Råsaftcentrifug – Bäst i test

Råsaftcentrifuger har blivit en populär maskin i många svenska hem. Färskpressad juice är inte bara gott, det är nyttigt också. Så vilken råsaftcentrifug är bäst? Nedan är ett par alternativ i olika prisklasser som ofta nämns i tester av råsaftcentrifuger.

🏅Bäst i test

Philips Avance Collection HR1922 - bäst i test

Philips Avance HR1922

Bästa pris hos:

💛 Populär

Braun Multiquick 5 J500 - råsaftcentrifug

Braun Multiquick 5 J500

Bästa pris hos:

🏅Prisvärd

Råsaftcentrifug bäst i test

Philips HR1856

Bästa pris hos:

🔔 För proffs

Magimix Juice Expert 3

Magimix Juice Expert 3

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Råsaftcentrifuger utifrån test & omdömen

De råsaftcentrifuger vi presenterar här har alla presterat bra i diverse tester eller fått goda omdömen och recensioner av sina användare. De skiljer sig dock åt en aning gällande funktionalitet och pris.

Philips Avance Collection HR1922

Hastighetssteg: 2 Material: Metall Bredd: 25 cm Vikt: 4,7 kg Djup: 29,6 cm Höjd: 43,5 cm Kapacitet: 1 liter Massbehållarkapacitet: 2,1 liter Maximal belastning: 1200 W

Juicepress & råsaftcentrifug

Philips har ett stort utbud av populära hushållsprodukter och när det gäller råsaftcentrifuger nämns nästan alltid Philips Avance Collection HR1922 i olika tester. Utöver tester har denna modell väldigt bra omdömen och kundrecensioner vilket borgar för både god funktionalitet och kvalité.

När det gäller positiva kundomdömen är det ofta det nämns att denna modell är relativt enkel att rengöra. Har du aldrig använt en råsaftcentrifug kanske denna aspekt inte känns speciellt viktig men tro oss att du kommer uppskatta enkel rengöring av din råsaftcentrifug. Till dess nackdel kan nämnas att detta är en relativt stor maskin som tar en hel del plats. Så har du det trångt i köket kan det finnas skäl att utvärdera andra modeller.

Utöver att ha en kraftfull motor på 1200 watt har Philips Avance Collection HR1922 en populär funktion som Philips kallar FiberBoost. Med denna funktion kan du enkelt välja att göra en juice som innehåller upp till 50% mer fibrer.

Planerar du att använda din råsaftcentrifug ofta och göra olika typer av juicer tycker vi att Philips Avance Collection HR1922 är ett riktigt bra alternativ. Det är inte den billigaste råsaftcentrifugen på marknaden men enligt oss en av de mer prisvärda.

Braun Multiquick 5 J500

Effekt: 900 watt För hela frukter: Ja Droppstopp: Ja Juicekanna medföljer: Ja Rensborste: Ja Kan maskindiskas: Ja Hastigheter: 2 Kapacitet: 1,25 liter behållare

Braun Multiquick 5 J500 1

Braun Multiquick 5 J500 är en mycket populär råsaftcentrifug som bland annat vunnit “Bäst i test” när danska Taenk gick igenom marknaden för råsaftcentrifuger för ett par år sedan. Denna modell har också i regel mycket goda omdömen och recensioner av sina användare vilket för det mesta är mer givande än olika tester. Något som ofta påpekas är att Braun Multiquick 5 J500 är en tystgående råsaftcentrifug. Detta trots en relativt stark motor.

Med en effekt på 900 watt går det alldeles utmärkt att pressa hela frukter och grönsaker. Den har också två funktioner där den ena kallas turbo. Använder du turbofunktionen är Braun Multiquick 5 J500 en av de snabbare råsaftcentrifugerna i denna prisklass. Perfekt för dig som inte vill vänta för länge på att juicen ska bli drickfärdig.

