Spikpistol – BĂ€st i test

En spikpistol kan vara ett mycket anvĂ€ndbart verktyg för bĂ„de hemmafixaren och byggföretaget. Olika anvĂ€ndare har sĂ„ klart olika behov sĂ„ vi har dĂ€rför valt att presentera ett par alternativ. Alla har presterat bra i tester av spikpistoler och vissa har Ă€ven fĂ„tt utmĂ€rkelsen “bĂ€st i test”. VĂ„r förhoppning Ă€r att du hĂ€r kan finna ett bra alternativ för just dina behov.

🏅BĂ€st i test

Spikpistol bÀst i test

Milwaukee M18 FFN

BĂ€sta pris hos:

💛 PopulĂ€r

BĂ€sta spikpistolen

Hikoki NR1890DBCL

BĂ€sta pris hos:

💛 PrisvĂ€rd

DeWalt DCN692 spikpistol

DeWalt DCN692

BĂ€sta pris hos:

🔔 Tryckluft

Senco S65CNP spikpistol tryckluft

Senco S65CNP

BĂ€sta pris hos:

Spikpistoler i detta test

Det finns ett relativt stort utbud av olika spikpistoler frĂ„n olika varumĂ€rken. Det finns Ă€ven batteridrivna, gasdrivna och tryckluftsdrivna alternativ. Vilken spikpistol som Ă€r bĂ€st för just dig beror bland annat pĂ„ dina behov men Ă€ven pĂ„ din budget. De alternativ vi presenterar hĂ€r skiljer sig en aning Ă„t sĂ„ att du förhoppningsvis hittar en spikpistol som Ă€r det bĂ€sta alternativet för dig. Det som de har gemensamt Ă€r att de alla har fĂ„tt vĂ€ldigt goda kundomdömen och vissa har Ă€ven utnĂ€mnts som “bĂ€st i test” av spikpistoler.

Milwaukee M18 FFN

SpĂ€nning: 18 V Dyckert diameter: 2.9 – 3.32 mm SpiklĂ€ngd: 50 – 90 mm Magasinets vinkel: 30 – 34 grader Magasinkapacitet: 51 Vikt med batteri: 5.1 kg

Milwaukee M18 FFN

Milwaukee Àr ett mycket populÀrt mÀrke hos bÄde yrkesanvÀndare och de lite mer ambitiösa hemmafixarna. De har allt frÄn borrhammare till dyckertpistoler och spikpistoler i sitt sortiment. NÀr det gÀller spikpistoler har vi valt att presentera det batteridrivna alternativet Milwaukee M18 FFN. Anledningen till att vi valt just denna modell Àr att den presterat bra i tester och har ocksÄ fÄtt vÀldigt goda omdömen och recensioner av kunder.

Milwaukee M18 FFN Àr en batteridriven stomspikpistol med tillrÀcklig kapacitet för att skjuta spik Àven i riktig hÄrda trÀslag och med en teknologi för att avfyra spik i serieföljd. Dess tvÄ lÀgen möjliggör för enkelspikning och stötspikning. Med ett fulladdat batteri kan du skjuta upp till 700 spikar. Den Àr ocksÄ försedd bÄde regel- och bÀlteskrok samt LED-belysning.

Att Milwaukee M18 FFN Ă€r en riktigt bra spikpistol rĂ„der det ingen tvekan om. Utöver dess höga kvalitĂ© har den flera innovativa funktioner och lĂ€mpar sig kanske frĂ€mst mot yrkesanvĂ€ndaren. Den Ă€r ocksĂ„ relativt dyr vilket gör att den antagligen inte Ă€r det bĂ€sta alternativet för dig som behöver en spikpistol för ett “engĂ„ngsjobb”. Har du dĂ€remot redan Milwaukee 18V-batterier till en annan maskin kan det dock vara vĂ€rt att nĂ€mna att dessa Ă€ven fungerar till Milwaukee M18 FFN. Kan du köpa den “naken” (utan batterier) behöver det faktiskt inte bli sĂ„ mycket dyrare Ă€n spikpistoler av sĂ€mre kvalitĂ©.

