Kaffebryggare med termos – Bäst i test

En kaffebryggare med termos kan ha flera fördelar i jämförelse med en traditionell glaskanna. Vi har gått igenom tester, omdömen och recensioner för att här kunna presentera några av de bästa alternativen.

🏅Bäst i test

Kaffebryggare med termos - bäst i test

Moccamaster KBGT741

Bästa pris hos:

💛 Populär

Termosbryggare bäst i test

Philips HD7546

Bästa pris hos:

🔔 To Go

Thermoskanna test

WMF Minis Aroma Thermo

Bästa pris hos:

🔔 Budgetval

Billig kaffebryggare med termos

Melitta Enjoy II Therm

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Kaffebryggare med termos utifrån test & omdömen

Att kunna hålla kaffet varmt under en längre tid är självfallet önskvärt för de allra flesta utav oss. Det går så klart bra med en vanlig termos eller att låta glaskannan stå kvar på värmeplattan. Det senare kan dock påverka smaken negativt så ett sätt är helt enkel att investera i en kaffebryggare med termos. På så sätt kan du brygga ditt kaffe och sen ha friheten att ta med termoskannan ut på altan eller dit du önskar dricka ditt kaffe. Och till skillnad från en vanlig termos behöver du inte oroa dig för att spilla.

Det finns gott om tester av kaffebryggare. Det finns dock lite färre tester av kaffebryggare med termos. Vi har gått igenom de större oberoende testerna vi hittat. Tillsammans med recensioner och olika omdömen har vi tagit fram ett mindre antal populära alternativ.

Moccamaster KBGT741 Thermo

Vattenbehållare: 1.25 liter Effekt: 1450 watt Droppstopp: Ja Antal kannor: 1 Kannmaterial: Stål Bryggtemperatur: 92-96°C Mått: B305 x D170 x H390 mm

Moccamaster KBGT741 Thermo

Kaffebryggare från Moccamaster är omåttligt populära och flera av deras modeller har presterat bra i olika tester. Exempelvis har deras Moccamaster KBG741 tagit emot utmärkelsen “bäst i test”. Just den modellen har dock inte en termoskanna. Önskar du en termoskanna heter modellen Moccamaster KBGT741 Thermo. Utöver testvinnande funktionalitet har denna termosbryggare fått väldigt bra omdömen och flertalet mycket positiva recensioner. Ett säkert val helt enkelt!

Denna kaffebryggare brygger direkt ner i termoskannan. Den är snabb och tyst. Den har en kapacitet på 10 koppar på 6 minuter vilket är idealt för bra kaffe. Dess bryggtemperatur ligger på 92-96°C. Även detta är idealt då en varmare temperatur riskerar att ge kaffet en besk smak. En kallare bryggtemperatur kan å andra sidan riskera att kaffet blir tunt på smakämnen.

Utifrån omdömen står det klart att denna kaffebryggare både uppskattas för smaken på kaffet och sin kvalité och design. I Råd & Röns stora test av kaffebryggare med termos får den också högsta betyg när det gäller hanterbarhet. Inom hanterbarhet testade de bland annat faktorer som fylla på vatten och kaffe, hantera filterhållaren, rengöring med mera.

Materialval och märket Moccamaster är säkerligen bidragande faktorer till att detta är ett relativt dyrt alternativ. Men samtidigt får du en av de bästa kaffebryggarna på marknaden som förhoppningsvis kommer brygga ditt kaffe under många år framöver (Moccamaster lämnar 5 års garanti). Så här kan det, enligt oss, vara värt att lägga lite mer pengar för ett riktigt bra alternativ av hög kvalité.

Philips HD7546

Automatisk avstängning: Ja Droppstopp: Ja Kaffekvarn: Nej Termos: Ja Timer: Nej Bryggningstid: 10 min Kapacitet: 15 koppar Effekt: 1000 W Kapacitet: 1.2 L Höjd: 37 cm Bredd: 25.5 cm Djup: 22.1 cm

Philips HD7546

Philips är en tungviktare när det gäller hushållsutrustning av hög kvalité. De tillverkar allt från varmluftsfritöser till pastamaskiner. När det gäller kaffebryggare har de också mängder av alternativ. Men när det gäller kaffebryggare med termoskanna är det en modell som utmärker sig lite extra och det är deras Philips HD7546.

Philips HD7546 är en mycket prisvärd kaffebryggare med termos som fick bäst betyg av alla testade modeller med termoskanna i Råd & Röns test av kaffebryggare. Den har också fått väldigt goda omdömen så detta är ett av de populärare alternativen på marknaden. Den är dessutom betydligt billigare än alternativ från exempelvis Moccamaster. Det går dock att hävda att dess design inte är den mest spännande. Men om det är gott kaffe och en termoskanna som är din prioritet kan detta vara det bästa valet för dig.

