Fotmassageapparat – Bäst i test

En bättre fotmassageapparat kan vara räddningen för värkande fötter. Numera finns det gott om olika alternativ och vilken som är bäst beror så klart på dina preferenser. De olika elektriska fotmassage maskiner vi presenterar här har alla fått bra kundomdömen och vissa har också uppmärksammats i diverse tester och recensioner.

🏅Vårt val

Fotmassageapparat bäst i test

Beurer FM 90

Bästa pris hos:

💛 Populär

Medisana FM 888

Medisana FM 888

Bästa pris hos:

🔔 Billig

Beurer FM 60 fotmassageapparat

Beurer FM 60

Bästa pris hos:

🔔 Premium

Flowlife Flowfeet fotmassageapparat

Flowlife Flowfeet

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Fotmassageapparater utifrån test & omdömen

Om du har ömmande eller trötta fötter efter en aktiv dag kan en fotmassage hjälpa till att få igång blodcirkulationen. Dagens elektriska fotmassageapparater ger dig en bra behandling och har vuxit i popularitet under senare år då de har blivit betydligt bättre. Det finns numera så kallade omfamnade fotmassagemaskiner och öppna fotmassagemaskiner samt flera olika alternativa funktioner. Vilken som är bäst för just dig beror så klart på dina preferenser men också din ekonomi. Vi har därför valt att titta närmare på lite olika fotmassageapparater i olika prisklasser med varierande funktionalitet. Gemensamt är att de har fått bra kundrecensioner och flera av dem är också bästsäljare.

Beurer FM 90

Mått: 42 x 36 x 25 cm Vikt: 5 kg Effekt: 48 W Massageprogram: 3 Valbar värmefunktion: Ja Funktionsdisplay: Färgad LED Passar fötter upp till: Storlek 46

Beurer FM 90

Tyska Beurer har flera populära massageapparater i sitt sortiment och när det gäller fotmassage har de också ett antal bra alternativ. En av deras absolut populäraste modeller är Beurer FM 90 med Shiatsu och tryckluftsmassage. Denna fotmassageapparat har fått väldigt bra kundrecensioner, inte bara i Sverige utan även internationellt. Den har också utmärkt sig i olika tester av fotmassageapparater.

Beurer FM 90 är en omfamnad fotmassagemaskin som erbjuder en kraftfull och lugnande Shiatsu fotmassage med tryckluft. Du kan välja mellan tre olika massageprogram och den rekommenderade tiden per behandling är cirka 15 minuter. Beurer FM 90 har dessutom inbyggd värmefunktion. Perfekt för dig som har lite frusna fötter under vinterhalvåret. 

Detta är en fotmassageapparat som har vad som behövs för att kunna främja blodcirkulationen och behandla stela leder. Den uppskattas bland annat för att den ger dig möjligheten att välja mellan tryckluft och cirkulerande Shiatsumassage. Utifrån recensioner är det också tydligt att hälarna behandlas på ett tillfredsställande sätt. Det enda återkommande negativa vi har kunnat utläsa från recensioner är att ljudnivån är aningen hög.

Vi anser att Beurer FM 90 är ett bra val för dig som vill kunna välja mellan kompressionsmassage och Shiatsumassage. Sen är det så klart trevlig med värmefunktion som, tillsammans med val av program, enkelt styrs via en LED-display. Tyvärr tillhör denna fotmassageapparat det övre prissegmentet men har du problem med värkande fötter kan det vara värt att investera lite extra.

Medisana FM 888

Funktioner: Infrarödvärme, Shiatsu-massage Dimensioner (BxDxH): 41.7 cm x 35.7 cm x 22.4 cm Vikt: 4.1 kg Material: Plast Strömförsörjning: 220-240 V~, 50/60 Hz Effekt: 50 W Tillverkarens garanti: 3 år

Medisana FM 888

Utöver Beurer är det antagligen Medisana som anses vara det största märket när det gäller fotmassageapparater. Det har ett flertal populära alternativ i sitt sortiment. Tittar vi på Prisjakts ranking är det deras Medisana FM 888 som ligger i topp. Detta är också en modell som fått väldigt goda omdömen och produktrecensioner både i Sverige och internationellt.

Som många andra populära fotmassageapparater har Medisana FM 888 en sluten konstruktion som täcker hela foten. Den har två olika program och erbjuder ​​Shiatsumassage av både fotsula och häl. Den har även värmefunktion och intensiv zonterapi för dina fötter. Ett bra och prisvärt alternativ för dig som letar efter en fotmassagemaskin för hemmet.