Hikoki NR1890DBCL

Effekt: 18V Magasinvinkel: 34Âș Magasinkapacitet: 47 spik SpiklĂ€ngd: 50-90 mm pappersbandad Avtryckarfunktion: Kombi Hastighet: 1,5-2 spik/sek SpiklĂ€ngd: 50-90 mm TrĂ„ddimension: 2,8-3,3 mm VibrationsnivĂ„: 4,6 m/sÂČ Ljudeffekt: 101 dB(A) MĂ„tt (LxBxH): 342x309x127 mm Vikt utan batteri: 4,1 kg

Hikoki NR1890DBCL

Hikoki, tidigare Hitachi, Ă€r ett annat varumĂ€rke som har ett stort utbud av olika spik- och dyckertpistoler i sitt sortiment. Den modell frĂ„n Hikoki som anses populĂ€rast utifrĂ„n kundomdömen och betyg Ă€r den batteridrivna spikpistolen NR1890DBCL. Hikoki NR1890DBCL har en kapacitet pĂ„ cirka 700 spik per laddning och lĂ€mpar sig för arbeten som ytterpaneler, regelverk, bjĂ€lklag, pallspikning med mera. 

Hikoki NR1890DBCL Àr som sagt en batteridriven spikpistol vilket innebÀr att du inte behöver varken gas eller tryckluft. Att du kan anvÀnda den till 700 spik per laddning rÀcker antagligen för de allra flesta hemmafixare. AnvÀnder du den dÀremot kontinuerligt kan det innebÀra vissa begrÀnsningar. I alla fall om du bara har ett batteri.

Som hos de flesta bÀttre spikpistoler har Hikoki NR1890DBCL enkel- och serieskottsfunktion. LÀser vi de kundomdömen som finns av denna spikpistol uppskattas dess lÄga ljudnivÄ och rekyl. Dess kolborstfria motor Àr ocksÄ en garanti för att du kommer kunna anvÀnda denna spikpistol regelbundet under en lÄng tid framöver. Ett sÀkert val för dig som vet att du kommer ha ett regelbundet behov av en spikpistol under en lÀngre tid.

DeWalt DCN692

Spik-/dyckertdiameter: 2,8 – 3,3 mm Magasinsvinkel: 30 – 34° SpiklĂ€ngd: 50 – 90 mm Magasinskapacitet: Upp till 55 spik LĂ€gesvĂ€ljare: Enkel-/serieskott Slagstyrka: 105 J TemperaturomrĂ„de: -20°C till +50°C Vikt: 4,1 kg MĂ„tt (LxBxH): 345 x 125 x 338 mm

DeWalt DCN692

DeWalt Àr kÀnda bÄde för sin kvalité och innovation nÀr det gÀller verktyg och maskiner. NÀr det gÀller spikpistoler Àr det framför allt modellen DCN692 som har fÄtt mest positiv uppmÀrksamhet i tester och av kunder. DeWalt DCN692 Àr en mycket bra spikpistol pÄ 18V för spiklÀngder mellan 50-90 mm. Den har en kolborstfri motor och har en lÀgesvÀljare för enkel eller serieskott.

DeWalt DCN692 har ett vinklat magasin för 30-34° och klarar de flesta spikarna med D-huvud och Àven pappbandad spik med förskjutet helrunt huvud. Den anses ocksÄ vara en av det bÀttre spikpistolerna pÄ marknaden nÀr det gÀller ljud- och vibrationsnivÄer. För din (och din omgivnings) sÀkerhet Àr den utrustad med en lÄsbar strömbrytare som förhindrar oavsiktlig avfyrning. Just sÀkerhet Àr ett prioriterat omrÄde för DeWalt och DeWalt DCN692 Àr mÀrkt med det sÄ kallade Perform & Protect-mÀrket. Detta mÀrke finns bara pÄ de produkter hos DeWalt som uppfyller vissa kriterier nÀr det gÀller sÀkerhetsomrÄden som exempelvis vibrationer, damm och kontroll.

För att vara DeWalt Àr denna spikpistol relativt billig, speciellt om du redan har ett batteri som Àr kompatibelt. Perfekt för den ambitiösa hemmafixaren som prioriterar kvalité och sÀkerhet.

Senco S65CNP

Spik: 32-65 mm Diameter: 2,3 – 2,9 mm Arbetstryck: 4,9 – 8,3 bar Magasinkapacitet: 275 LjudnivĂ„: 91 dB Vikt: 2,5 kg MĂ„tt (LxBxH): 304 x 128 x 300 mm Produktblad: PDF

Senco S65CNP

Senco Àr kanske inte det mest vÀlkÀnda varumÀrket vi presenterar hÀr men nÀr det gÀller infÀstningslösningar Àr de ett av de mest framstÄende. Inte minst nÀr det gÀller spikpistoler, skruvautomater och kompressorer har de ett vÀldigt brett och populÀrt sortiment som Àr uppskattat av bÄde professionella och hemmafixare. Den spikpistol frÄn Senco som har de bÀsta recensionerna Àr tveklöst Senco S65CNP.