Att rengöra Braun Multiquick 5 J500 är relativt enkelt. Alla avtagningsbara delar på denna råsaftcentrifug går att köra i diskmaskinen. Men den kräver dock en del manuellt rengöringsarbete som för vissa kan upplevas som lite besvärligt. Dess funktionalitet tillsammans med dess stilrena design gör dock att detta är en mycket populär råsaftcentrifug.

Philips HR1856/70 Viva Collection

Effekt: 800 watt Sladdlängd: 1 meter Droppstopp: Ja Sladdupprullare: Ja Slow juicer: Nej Juice, kapacitet: 2 liter Fruktkött, kapacitet: 1.2 liter Bunkens material: Plast Höjd: 45.7 cm Bredd: 25.5 cm Djup: 25.5 cm Vikt: 3.474 kg

Philips HR1856/70 Viva Collection

Philips HR1856/70 Viva Collection råsaftcentrifug står ut som en effektiv och användarvänlig apparat i juicevärlden. Med sin kraftfulla 800-wattsmotor, hanterar den både hårda och mjuka frukter med lätthet, vilket är en stor fördel för juiceälskare. Dess QuickClean-teknologi, som lovar enkel rengöring på bara en minut, är verkligen imponerande och bidrar till en smidigare användarupplevelse.

En viktig funktion är centrifugens XXL-matarrör, vilket minimerar förberedelsetiden genom att tillåta hela frukter och grönsaker att matas in direkt. Detta, kombinerat med en 2-liters pulpbehållare, gör det möjligt att göra juice i större mängder utan frekventa avbrott. Juicekannans kapacitet på 800 ml är tillräckligt för familjebruk eller för de som föredrar att göra större satser juice åt gången.

En liten nackdel är dock att maskinen kan vara något bullrig under drift, vilket kan vara störande för vissa användare. Dessutom kan den stora storleken vara en utmaning i mindre kök.

I tester har Philips HR1856/70 Viva Collection råsaftcentrifug ofta rosats för sin effektivitet och förmågan att extrahera maximal mängd juice från frukter och grönsaker. Dess robusta konstruktion och hållbara material ger även en känsla av kvalitet och lång livslängd.

Philips HR1856/70 Viva Collection är idealisk för familjer, hälsoentusiaster och alla som uppskattar snabb och effektiv juicepressning. Dess mångsidighet och enkel rengöring gör den lämplig för dagligt bruk, vilket gör det enkelt att integrera hälsosamma vanor i vardagen. Trots några mindre brister, är denna råsaftcentrifug ett utmärkt val för de som söker kvalitet och effektivitet i sin juicepressning.

Magimix Juice Expert 3

Material: Plast Effekt: 400 W Bredd/diameter: 21.4 cm Längd/djup: 18.3 cm Höjd: 41.5 cm Kapacitet: 1 liter Vikt: 7,5 kg Garanti: 3 år (motor 30 år) Tål maskindisk: Ja (inte motorenheten)

Magimix Juice Expert 3 råsaftcentrifug

Den franska tillverkaren Magimix gör kvalitetsmaskiner som blenders, juicepressar, brödrostar etc. De är i regel uppskattade för sin design och är också prissatta därefter. När det gäller råsaftcentrifuger är Magimix Juice Expert 3 en väldigt populär modell och är vårt premiumval när det gäller bästa råsaftcentrifug.

Magimix Juice Expert 3 är mer än en juicepress. Det är en komplett råsaftcentrifug som även skivar grönsaker och mycket mer. Det är också en av de mer lättanvända råsaftcentrifugerna och det tar inte lång tid att komma igång med att pressa juice. Den har också en extra stor tratt till de lite större bitarna eller till hela frukter och grönsaker.

Den den enda nackdelen vi ser med Magimix Juice Expert 3 är dess relativt svaga motor. Speciellt med tanke på dess pris. På plussidan är dess design och att den är lätt att rengöra. Samtliga löstagbara delar på Magimix Juice Expert 3 kan diskas i diskmaskin. Ett bra val för dig som prioriterar kvalité och design och är beredd att betala för just detta.