Utöver att vara en av de bäst säljande alternativen på den svenska marknaden har Medisana FM 888 fått en del positiv uppmärksamhet i diverse produktrecensioner. Den anses vara lätt att rengöra och uppskattas också för att passa lite större fötter. Enligt specifikationer lämpar sig faktiskt Medisana FM 888 för fötter upp till storlek 46.

Beurer FM 60

Antal roterande Shiatsu massagehuvuden: 6 Antal massagepunkter: 18 Antal massagehastigheter: 2 IR-värmefunktion: Ja Effekt: 50 watt

Beurer FM 60

Beurer har som sagt flera olika alternativ när det gäller fotmassageapparater. Deras Beurer FM 60 är antagligen deras mest uppmärksammade öppna fotmassageapparat och den har, trots sitt låga pris, uppmärksammats i ett flertal tester. Viktigare, enligt oss, är dock det mycket positiva kundomdömen som denna maskin har samlat på sig.

Beurer Shiatsu fotmassage FM 60 är en elektrisk fotmassagemaskin som har sex roterande Shiatsu massagehuvuden (3×3 per fot). Dessa små massagehuvuden cirkulerar under dina fötter i två massagehastigheter. Den har även inbyggd IR-värme som är enkel att stänga av och på via funktionsdisplayen. Just enkelheten att använda denna fotmassageapparat är något som är tydligt uppskattat. 

Tillsammans med det låga priset är användarvänligheten antagligen den främsta anledningen till att detta är en av de absolut bäst säljande fotmassageapparaterna på marknaden idag. En annan uppskattat funktion på Beurer FM 60 är att vinkeln på massagepunkterna enkelt kan justeras. Ett säkert val för dig som önskar ett hjälpmedel för att öka blodcirkulationen i dina fötter.

Flowlife Flowfeet

Kraftförsörjning: Input- AC 100-240V – 50/60Hz -Output DC12V/2.5A. Effekt: 30 watt Märkspänning: DC 12V Vikt: 6,5 kg Mått: 45 x 40 x 27 cm Lampor: Infraröd

Flowlife Flowfeet

Svenska Flowlife är kanske mest kända för sina massagepistoler men även deras Flowlife Flowfeet har fått mycket positiv uppmärksamhet efter dess lansering. Denna elektriska fotmassagemaskin har bland annat uppmärksammats en del i pressen men också fått väldigt goda omdömen av sina användare trots sitt relativt höga pris.

Flowlife Flowfeet har tre olika massageprogram som alla går att kombinera med tre olika styrkor. De olika programmen har lite annorlunda fokus där ett fokuserar på mellanfotsbenen medans de andra har större fokus på hela foten och hälen. Som de övriga alternativen vi presenterat här har Flowlife Flowfeet inbyggd värmefunktion. Men det som främst bidrar till att detta är vårt preimiumval är att den också har infraröd ljusterapi och är utrustad med luftrenare. Den uppskattas även mycket för att den är lätt att rengöra då insidan enkelt kan plockas ut.

Vi har själva inte använt Flowlife Flowfeet men från både tillverkaren och kundrecensioner framgår det att den, utöver att främja blodcirkulationen, avhjälper förhårdnader och sprickor på fötterna. Den kan även användas i förebyggande syfte. Den må kosta lite extra men är du ute efter den bästa fotmassageapparaten på marknaden idag anser vi att du åtminstone bör överväga Flowlife Flowfeet.

Jättenöjd! På de lätta programmen är det ren avslappning och de lite hårdare gör verkligen gott för fötterna.

Amanda, TrustPilot

Andersson MLM 2.0 – Utgått

Inställningar för styrka: 3 Värmefunktion: Ja Förprogrammerat 15-minutersprogram: Ja Passar fötter upp till: Storlek 44 Bruksanvisning: PDF

Andersson MLM 2.0

Allt eftersom fotmassageapparater förbättras har de också ökat i popularitet och nya aktörer har släppt en del intressanta modeller. När det gäller märket Andersson är det NetOnNets egna varumärke och detta har bidragit till att Andersson MLM 2.0 är väldigt prisvärd. Den har också fått riktigt bra kundrecensioner. Ett bra val för dig som kanske är lite tveksam till om en Shiatsumassage från en fotmassagemaskin kan hjälpa dina ömmande fötter.

Andersson MLM 2.0 har en omsluten konstruktion som täcker hela foten. Dess massagerullar har möjlighet att ge dig en riktigt stark Shiatsu fotmassage. Det finns dock tre olika inställningar för styrka och det rekommenderas att börja med den lägsta nivån. Speciellt om du aldrig provat Shiatsu. Från de många recensioner som denna fotmassageapparat har fått är det nämligen många som tycker att den högsta nivån är lite väl kraftfull.

