avlägsna kontrollen vilken gör den tvättbar i 30°. När det gäller säkerhet har den automatisk avstängning efter 3 timmar och är utrustad med säkring vid överhettning. 

Måtten på Beurer HD 75 är 180 x 130 cm. Beurer har dock flera alternativ i sitt sortiment med varierande storlek. Men just Beurer HD 75 är den som fått mest uppmärksamhet och är den mest populära. I alla fall om vi utgår från omdömen och tester. Letar du efter en större värmefilt från Beurer kan Beurer HD 100 var ett bättre alternativ. Mer information om den värmefilten finner du nedan.

OBH Nordica 4096 Cosy Hug

Antal temperaturinställningar: 10 Automatisk avstängning: Ja Överhettningsskydd: Ja Mått: 130 x 160 cm Effekt: 150W Längd sladd: 2,8 meter Tvättbar: Ja (Maskintvätt i max 40°)

OBH Nordica 4096 Cosy Hug

De absolut bästa värmefiltarna kan kosta en hel del pengar. Är du lite osäker kring behovet av en värmefilt kan OBH Nordica 4096 Cosy Hug vara ett bra och lite billigare alternativ. Även om denna värmefilt är billigare än flera alternativ från exempelvis Beurer är den mycket populär. Den har genomgående bra omdömen och recensioner och är en av de bäst säljande värmefiltarna i Sverige.

OBH Nordica 4096 Cosy Hug har hela 10 temperaturinställningar så med denna värmefilt ska du inte behöva känna dig frusen. Via reglage på strömkabeln väljer du hur mycket värme du önskar. Den har också önskvärda funktioner som överhettningsskydd och automatisk avstängning. Den har en avtagbar strömbrytare och den tål maskintvätt i max 40ºC.

Trots väldigt bra omdömen vill vi uppmärksamma dig på måtten på denna värmefilt som är 130 x 160 cm. Är du en längre person kan detta vara i minsta laget. Men är du under 180 cm kommer denna elektriska värmefilt klara jobbet oavsett om du sitter i fåtöljen eller ligger kvar i sängen.

Perfekt filt att sitta och mysa i vid TVn, sängen eller favoritfåtöljen. Jättebra med timer så man kan somna med den!

Medisana HB 675

Bredd: 150 cm Längd: 200 cm Driftkälla: Nätdrift Automatisk avstängning: Ja Går att maskintvätta: Ja Effekt: 120 W

Medisana HB 675

Tillsammans med Beurer är det antagligen Medisana som har flest populära alternativ när det gäller värmefiltar. En av deras populäraste alternativ är Medisana HB 675. Detta är en stor värmefilt med måtten 150 x 200 cm. För sin storlek är den också relativt billig vilket säkert är en annan anledning till att detta är en storsäljare. Ett bra budgetval enligt oss.

Medisana HB 675 har fyra olika temperaturinställningar. Med en effekt på 120 watt värms den upp snabbt. Den har också automatisk avstängning efter 180 minuter. Den är tillverkad av högkvalitativa material och efter att du tagit bort kontrollenheten är det möjligt att maskintvätta denna värmefilt. 

Utöver att ligga bra till i pris har Medisana HB 675 fått bra kundomdömen. På Amazon har den exempelvis betyget 4,3 av 5. För sitt pris är de få större värmefiltar som fått så bra omdömen. Något som dock särskiljer denna värmefilt i jämförelse med lite dyrare alternativ är att den enbart har fyra temperaturinställningar. De lite mer exklusiva alternativen har för de mesta betydligt fler inställningar när det gäller temperaturen.

Beurer HD 100

Antal temperaturinställningar: 6 Timer: 3 timmar Automatisk avstängning: Ja Överhettningsskydd: Ja Mått: 200 x 150 cm Material: Fleece Tvättbar: Ja (Maskintvätt i max 40°)

Beurer HD 100

Beauer har, som tidigare nämnts, flertalet alternativ när det gäller elektriska värmefiltar. Deras Beurer HD 100 är ett mycket populärt alternativ. Speciellt för dig som letar efter en stor värmefilt. Denna modell har måtten 200 x 150 cm vilket gör den perfekt för dig som är lite längre eller till och med för er som önskar vara flera under filten.

Beurer HD 100 är tillverkad i mjuk fleece. Den har elektronisk temperaturreglering med sex olika temperaturer. Du ställer in dessa med handkontrollen. Värmefilten har även timerfunktion och automatisk avstängning. Efter att du tagit bort bort strömbrytare och sladd går den också att maskintvättas.

Även om Beurer HD 100 är ett populärt alternativ finns det användare som inte varit helt nöjda. När vi gått igenom omdömen på Amazon har vi hittat en del negativ kritik gällande den maximala värmen. Det är flera som påpekat att de upplever att “läge 6” inte ger tillräckligt med värme. Så är du extremt frusen av dig kanske du ska undvika just denna värmefilt.

