Vinkelslip – BĂ€st i test

Vinkelslipar har mÀngder av potentiella anvÀndningsomrÄden för bÄde proffsen och hemmafixaren. Vi presenterar hÀr batteridrivna vinkelslipar som ofta nÀmns som bÀst i diverse tester och som ocksÄ har mycket bra anvÀndarrecensioner.

🏅BĂ€st i test

Vinkelslip - BĂ€st i test

Makita DGA508Z

BĂ€sta pris hos:

💛 PopulĂ€r

Bosch vinkelslip

Bosch GWS 18V-10 PC

BĂ€sta pris hos:

💛 PopulĂ€r

Milwaukee vinkelslip

Milwaukee M18 CAG125X

BĂ€sta pris hos:

🔔 För proffs

Dewalt vinkelslip

Dewalt DCG405NT

BĂ€sta pris hos:

Vinkelslipar i detta test

Alla vinkelslipar vi presenterar hÀr har överlag mycket goda omdömen och recensioner frÄn sina anvÀndare. Vilken den bÀsta vinkelslipen Àr för dig beror sÄ klart pÄ dina behov men förhoppningsvis hittar du hÀr ett bra alternativ.

Makita DGA508Z

Kapskiva: 125 mm HÄldiameter: 22,23 mm Varvtal (rpm): 8500 VibrationsvÀrde: 6,0m/s2 Spindel: M14 Vikt: 2,6 kg MÄtt (LxBxH): 362 x 140 x 151 mm Manual: PDF

Makita DGA508Z

Det japanska mĂ€rket Makita Ă€r mycket populĂ€rt bland bĂ„de proffs och hemmafixare. Den höga kvalitĂ©n hos Makitas verktyg och maskiner mĂ€rks ocksĂ„ nĂ€r det gĂ€ller den batteridrivna vinkelslipen DGA508Z. Tidigare modeller frĂ„n Makita har utnĂ€mns som bĂ€st i test av bland annat “Gör det sjĂ€lv” och DGA508Z Ă€r enligt oss en av de bĂ€sta vinkelsliparna pĂ„ marknaden idag.

Makita DGA508 Àr en mycket kraftfull vinkelslip pÄ 18V med kolborstfri motor, 125 mm skivdiameter och ett smalt motorhus för ett optimerat arbetsgrepp. Just det ergonomiska egenskaper nÀmns ofta nÀr det gÀller Makitas vinkelslipar och DGA508 Àr inget undantag.

SĂ€kerheten ska inte underskattas nĂ€r det gĂ€ller vinkelslipar. NĂ€r det gĂ€ller Makita DGA508 Ă€r den utrustad med dubbla sĂ€kerhetsgrepp samt en elektronisk broms för sĂ€kra arbetsförhĂ„llanden. Den har Ă€ven en avlĂ„ng strömbrytare med ”dödmansgrepp” pĂ„ dess undersida.

Detta Àr en riktigt kvalitetsmaskin som definitivt bör nÀmnas som en av de bÀsta vinkelsiparna idag. Makita Àr dock ett relativt dyrt mÀrke och DGA508 Àr inget undantag. Men enligt oss Àr den ÀndÄ ett vÀldigt prisvÀrt alternativ om du söker efter en riktigt bra vinkelslip.

Bosch GWS 18V-10 PC

BatterispÀnning: 18 V Skivdiameter: 125 mm Obelastad hastighet: 9000 varv/min Spindel: M14 Vikt exkl. batteri: 2 kg Manual: PDF

Bosch GWS 18V-10 PC

Bosch gör mĂ€ngder av olika maskiner och verktyg. Är de blĂ„a tillhör de serien Bosch Professional och Ă€r det gröna tillhör de Bosch DIY (Do It Yourself). Bosch GWS 18V-10 PC tillhör den blĂ„ serien och Ă€r mer riktad mot professionella anvĂ€ndare. Det betyder sĂ„ klart inte att denna vinkelslip inte Ă€r lĂ€mplig för hemmafixaren som vill ha en riktigt bra vinkelslip.

