Vinkelslip – Bäst i test

Vinkelslipar har mängder av potentiella användningsområden för både proffsen och hemmafixaren. Vi presenterar här batteridrivna vinkelslipar som ofta nämns som bäst i diverse tester och som också har mycket bra användarrecensioner.

🏅Bäst i test

Vinkelslip - Bäst i test

Makita DGA508Z

Bästa pris hos:

💛 Populär

Bosch vinkelslip

Bosch GWS 18V-10 PC

Bästa pris hos:

💛 Populär

Batteridriven vinkelslip

Milwaukee M18 FSAG125X-0

Bästa pris hos:

🔔 För proffs

Dewalt vinkelslip

Dewalt DCG405NT

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Vinkelslipar utifrån test & omdömen

Alla vinkelslipar vi presenterar här har överlag mycket goda omdömen och recensioner från sina användare. Vilken den bästa vinkelslipen är för dig beror så klart på dina behov men förhoppningsvis hittar du här ett bra alternativ.

Makita DGA508Z

Kapskiva: 125 mm Håldiameter: 22,23 mm Varvtal (rpm): 8500 Vibrationsvärde: 6,0m/s2 Spindel: M14 Vikt: 2,6 kg Mått (LxBxH): 362 x 140 x 151 mm Manual: PDF

Makita DGA508Z

Det japanska märket Makita är mycket populärt bland både proffs och hemmafixare. Den höga kvalitén hos Makitas verktyg och maskiner märks också när det gäller den batteridrivna vinkelslipen DGA508Z. Tidigare modeller från Makita har utnämns som bäst i test av bland annat “Gör det själv” och DGA508Z är enligt oss en av de bästa vinkelsliparna på marknaden idag.

Makita DGA508 är en mycket kraftfull vinkelslip på 18V med kolborstfri motor, 125 mm skivdiameter och ett smalt motorhus för ett optimerat arbetsgrepp. Just det ergonomiska egenskaper nämns ofta när det gäller Makitas vinkelslipar och DGA508 är inget undantag.

Säkerheten ska inte underskattas när det gäller vinkelslipar. När det gäller Makita DGA508 är den utrustad med dubbla säkerhetsgrepp samt en elektronisk broms för säkra arbetsförhållanden. Den har även en avlång strömbrytare med ”dödmansgrepp” på dess undersida.

Detta är en riktigt kvalitetsmaskin som definitivt bör nämnas som en av de bästa vinkelsiparna idag. Makita är dock ett relativt dyrt märke och DGA508 är inget undantag. Men enligt oss är den ändå ett väldigt prisvärt alternativ om du söker efter en riktigt bra vinkelslip.

Bästa batterivinkelslip jag använt.

Mattias, TrustPilot

Bosch GWS 18V-10 PC

Batterispänning: 18 V Skivdiameter: 125 mm Obelastad hastighet: 9000 varv/min Spindel: M14 Vikt exkl. batteri: 2 kg Manual: PDF

Bosch GWS 18V-10 PC

Bosch gör mängder av olika maskiner och verktyg. Är de blåa tillhör de serien Bosch Professional och är det gröna tillhör de Bosch DIY (Do It Yourself). Bosch GWS 18V-10 PC tillhör den blå serien och är mer riktad mot professionella användare. Det betyder så klart inte att denna vinkelslip inte är lämplig för hemmafixaren som vill ha en riktigt bra vinkelslip.

Bosch GWS 18V-10 PC är en högpresterande batteridriven vinkelslip med en borstlös EC-motor och en skivdiameter på 125 mm. Hög prestanda, trots batteridrift, gör att denna vinkelslip är ett populärt val hos många yrkesanvändare. 

Just märket Bosch är mycket populärt och har du redan batterier till andra Bosch-maskiner eller verktyg går det att spara lite pengar. Det är dock viktig att komma ihåg att laddare och batterier från Bosch Professional är endast kompatibla med andra produkter i samma serie. Det vill säga att batterier du eventuellt har till Bosch DIY med största sannolikhet inte kommer att vara kompatibla med Bosch GWS 18V-10 PC.

När det gäller säkerhet är Bosch GWS 18V-10 PC utrustad med KickBack Control och ett intelligent bromssystem samt en säkerhetsbrytare (PROtection switch). Denna säkerhetsfunktion stänger av vinkelslipmaskinen direkt när den släpps.

Milwaukee M18 FSAG125X-0

Anti-kickback-skydd: Ja Batterityp: Li-ion Broms: Nej Max. såghöjd: 33 mm Mjukstart: Ja Nollspänningsutlösare: Ja Obelastad hastighet: 8500 varv/min Skivdiameter: 125 mm Spindelstorlek: M14 Strömbrytare: Låsbar strömbrytare Vikt med batteri: 2,7 kg Volt: 18V

Milwaukee M18 FSAG125X-0

Milwaukee är en av de tillverkare som har det största utbudet av vinkelslipar. Av deras batteridrivna alternativ är det framför allt Milwaukee M18 FSAG125X-0 som utmärkt sig gällande positiva omdömen och recensioner. Detta är en mycket kraftfull batteridriven vinkelslip vars styrka motsvarar en 1 200 W nätdriven vinkelslip. Ett mycket bra alternativ för dig som gillar batteridrivet men inte vill kompromissa på kapacitet.