Liksom bättre fotmassageapparater har Andersson MLM 2.0 en inbyggd värmefunktion. Den har också ett förprogrammerat 15-minutersprogram. Det är dock ett lite enklare alternativ men med tanke på priset har detta snabbt blivit en populär fotmassageapparat som vi anser kunna vara ett bra val för dig som vill prova utan att lägga alltför mycket pengar.

Vanliga frågor om fotmassageapparater

En bra fotmassage kan göra underverk för dina ömmande fötter. Numera finns det också riktigt bra fotmassageapparater som kan hjälpa dig. Om du aldrig använt en elektriskt fotmassagemaskin kan det antagligen finnas en och annan fråga/fundering så därför har vi här försökt räta ut några av dina eventuella frågetecken.

Vilka olika typer av fotmassageapparater finns det?

Det finns så klart mängder av olika fotmassageapparater men om vi gör det lite lätt för oss går de att dela upp i två huvudgrupper:

Omfamnade fotmassagemaskiner – Så kallade omfamnade fotmassagemaskiner har en sluten konstruktion som täcker hela foten. I regel fungerar värmefunktioner bättre på denna typ av konstruktion och dess luftkuddar ger möjligheter till kompressionsmassage. Omfamnade modeller uppfattas inte sällan som lite mer exklusiva och är också allt som oftast lite dyrare.

Öppna fotmassagemaskiner – Till skillnad från de omfamnade fotmassagemaskinerna finns det ett stort utbud av fotmassageapparater med en öppen konstruktion. På dessa fotmassageapparater sätter du helt enkelt dina fötter på maskinens roterande massagehuvuden. Det finns modeller med värmefunktion men det är långt ifrån standard. En fördel, enligt oss, är att det är enklare att massera specifika områden på dina fötter med en öppen fotmassagemaskin. De är också aningen billigare då de inte har möjligheterna till lika mycket funktionalitet som en omfamnade fotmassagemaskin.

Vilka fördelar finns det med fotmassage?

Det främsta syftet med en fotmassageapparat är att främja blodcirkulationen. Vissa upplever exempelvis kalla fötter under vintern då blodkärlen drar ihop sig. Men en ökad blodcirkulationen kan även hjälpa till att motverka svullna fötter och till och med kramp som uppstått på grund av brist på vitaminer och mineraler eller överbelastning. Vissa modeller kan även motverka förhårdnader på fötterna.

Går det att köpa min fotmassageapparat online?

Självfallet går det utmärkt att köpa din fotmassageapparat online. Viktigt att tänka på är att de flesta fotmassageapparater klassas som hygienprodukter vilket innebär att ångerrätten endast gäller om originalförpackningen är oöppnad.

Vad kostar en bra fotmassageapparat?

Kostnaden för en bra fotmassageapparat kan variera en del beroende på märke, typ, funktionalitet etc. Är du ute efter en fotmassageapparat som är med i diskussionerna kring “bäst i test” får du räkna med att betala runt 1 – 2 000 kr, plus minus några hundralappar beroende på modell.

Vilka tillverkare av fotmassageapparater är populära?

Det finns numera ett relativt stort utbud av fotmassageapparater från en stor variation av tillverkare. Det finns dock enbart ett fåtal varumärken som har ett flertal modeller med varierande styrka och funktion. Vi tänker främst på Beurer, InSportLine, Medisana plus ett fåtal till. Just Beurer har även ett flertal uppskattade modeller av fotbad.

Källor & Test – Fotmassageapparat

För att kunna presentera bra alternativ i denna guide har vi använt oss av ett antal olika källor. Tyvärr har vi inte hittat något större svenskt test av fotmassageapparater som känns helt pålitligt men vi har tittat på ett flertal mindre tester och recensioner. Nedan redovisas ett par exempel. För att vi ska kunna återge korrekta specifikationer har vi primärt använt oss av data från tillverkare och återförsäljare.

  • Prisjakt – För att få en bättre överblick kring vilka alternativ som är populära i Sverige har vi bland annat använt oss av den ranking av massageapparater som finns tillgänglig hos Prisjakt. Vi har även använt oss av Prisjakt för att kontrollera så att de alternativ vi presenterar här går att köpa från större svenska e-handlare.
  • Amazon – Vi har tittat på omdömen och recensioner hos flera olika källor. En av de större är Amazon där bland annat Beurer FM 60 fått väldigt höga betyg.
  • YouTube – I brist på större svenska tester har gått igenom ett flertal tester/recensioner av fotmassageapparater på YouTube. Ett exempel är ett test av Flowlife Flowfeet som genomförts av iloebesko.dk. Du kan se testet nedan eller ta del av deras slutsatser här.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.5 / 5. Antal betyg: 13

Inga betyg ännu