Senco S65CNP Àr en rundbandad spikpistol för spiklÀngder mellan 32-65 mm. Dess magasin har en kapacitet pÄ hela 275 spikar sÄ du kommer kunna jobba lÀnge innan det Àr dags att ladda om. Perfekt om du jobbar pÄ lite större projekt som exempelvis staket, paneler eller diverse monteringsarbeten.

Inte alla föredrar batteridrivna spikpistoler över tryckluft. Är du ute efter en tryckluftsdriven spikpistol hör Senco S65CNP definitivt till ett av de allra bĂ€sta alternativen pĂ„ marknaden. Har du redan en kompressor Ă€r Senco S65CNP Ă€ven ett mycket prisvĂ€rt alternativ som dessutom presterat vĂ€ldigt bra i diverse tester av spikpistoler. 

Funkar klockrent. Skjutit ca 3000 spik hittills inga konstigheter. Enda saken jag saknar Àr bÀlteskrok. Men överlag grymt bra till panelspikning. Anton.

Vanliga frÄgor om spikpistoler

Om du Àr intresserad av att köpa en spikpistol kan det sÀkert finnas en och annan fundering. Speciellt om du inte anvÀnt en tidigare. Vi har dÀrför sammanstÀllt svaren pÄ nÄgra av de vanligaste frÄgorna om spikpistoler.

Vilka typer av spikpistoler kan jag vÀlja emellan?

Det finns ett relativt stort utbud av spikpistoler och det kan kÀnnas lite svÄrt att veta vilken modell som Àr bÀst just för dig. Utöver varumÀrken och diverse funktionalitet finns det ett val som vi rekommenderar att du börjar med att ta stÀllning till. Och det Àr hur spikpistolen drivs:

Batteridriven – Om rörlighet och flexibilitet Ă€r nĂ„got du prioriterar Ă€r nog ett batteridrivet alternativ att föredra. Det finns gott om batteridrivna alternativ med vĂ€ldigt god kapacitet men planerar du jobba under en lĂ€ngre tid behöver du sĂ„ klart ladda om batteriet. En annan nackdel med batteridrivna spikpistoler Ă€r att de Ă€r lite tyngre Ă€n gas- och tryckluftsdrivna alternativ.

Gasdriven – Det finns Ă€ven gasdrivna spikpistoler som anvĂ€nder tryck frĂ„n gas för att slĂ„ in spiken. Dess ljudnivĂ„ Ă€r normalt lite högre Ă€n övriga alternativ och inte speciellt vanliga idag. Fördelen med en gasdriven spikpistol Ă€r att du inte behöver förhĂ„lla dig till batteritider eller ha tillgĂ„ng till en kompressor.

Tryckluftsdriven – Tryckluftsdrivna spikpistoler Ă€r dĂ€remot relativt vanliga. För att spikpistolen ska fungera behöver den tryckluft frĂ„n en kompressor. En fördel med detta alternativ Ă€r att handenheten blir lĂ€ttare Ă€n exempelvis ett batteridrivet alternativ. Nackdelen Ă€r sĂ„ klart att du mĂ„ste ha tillgĂ„ng till en kompressor.

Vad kan jag anvÀnda en spikpistol till?

Det finns mÄnga anvÀndningsomrÄden för en spikpistol. De vanligaste Àr nog för diverse paneler, regelverk, bjÀlklag, pallspikning, staket och diverse monteringsarbeten.

Vad Àr skillnaden pÄ rundband eller rakt magasin till en spikpistol?

Spikpistoler finns med bÄde runda och raka magasin för spikarna. Det finns för- och nackdelar med bÄda alternativen. En spikpistol med ett runt magasin har en större kapacitet för laddningar av spik medans modeller med ett rakt magasin Àr lite lÀttare och smidigare att jobba med.

Vilka tillverkare av spikpistoler Àr populÀra?

Större tillverkare av maskiner och verktyg som exempelvis DeWalt, Milwaukee, Hikoki etc har alla ett par olika modeller av spikpistoler i sina sortiment. Det varumÀrke som dock sÀrskiljer sig en aning Àr Senco som Àr lite mer specialiserade pÄ just infÀstningsprodukter.

Vad kostar en spikpistol?

Spikpistoler kan tyvĂ€rr vara relativt dyra verktyg. Har du varken batterier eller en kompressor fĂ„r du rĂ€kna med 4 000 – 5 000 kr för ett bra alternativ. Vill du har en spikpistol som Ă€r “bĂ€st i test” fĂ„r du rĂ€kna med att betala ytterligare ett par tusenlappar.

Klicka pÄ en stjÀrna för att betygsÀtta detta test!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal betyg: 5

Inga betyg Ànnu