Andersson HGB 2.3

Tvättbar: Ja Värmeutmatning: 150 watt Antal temperaturinställningar: 10 Material: Plyschtyg Överhettningsskydd: Ja Timer: 9 timmar Bredd: 160 cm Djup: 130 cm

Andersson HGB 2.3

NetOnNet är en av Sveriges största e-handlare och deras egna märke Andersson har flera populära och prisvärda produkter i sitt sortiment. Allt från fotmassageapparater till värmefiltar. Värmefilten HGB 2.3 har snabbt blivit ett populärt alternativ som både är billig och som fått bra omdömen. En perfekt kombination för ett bra budgetval.

Andersson HGB 2.3 har en effekt på 150 watt vilket möjliggör för den att värmas upp snabbt. Den har 10 olika temperaturinställningar och en uppskattad timerfunktion. Med hjälp av fjärrkontrollen kan du ställa in värmen upp till 9 timmar. Som övriga bättre värmefiltar har den också överhettningsskydd.

Materialet i Andersson HGB 2.3 är plyschtyg som går att tvätta i 40 ºC. Observera att måtten är 130 x 160 cm. Fullt tillräckligt för en normalstor person men kanske lite snålt om du är över 180 cm. Önskar du en större värmefilt har Andersson andra alternativ men dessa är aningen dyrare än HGB 2.3.

Jag är alltid så frusen av mig. Speciellt när jag ska sova och den här värmefilten ändrade allt! Den är helt fantastiskt och jag älskar att man kan ställa en timer. Rekommenderar!

Maggie, NetOnNet

Vanliga frågor om värmefiltar

Om du är frusen av dig och funderar på att köpa en mysig värmefilt inför vintern har vi här sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna.

Hur fungerar en elektrisk värmefilt?

Majoriteten av dagens värmefiltar använder sig av elektricitet till värmeisolerade trådar som är invävda mellan filtens tyglager. När tråden värms upp så värmer den upp det omgivande tyget. De flesta värmefiltar har även reglage som gör det möjligt att styra temperaturen så att den blir exakt som du önskar. Viktigt att komma ihåg är att det finns risker för överhettning av filten. Se därför till att noga läsa igenom instruktioner och vi rekommenderar att välja en modell med överhettningsskydd.

Vad ska jag tänka på innan jag köper en värmefilt?

En värmefilt är trots allt en relativt okomplicerad produkt men det finns ett par saker som kan vara bra att tänka på innan du bestämmer dig för ett specifikt alternativ. Då det finns vissa risker med värmefiltar rekommenderar vi att du väljer ett alternativ som har automatisk avstängning och överhettningsskydd. De flesta alternativen kan idag maskintvättas men detta är också en faktor vi rekommenderar att kontrollera. Slutligen är det viktigt att komma ihåg att de flesta återförsäljare klassar värmefilten som en hygienprodukt. Tänk därför på att inte öppna förpackningen om du vill ha möjligheten att returnera produkten.

Vilka tillverkare av värmefiltar är populära?

Det finns idag ett relativt stort utbud av värmefiltar men det är ett fåtal tillverkare som har flera olika alternativ. Bland de största och populäraste tillverkarna märks bland annat Beurer, OBH Nordica och Medisana.

Kan jag köpa min värmefilt online?

Det går självfallet bra att köpa din värmefilt online. Tänk dock på att denna produkt ofta klassas som en hygienprodukt. Glöm därför inte att kontrollera vad som gäller för eventuella returer.

Hur mycket kostar en bra värmefilt?

Det finns billiga värmefiltar för ett par hundralappar men vill du ha ett bra alternativ börjar kostnaden runt 500 kr. Vill du ha en större värmefilt eller kanske ett alternativ som fått utmärkelsen “bäst i test” kan kostnaden överstiga 1 000 kr.

Källor & Test – Värmefilt

När vi sammanställer guider som denna brukar vi gå igenom mängder av tester från exempelvis Råd & Rön och andra oberoende aktörer. Tyvärr har vi inte hittat något större svenskt test av värmefiltar. Vi har därför utgått från andra faktorer gällande vårt urval. Vi har till exempel gått igenom mängder av omdömen, recensioner och mindre internationella tester. Ett par exempel listas nedan:

  • Amazon – Flera svenska återförsäljare av värmefiltar publicerar diverse omdömen och recensioner på sina sajter. Vi har tittat på dem men för just värmefiltar har vår primära källa för omdömen varit Amazon. Flera modeller från exempelvis Beurer har hundratals av recensioner/omdömen som gett oss en inblick till både positiva och negativa åsikter om specifika alternativ.
  • Prisjakt – Även på Prisjakt finns det omdömen. Men när det gäller Prisjakt har vi primärt tittat på deras ranking av värmefiltar samt kontrollerat tillgängligheten hos större svenska e-handlare.
  • YouTube – I bristen av svenska tester av värmefiltar har vi tittat på flertalet recensioner och tester på YouTube. Ett exempel är SmartListe som rankar de 5 bästa värmefiltarna enligt dem. Bäst betyg i deras test (som du kan se nedan) fick Beurer HD 75.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.6 / 5. Antal betyg: 10

Inga betyg ännu