Bosch GWS 18V-10 PC Ă€r en högpresterande batteridriven vinkelslip med en borstlös EC-motor och en skivdiameter pĂ„ 125 mm. Hög prestanda, trots batteridrift, gör att denna vinkelslip Ă€r ett populĂ€rt val hos mĂ„nga yrkesanvĂ€ndare. 

Just mÀrket Bosch Àr mycket populÀrt och har du redan batterier till andra Bosch-maskiner eller verktyg gÄr det att spara lite pengar. Det Àr dock viktig att komma ihÄg att laddare och batterier frÄn Bosch Professional Àr endast kompatibla med andra produkter i samma serie. Det vill sÀga att batterier du eventuellt har till Bosch DIY med största sannolikhet inte kommer att vara kompatibla med Bosch GWS 18V-10 PC.

NÀr det gÀller sÀkerhet Àr Bosch GWS 18V-10 PC utrustad med KickBack Control och ett intelligent bromssystem samt en sÀkerhetsbrytare (PROtection switch). Denna sÀkerhetsfunktion stÀnger av vinkelslipmaskinen direkt nÀr den slÀpps.

Milwaukee M18 CAG125X

Kapskiva Ø: 125mm Varvtal (rpm): 0-8500/min Kapdjup: 33 mm BatterispÀnning: 18 V Vikt med batteri: 2,2 kg

Milwaukee M18 CAG125X

Milwaukee M18 CAG125X Àr en mycket populÀr vinkelslip hos bÄde yrkesmÀnniskor och hemmafixare. Den har ocksÄ generell sett mycket goda omdömen och recensioner frÄn sina anvÀndare. Vi har inte sett nÄgra tester av just denna vinkelslip men utifrÄn dess popularitet anser vi att den kan vara ett alternativt för dig som letar efter den bÀsta vinkelslipen för just dina behov.

Milwaukee M18 CAG125X-0X har en 125 mm skivdiameter och en kolborstfri motor. Den Ă€r utrustad med motorbroms, mjukstart, överbelastningsskydd och sĂ„ kallat metallvĂ€xelhus. Denna batteridrivna vinkelslip Ă€r kompakt och relativ lĂ€tt vilket gör att den Ă€r smidig att anvĂ€nda i trĂ„nga utrymmen. 

NÀr det gÀller sÀkerhet och Milwaukee M18 CAG125X-0X sÄ har den en sÄ kallad RAPIDSTOP motorbroms. Denna stoppar vinkelslipen inom 2 sekunder för maximal sÀkerhet för dess anvÀndare. Den har Àven en icke lÄsbar strömbrytare med sÀkerhetsfunktion för att förhindra en automatisk start.

Dewalt DCG405NT

Ineffekt: 1000 W Obelastad hastighet: 9000 varv/min Max. skivdiameter: 125 mm SpindelgĂ€nga: M14 Vikt: 1.75 kg LĂ€ngd: 310 mm SpĂ€nning: 18V Uteffekt: 800W

Dewalt DCG405NT

DeWalt Ă€r Ă€nnu ett kvalitetsmĂ€rke som ofta presterar bra i diverse “BĂ€st i test”. NĂ€r det gĂ€ller vinkelslipar Ă€r deras bĂ€sta (enligt oss) Dewalt DCG405NT. Denna 18V vinkelslip med kolborstfri motor och skivdiameter pĂ„ 125 mm har ett maximalt varvtal pĂ„ 9000 varv/min.

DeWalts verktyg fÄr ofta goda betyg nÀr det gÀller komfort och ergonomi. NÀr det gÀller Dewalt DCG405NT Àr den utrustad med tvÄ positioners sidohandtag för större komfort och en bÀttre kontroll. Denna vinkelslip Àr Àven klÀdd i ett gummihölje vilket ger ett fastare och mer komfortabelt grepp för dess anvÀndare.