Denna kaffebryggare har en termoskanna med dubbla väggar i rostfritt stål. Detta möjliggör för kaffet att bibehålla alla aromer och temperaturen i mer än 2 timmar. Termosen rymmer hela 1,2 liter vilket motsvarar cirka 15 koppar. Den är även utrustad med funktionalitet som exempelvis löstagbar filterhållare, vattennivåindikering, droppstopp och automatisk avstängning. En bra och relativt billig kaffebryggare med termos!

Lättanvänd, bra markerad, lättdiskad och säker pga den automatiska avstängningen. Håller kaffet varmt gott länge! Har köpt en likadan till sommarstugan!

Erika, Tretti

WMF Minis Aroma Thermo To Go

Material: Rostfritt stål Färg: Metall Effekt: 760 W Höjd: 324 mm Längd: 203 mm Bredd: 126 mm Antal koppar: 5 st

WMF Minis Aroma Thermo To Go

WMF är kända för sina stilrena och rostfria köksredskap. Deras WMF Minis Aroma Thermo To Go är också en av de mer populära modellerna i Sverige just nu. Denna innovativa kaffebryggare har en termoskanna i rostfritt stål samt en praktisk to-go-termos. Perfekt för dig som vill ta med dig kaffet utan att det svalnar. WMF Minis Aroma Thermo To Go har även en 24-timmars timerfunktion

Utöver att vara en storsäljare i Sverige är den dessutom mycket populär internationellt. Den har exempelvis väldigt goda omdömen och recensioner på Amazon. Just dess to-go-termos verkar vara en mycket uppskattad “feature” som få andra termosbryggare erbjuder. Den har dock vissa begränsningar som inte är helt irrelevanta.

Kapaciteten för WMF Minis Aroma Thermo To Go är 0,75 liter (ca 5 koppar) för termoskannan. To-go-termosen har en kapacitet 0,35 liter. Detta kan vara vara i minsta laget för ett större hushåll. Men om det räcker för dig och du vet med dig att du kommer vilja ta med dig kaffet till exempelvis jobbet kan detta vara den rätta modellen för dig.

Melitta Enjoy II Therm

Bredd: 26.2 cm Djup: 20.7 cm Höjd: 35.7 cm Vikt: 2.7 kg Automatisk avstängning: Ja Droppstopp: Ja Kaffekvarn: Nej Termos: Ja Timer: Nej Bryggningstid: 9 min Kapacitet: 10 koppar Temperatur i bryggprocessen: 82°C Effekt: 1000 W Kapacitet: 1.25 L

Melitta Enjoy II Therm

Om du är ute efter en billig kaffebryggare med termos kan Melitta Enjoy II Therm vara ett intressant alternativ. Detta är en mycket populär modell. Förvisso kan populariteten till viss del bero på det låga priset. Men Melitta Enjoy II Therm har fått helt ok betyg i tester av kaffebryggare och den har också fått bra omdömen. Just omdömen kan faktiskt vara en bättre indikation än olika testresultat.

Melitta Enjoy II Therm må vara billig men den är försedd med automatisk avstängning, droppstopp och koppmarkeringar. Den har en kapacitet på 10 koppar och bryggningstiden ligger på cirka 9 minuter. Med funktionen Aroma Selector kan du ställa in smaken på ditt kaffe med endast en knapptryckning.

Även om Melitta Enjoy II Therm inte presterat lika bra i tester som modeller från Moccamaster och Philips anser vi att detta är ett bra budgetval. Den har de funktioner vi kan förvänta oss av en bra kaffebryggare och en helt ok kapacitet. Detta till ett riktigt bra pris vilket gör att denna termosbryggare kan vara perfekt för många konsumenter som inte vill spendera tusenlappar på en kaffebryggare.

Vanliga frågor om termosbryggare

Om du letar efter en bra kaffebryggare med termos kan det vara värt att genomföra lite research. Nedan försöker vi hjälpa till genom att besvara några av de vanligaste frågorna om termosbryggare.

Hur fungerar en termosbryggare?

En termosbryggare fungerar i princip på samma sätt som en vanlig kaffebryggare. Men istället för en glaskanna på värmeplatta bryggs kaffet ner direkt i en termos. Genom att hålla kaffet varmt i en termos håller det en bättre smak än om det står kvar en längre tid på en värmeplatta. Det är också ett bra sätt för dig som önskar ta med dig kaffet från kaffebryggaren och inte vill hälla över det i en separat termos. Det går att hävda att en termosbryggare är en kaffebryggare och termos i samma köksredskap.