Vanliga frågor om råsaftcentrifuger

Har du aldrig ägt eller ens använt dig av en råsaftcentrifug kan det säkert finnas en och annan fråga eller fundering. Här försöker vi svara på några av de vanligaste frågorna kring just råsaftcentrifuger.

Vilken råsaftcentrifug är bäst?

Råsaftcentrifuger är relativt komplicerade köksmaskiner och det finns många märken och modeller för tillverka färskpressad juice. Vilken som är den bästa råsaftcentrifugen beror helt enkelt på vad du önskar att använda den till. För dig som enbart önskar att pressa apelsinjuice finns det andra alternativ än råsaftcentrifuger. Men om du planerar att pressa en variation av frukter och grönsaker faller valet av råsaftcentrifug på faktorer som pris, design, funktionalitet etc. Så den bästa råsaftcentrifugen beror helt enkel på dina preferenser. De råsaftcentrifuger vi presenterat här har alla mycket bra omdömen så förhoppningsvis hittar du en vars design och funktionalitet överensstämmer med din smak och önskemål.

Vilka tillverkare av råsaftcentrifuger är populära?

Det finns relativt många tillverkare av råsaftcentrifuger. De flesta tillverkare av köksmaskiner erbjuder åtminstone någon modell av råsaftcentrifug. Bland de större tillverkarna märks bland annat Philips, Bosch och OBH. Men det finns även ett par mindre mer specialiserade märken som exempelvis Magimix.

Hur rengör jag min råsaftcentrifug?

En råsaftcentrifug kan snabbt få mängder av rester av frukter och grönsaker som inte alltid är så lätta att rengöra. Just rengöring av råsaftcentrifuger kan vara en av dess största problem. Här har vi prioriterat råsaftcentrifuger som är lätta att rengöra och där löstagbara delar går att diska i maskin. Vi rekommenderar dock att du noga läser bruksanvisningen för din råsaftcentrifug när det gäller just rengöring och möjlighet att diska den (eller delar av den) i diskmaskin.

Hur stark behöver en råsaftcentrifug vara för att göra färskpressad juice?

Det finns varierande styrkor på råsaftcentrifuger och i regel vill du gärna ha en motor med en effekt över 600 watt. Det finns dock exempel på råsaftcentrifuger med svagare motor som fungerar alldeles utmärkt för både frukt och lite “tyngre” rotfrukter. Är du osäker rekommenderar vi att du läser vad andra användare har för åsikter kring den råsaftcentrifug du är intresserad av.

Var kan jag köpa min råsaftcentrifug online?

Att köpa en råsaftcentrifug online är numera relativt okomplicerat. Det finns gott om svenska aktörer som har ett fantastiskt utbud av råsaftcentrifuger. Glöm inte att kontrollera eventuella prisskillnader och rabatter innan ditt köp. Vi rekommenderar även att kolla butikens returpolicy ifall du inte är nöjd med din produkt.

Källor & Test – Råsaftcentrifug

För att kunna skriva en saklig och relevant guide om råsaftcentrifuger har vi använt oss av ett flertal olika källor. För specifikationer har vi använt oss av information från återförsäljare och tillverkare. När det gäller urvalet av råsaftcentrifuger vi presenterat här har vi bland annat använt oss av följande källor:

  • Prisjakt – För att kunna ge presentationer av populära råsaftcentrifuger i olika prisklasser har vi bland annat använt oss av Prisjakt. Vi har också använts oss av Prisjakt för att säkerställa att de alternativ vi presenterar här finns tillgängliga hos trovärdiga butiker.
  • Amazon – Amazon kan vara en guldgruva för omdömen. När det gäller råsaftcentrifuger har vi tittat på kundomdömen för flera olika modeller för att få en bättre uppfattning kring vilka egenskaper som uppskattas och vilken eventuell negativ kritik som finns.
  • Taenk – Det finns ett begränsat antal större tester av råsaftcentrifuger. Ett vi har tittat på är från danska Taenk. I deras test av 30 råsaftcentrifuger från 2022 placerade sig Braun Multiquick 5 J500 i topp. Du kan ta del av testet på danska här.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal betyg: 13

Inga betyg ännu