DCG405NT har ett sÄ kallt Perform & Protect-mÀrke. De DeWalt-produkter som har detta mÀrke behöver uppfylla vissa kriterier nÀr det gÀller sÀkerhet, vibrationer, damm och kontroll. Att DCG405NT uppfyller dessa kriterier tillsammans med dess styrka gör att vi tycker att den Àr en av de bÀsta alternativen pÄ marknaden för vinkelslipar.

Vanliga frÄgor om vinkelslipar

Har du aldrig anvÀnt en vinkelslip kan det sÀkert finnas en och annan frÄga eller fundering. HÀr försöker vi svara pÄ nÄgra av de vanligaste frÄgorna kring just vinkelslipar.

Vilken vinkelslip Àr bÀst?

Det Ă€r svĂ„rt att utnĂ€mna en vinkelslip som den bĂ€sta Ă€ven om det genomförts diverse undersökningar och tester för att utnĂ€mna en specifik vinkelslip som “BĂ€st i test”. Vilken vinkelslip som Ă€r bĂ€st för dig beror sĂ„ klart pĂ„ dina preferenser och behov. Vad vi har försökt göra Ă€r att samla olika vinkelslipar frĂ„n kvalitetsmĂ€rken som fĂ„tt bra betyg och recensioner av sina anvĂ€ndare. Förhoppningsvis kan detta hjĂ€lpa dig att komma lite nĂ€rmre att hitta den bĂ€sta vinkelslipen för dig.

Vilka tillverkare av vinkelslipar Àr populÀra?

Det finns ett relativt stort utbud av vinkelslipar. Vinkelslipen Ă€r dock ett verktyg som ska respekteras frĂ„n en sĂ€kerhetssynpunkt och har historiskt sett anvĂ€nts frĂ€mst i professionella verksamheter. Detta har bidragit till att de frĂ€msta tillverkarna har “sluppit” konkurrens frĂ„n lĂ„gprismĂ€rken i större utstrĂ€ckning i jĂ€mförelse med mindre avancerade maskiner. NĂ€r det gĂ€ller vinkelslipar Ă€r vĂ„ra favoritmĂ€rken DeWalt, Makita, Bosch, Milwaukee och Metabo.

Vad Àr skillnaden pÄ en nÀtdriven och batteridriven vinkelslip?

En nÀtdriven vinkelslip Àr generellt sett starkare Àn en batteridriven vinkelslip. Utvecklingen nÀr det gÀller batterier har dock gjort att denna skillnad inte Àr speciellt stor lÀngre. Det finns numera gott om kraftfulla vinkelslipar som Àr batteridrivna. Det som ocksÄ gjort batteridrivna vinkelslipar populÀra Àr att rörelsefriheten Àr betydligt bÀttre och du slipper förhÄlla dig till var nÀrmsta eluttag Àr placerat.

Vad kan jag anvÀnda en vinkelslip till för arbetsuppgifter?

En vinkelslip Àr ett mÄngsidigt verktyg med mÄnga potentiella arbetsomrÄden. Den kan exempelvis anvÀndas till att kapa metall, sten, betong och keramiska plattor. Det Àr ocksÄ vanligt att anvÀnda en vinkelslip till arbetsuppgifter som rör olika former av borstning, polering och rostborttagning.

Är det sĂ€kert att anvĂ€nda en vinkelslip?

För en oerfaren anvÀndare finns det risker med att anvÀnda ett verktyg som en vinkelslip. Det har gjorts mÄnga framsteg nÀr det gÀller olika sÀkerhetsfunktioner pÄ vinkelslipar. Det Àr dock mycket viktigt att respektera detta verktyg och noga lÀsa bruksanvisningen. Har du aldrig anvÀnt en vinkelslip tidigare bör du iaktta extra stor försiktighet.  

Klicka pÄ en stjÀrna för att betygsÀtta detta test!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 4

Inga betyg Ànnu