Trappmaskin – Bäst i test

Är du ute efter fettförbränning kan en trappmaskin vara ett fantastiskt träningsverktyg som också är relativt billigt. Vi fokuserar här främst på trappmaskiner för hemmabruk som fått bra kundomdömen, alternativt fått annan positiv uppmärksamhet.

🏅Vårt val

Trappmaskin bäst i test

Abilica CoreStep 360

Bästa pris hos:

💛 Populär

Bästa trappmaskinen

Titan Life Mini Stepper

Bästa pris hos:

🔔 Budget

Mini stepper bäst i test

Abilica MiniStep 2.0

Bästa pris hos:

🔔 Premium

InSportLine Skeleton trappmaskin

InSportLine Skeleton

Bästa pris hos:

Trappmaskiner utifrån test & omdömen

Trappmaskinen ger dig både bra konditionsträning och träning av större muskelgrupper som lår, rumpa, vader och nedre ryggen. Och jämför vi med andra populära träningsredskap som crosstrainer, roddmaskin och löpband är det faktiskt bara den sistnämnda som slår trappmaskinen när det gäller fettförbränning. Dessutom finns det riktigt bra trappmaskiner som är små och därför lämpliga för hemmabruk.

Det finns gott om olika typer av trappmaskiner. Allt från större ellipstränare som är vanligare på gymmet till mindre alternativ. Vi har här valt att fokusera på mindre trappmaskiner lämpliga för hemmabruk, så kallade mini steppers. Alla modeller vi presenterar här har fått väldigt goda omdömen och recensioner av användare och flera har även uppmärksammats på olika sätt av olika aktörer.

Abilica CoreStep 360

Längd: 33 cm Bredd: 51 cm Höjd: 27 cm Steghöjd: 0-12 cm Vikt: 12 kg Maxkapacitet: 100 kg Display visar: Kalori, tid och hastighet Bruksanvisning: PDF

Abilica CoreStep 360

Abilica CoreStep 360 är vårt val när det gäller bästa trappmaskin för hemmabruk. Den är omåttligt populär med väldigt goda recensioner vilket ändå får anses vara en form av garanti. Dessutom är den relativt billig vilket gör den extra attraktiv för dig som vill hitta en bra träningsform för hemmet.

CoreStep 360 är populär av flera anledningar. Dess lite speciella utformning bidrar till en rörelse där du tränar de sneda magmusklerna och Core-muskulaturen i ryggen utöver rumpa, ben och vader. Dess rotationer förbättrar även möjligheterna att träna upp din kondition på ett effektivt sätt. Den lilla datorn visar dig tid, antal steg och kaloriförbrukning och den går också att vända om du vill använda trappmaskinen från andra hållet.

Utöver möjligheterna till ett riktigt bra träningspass är Abilica CoreStep 360 väldigt smidig gällande förvaring. Dess mått är 51 cm bred, 33 cm lång och 27 cm hög vilket gör det möjligt att enkelt stoppa undan den när den inte används. Just enkelheten är något som ofta belys i kundrecensioner. Bland få negativa aspekter märks att den maximala vikten för användare är 100 kg. Det är förvisso normalt för många mini steppers men kan ändå vara begränsande. 

Räddaren i nöden. Denna produkt hjälpte mig att på ett smidigt sätt få in träningen i vardagen. Den är praktisk och enkel att använda.

Katharina, TrustPilot

Titan Life Mini Stepper

Tid: Ja Kcal: Ja Steg: Ja Mått (L x B x H): 44 x 30 x 20 cm Vikt: 7,6 kg Max användarvikt: 100 kg

Titan Life Mini Stepper

Titan Life Mini Stepper är en annan mycket populär trappmaskin som är lämpad för hemmabruk. Den har under flera år varit en bästsäljare som också fått goda kundomdömen samtidigt som den är väldigt rimligt prissatt. Något vi gillar lite extra med Titan Life Mini Stepper är att den levereras tillsammans med expanderband som du kan fästa i maskinen. Detta möjliggör även för enklare träning av överkroppen.