Vad ska jag tänka på innan jag köper en kaffebryggare med termos?

Det finns relativt många kaffebryggare med termos och de kan skilja sig åt en hel del. Nedan har vi listat några av de faktorer som kan vara värda att kontrollera innan du bestämmer dig för en modell:

Kapacitet – Som med en vanlig kaffebryggare har olika termosbryggare olika kapacitet. Men för just termosbryggaren kan det vara önskvärt med en lite större kapacitet av antal koppar. Detta då hela fördelen med termosbryggaren är att du kan brygga mycket kaffe som håller värmen under en längre tid.

Bryggningstid – Glöm inte att kontrollera angiven bryggningstid. En långsam kaffebryggare kan vara frustrerande men ibland är detta nödvändigt för att få den bästa smaken.

Droppskydd – Lika bättre kaffebryggare och termosbryggare har droppskydd. Men det är inte helt självfallet så det kan vara värt att kontrollera. Droppskydd och rengöring av kaffebryggaren kan vara egenskaper värda att kontrollera genom olika omdömen och recensioner.

Automatisk avstängning – Numera har de flesta kaffebryggare någon form av automatisk avstängning eller timer. Glöm inte att kontrollera vad som gäller för den modell som du är intresserad av.

Garantier – Även om kaffebryggare är relativt billiga kan det kännas surt att behöva köpa en ny var och vartannat år. Bättre märken ger längre garantier och just garantitiden är något vi alltid rekommenderar att du kontrollerar.

Det finns självfallet andra faktorer som exempelvis integrerad kaffekvarn, timerfunktion etc som kan vara intressanta att kontrollera.

Vilka tillverkare av termosbryggare är populära?

Inte alla tillverkare av kaffebryggare har ett alternativ med termoskanna. Men bland de populärare tillverkarna finner vi ändå märken som Moccamaster, Philips, Melitta, WMF och Wilfa. Inte sällan har det en version av en vanligt kaffebryggare där glaskannan byts ut mot en termoskanna.

Kan jag köpa min kaffebryggare med termos online?

Numera vågar vi påstå att det inte finns någon fysisk butik som kan tillhandahålla ett lika stort sortiment av kaffebryggare som de större aktörerna online. Inte sällan är också priset betydligt bättre. Har du lite tålamod rekommenderar vi att du inväntar större reor som Black Friday eller Mellandagsrean då det typiskt sett kommer finns bra erbjudande på kaffebryggare. Både med glaskanna och termoskanna.

Hur mycket kostar en bra kaffebryggare med termos?

Det finns kaffebryggare med termos som kostar enbart ett par hundralappar. Då kommer du i och för sig inte köpa en modell som fått utmärkelsen “bäst i test”. Vill du ha ett bättre alternativ med en någorlunda hög kapacitet får du räkna med att betala runt 1000 kr.

Källor & Test – Kaffebryggare med termos

Att hitta en bra kaffebryggare är det många som vill. Det finns därför också en hel del tester som vi har tagit del utav. Dessa tester, tillsammans med omdömen och produktrecensioner, har legat till grund för det urval vi valt att presentera här. Vi har listat ett par exempel på våra källor nedan:

  • Bäst-i-test-se – I detta test från 2023 granskas totalt 15 olika modeller. Tyvärr få med termoskanna. Philips HD7546 är dock en av de testade modellerna och Wilfa Svart Performance WSPL-3B utsågs till “bäst i test”. Du kan läsa de kompletta testet här.
  • Råd & Rön – Råd & Rön genomför mängder av intressanta tester av olika konsumentprodukter. När det gäller kaffebryggare har de testat hela 47 modeller vara 10 med termoskanna. Av alternativen med termoskanna får Philips HD7546 bäst betyg. Testet finns tillgängligt här.
  • Amazon – Utöver tester har vi tittat på mängder av omdömen och recensioner. Dels hos större svenska e-handlare men för denna guide har vår primära källa för omdömen varit Amazon. Modeller från exempelvis Moccamaster och Philips har hundratals av intressanta omdömen och recensioner på Amazon och dessa har till viss del styrt vårt urval.
  • YouTube – Även på YouTube går det att finna mängder av intressanta produktrecensioner och diverse omdömen av kaffebryggare med termos. I klippet nedan ger ECS COFFEE Espresso & Coffee Gear en längre recension av Moccamaster KBGT741.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.4 / 5. Antal betyg: 18

Inga betyg ännu