Men det är ju inte primärt överkroppen du tränar med en trappmaskin. Med Titan Life Mini Stepper får du främst en effektiv träning av rumpa och lår, vader samt effektiv fettförbränning. Till detta hjälper den till att förbättra din kondition om du använder den regelbundet. Dess träningsdator visar steg, tid och förbrända kalorier så att det blir lätt att följa dina framsteg.

Titan Life Mini Stepper tillhör definitivt det bästa trappmaskinerna för hemmabruk. Dess storlek gör den enkel att förvara och det är antagligen också en stor anledning till att denna typ av trappmaskiner blivit så populära. Passar, enligt oss, perfekt för dig som vill komma igång med hemmaträningen men inte har plats för en motionscykel eller någon annan större träningsmaskin.

Abilica MiniStep 2.0

Längd: 43 cm Bredd: 48 cm Höjd: 23 cm Steghöjd: 0-18 cm Vikt: 9 kg Maxkapacitet: 100 kg Display visar: Kalori, tid och hastighet

Abilica MiniStep 2.0

Abilica är ett av de största varumärkena när det gäller träningsmaskiner. Utöver Abilica CoreStep 360 har de också ett par andra alternativ när det gäller trappmaskiner i sitt sortiment. Den modell vi valt att fokusera på är Abilica MiniStep 2.0. Ännu en mycket populär trappmaskin som skiljer sig en aning åt i jämförelse med Abilica CoreStep 360.

Till skillnad från Abilica CoreStep 360 får du inte samma roterande rörelse som aktiverar de sneda magmusklerna och Core-muskulaturen i ryggen (se video nedan). Men på den positiva sidan är det många som upplever den som mycket enklare att använda. Trots sin enkelhet ger den dig effektiv konditionsträning samt träning av rumpa och benmuskulatur. Med en maximal steghöjd på 18 cm och med ett motstånd som består av två hydraulpumpar kan du komma igång på bara ett par minuter.

Abilica MiniStep 2.0 är den enklaste trappmaskinen vi presenterar här. Men liksom de mer avancerade alternativen har den en display som visar dig tid, hastighet och din förbränning av kalorier. Den är också extremt liten, lätt och billig. Faktorer som alla bidrar till att detta är vårt främsta budgetval när det gäller trappmaskiner.

InSportLine Skeleton

Längd: 113 cm Bredd: 78 cm Höjd: 148 cm Visar: Tid, hastighet, distans, kaloriförbrukning, puls och kroppsfett Handpuls: Ja Motstånd: 2 st hydrauliska cylindrar Motståndsnivåer: 12 st Trådlös pulsmottagning: Nej Transporthjul: Ja Vikt: 37 kg Max användarvikt: 130 kg

InSportLine Skeleton

För dig som har lite extra plats hemma kan det finnas fördelar med att överväga en lite större trappmaskin. InSportLine Skeleton är ett väldigt populärt alternativ för de som letar efter en lite mer stabil trappmaskin. Dess solida stålkonstruktion och 2 robusta hydrauliska cylindrar ger dig ett gediget motstånd för benen i 12 olika motståndsnivåer. Och till skillnad från flera mini steppers klarar detta alternativ en användarvikt på en bra bit över 100 kg.

InSportLine Skeleton är utrustad med en LCD-skärm där du kan övervaka det mest nödvändiga som exempelvis hastighet, tid, distans, kaloriförbrukning och puls. Just pulsen mäts genom de inbyggda handsensorerna i handtagen. Handtagen är också smart utformade så att de går att greppa i olika vinklar beroende på hur lång du är.

InSportLine Skeleton har fått goda omdömen och är både mer kraftfull och aningen mer avancerad än övriga alternativ vi presenterar här. Den kostar dock också betydligt mer och tar betydligt mer plats. Så även om den enbart väger 37 kg och har transporthjul är det antagligen en maskin du inte kommer vilja flytta på efter varje träningspass. Enligt oss är detta dock ett bra alternativ för dig som kanske har ett hemmagym och som också vill komplettera med lite effektiv konditionsträning.

Vanliga frågor om trappmaskiner

Om du aldrig använt en trappmaskin kan det säkert finnas en del frågor som inte ännu har besvarats. Här försöker vi därför gå igenom några av de absolut vanligaste frågorna om just trappmaskiner.

Vilka olika varianter av trappmaskiner finns det?

En trappmaskin eftersträvar att likna rörelsen du har när du går upp för trappor. Det finns dock en hel del olika varianter för just detta. Vissa lämpar sig bättre för hemmet medans andra är mer vanliga på gym.

Mini stepper – En mini stepper är den enklaste formen av trappmaskin. Dess största styrka är dess enkelhet och det faktum att det är väldigt små i jämförelse med andra alternativ. Detta gör dem, enligt oss, till det bästa valet av trappmaskiner för hemmet. De kan dock ha begränsningar när det gäller maximal användarvikt.

Stepmill – Ett betydligt mer skrymmande alternativ av trappmaskin är den så kallade stepmillen. Den liknar en rulltrappa där du kan anpassa din hastighet. Detta är fantastiska träningsmaskiner men tyvärr både stora och väldigt dyra vilket gör dem mer lämpliga på det lite bättre gymmet.

Vertikal trappmaskin – Det finns också så kallade vertikala trappmaskiner som efterliknar mer rörelsen av att klättra. Armarna används en hel del och ger en lite mer heltäckande träning än exempelvis en mini stepper. Tyvärr är även dessa alternativ väldigt dyra och mer vanliga på gymmet än i hemmet.

Vilka muskelgrupper tränar jag på en trappmaskin?

Trappmaskinen är ett fantastiskt redskap då den aktiverar flera av kroppens större muskelgrupper som gluteus maximus (rumpan), vader och lår. Även bålen får jobba en del och beroende på typ av trappmaskin går det även att träna vissa delar av överkroppen. Men fokus är på de större muskelgrupperna på underkroppen vilket gör den så effektiv för fettförbränning.

Hur många kalorier kan jag förbränna på en trappmaskin?

Är du ute efter att förbränna kalorier är trappmaskinen ett bra val. Faktiskt en av de bästa träningsmaskiner för just detta. Lite beroende på din fysik och hur du använder den ligger kaloriförbrukningen ungefär på 625 kcal per timme. Extrem bra för lågintensiv träning som också har fördelen att det är skonsamt för kroppen med minimal risk för skador.

Går det bra att köpa en trappmaskin online?

Det beror lite på vilken typ av trappmaskin du planerar att köpa. Är det en så kallad mini stepper är det absolut inga problem. Dessa är små, lätta och kan med fördel köpas online. Är du mer intresserad av en stepmill rekommenderar vi att du besöker en fysisk butik.

Vilka tillverkare av trappmaskiner är populära?

Även om trappmaskinen är väldigt populär finns det faktiskt relativt få tillverkare med hög kvalité. Den kanske främsta är Abilica men även Master Fitness, InSportLine och Titan LIFE har bra alternativ i sina sortiment.

Källor & Test – Trappmaskin

Normalt sett går vi igenom flera olika tester inför sammanställningen av en guide som denna. Tyvärr har vi inte hittat några större svenska tester av trappmaskiner från, vad vi anser vara, trovärdiga aktörer. Vi har dock läst igenom mängder av recensioner från mindre aktörer men för denna guide är det främst omdömen och popularitet som styrt vårt urval. När det gäller specifikationer har vi kontrollerat denna information hos respektive tillverkare samt diverse återförsäljares hemsidor.

  • Omdömen – I många fall använder vi Amazon som en källa för omdömen. I detta fall säljs inte flera av våra utvalda modeller på Amazon. Så för denna guide har det varit nödvändigt att utgå primärt från omdömen och recensioner som lämnats på olika återförsäljare sidor.
  • Prisjakt – I brist på tillförlitliga tester av trappmaskiner har Prisjakts ranking på popularitet delvis styrt vårt urval. Vid skrivandet av denna guide rankades Abilica CoreStep 360 som nummer ett. Vi har även använt Prisjakt för att kontrollera respektive modells tillgänglighet hos större svenska e-handlare.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.9 / 5. Antal betyg: 8

Inga betyg ännu