Utöver dess kapacitet är Milwaukee M18 FSAG125X-0 en förhållandevis liten och smidig vinkelslip. Den har ett litet växelhus och smalt handtag vilket underlättar jobb i trånga utrymmen. Milwaukee har också lagt stort fokus på säkerhet vilket är önskvärt när det gäller vinkelslipar. Milwaukee M18 FSAG125X-0 har exempelvis låsbar strömbrytare, kastskydd, överbelastningsskydd och ”line lock-out”-funktion.

Kvalitén och prestandan har bidragit till att Milwaukees vinkelslipar är mycket populära både bland yrkesanvändare och hemmafixare. Prismässigt ligger Milwaukee helt ok till men om du behöver köpa batterier blir det genast lite dyrare. Vi rekommenderar därför att du kontrollerar vilka batterier du redan har och vilka andra verktyg från Milwaukee som är kompatibla med Milwaukee M18-batterier. Kan du använda samma batteri till flera verktyg och maskiner finns det nämligen mycket pengar att spara.

Dewalt DCG405NT

Ineffekt: 1000 W Obelastad hastighet: 9000 varv/min Max. skivdiameter: 125 mm Spindelgänga: M14 Vikt: 1.75 kg Längd: 310 mm Spänning: 18V Uteffekt: 800W

Dewalt DCG405NT

DeWalt är ännu ett kvalitetsmärke som ofta presterar bra i diverse “Bäst i test”. När det gäller vinkelslipar är deras bästa (enligt oss) Dewalt DCG405NT. Denna 18V vinkelslip med kolborstfri motor och skivdiameter på 125 mm har ett maximalt varvtal på 9000 varv/min.

DeWalts verktyg får ofta goda betyg när det gäller komfort och ergonomi. När det gäller Dewalt DCG405NT är den utrustad med två positioners sidohandtag för större komfort och en bättre kontroll. Denna vinkelslip är även klädd i ett gummihölje vilket ger ett fastare och mer komfortabelt grepp för dess användare.

DCG405NT har ett så kallt Perform & Protect-märke. De DeWalt-produkter som har detta märke behöver uppfylla vissa kriterier när det gäller säkerhet, vibrationer, damm och kontroll. Att DCG405NT uppfyller dessa kriterier tillsammans med dess styrka gör att vi tycker att den är en av de bästa alternativen på marknaden för vinkelslipar.

Vanliga frågor om vinkelslipar

Har du aldrig använt en vinkelslip tidigare kan det säkert finnas en och annan fråga eller fundering. Här försöker vi svara på några av de vanligaste frågorna kring just vinkelslipar.

Vilken vinkelslip är bäst?

Det är svårt att utnämna en vinkelslip som den bästa även om det genomförts diverse undersökningar och tester för att utnämna en specifik vinkelslip som “Bäst i test”. Vilken vinkelslip som är bäst för dig beror så klart på dina preferenser och behov. Vad vi har försökt göra är att samla olika vinkelslipar från kvalitetsmärken som fått bra betyg och recensioner av sina användare. Förhoppningsvis kan detta hjälpa dig att komma lite närmre att hitta den bästa vinkelslipen för dig.

Vilka tillverkare av vinkelslipar är populära?

Det finns ett relativt stort utbud av vinkelslipar. Vinkelslipen är dock ett verktyg som ska respekteras från en säkerhetssynpunkt och har historiskt sett använts främst i professionella verksamheter. Detta har bidragit till att de främsta tillverkarna har “sluppit” konkurrens från lågprismärken i större utsträckning i jämförelse med mindre avancerade maskiner. När det gäller vinkelslipar är våra favoritmärken DeWalt, Makita, Bosch, Milwaukee och Metabo.

Vad är skillnaden på en nätdriven och batteridriven vinkelslip?

En nätdriven vinkelslip är generellt sett starkare än en batteridriven vinkelslip. Utvecklingen när det gäller batterier har dock gjort att denna skillnad inte är speciellt stor längre. Det finns numera gott om kraftfulla vinkelslipar som är batteridrivna. Det som också gjort batteridrivna vinkelslipar populära är att rörelsefriheten är betydligt bättre och du slipper förhålla dig till var närmsta eluttag är placerat.

Vad kan jag använda en vinkelslip till för arbetsuppgifter?

En vinkelslip är ett mångsidigt verktyg med många potentiella arbetsområden. Den kan exempelvis användas till att kapa metall, sten, betong och keramiska plattor. Det är också vanligt att använda en vinkelslip till arbetsuppgifter som rör olika former av borstning, polering och rostborttagning.

Är det säkert att använda en vinkelslip?

För en oerfaren användare finns det risker med att använda ett verktyg som en vinkelslip. Det har gjorts många framsteg när det gäller olika säkerhetsfunktioner på vinkelslipar. Det är dock mycket viktigt att respektera detta verktyg och noga läsa bruksanvisningen. Har du aldrig använt en vinkelslip tidigare bör du iaktta extra stor försiktighet.  

Källor & Test – Vinkelslip

När vi skriver en guide använder vi oss av flera olika källor för att säkerställa att information vi presenterar är så korrekt som möjligt. I fallet för vinkelslipar har vi hämtat information från både tillverkare och återförsäljare när det gäller deras tekniska specifikationer. Vi har också använt oss av följande källor och test:

  • Prisjakt – För denna guide gällande vinkelslipar har vi främst använt oss av Prisjakt för att kontrollera tillgängligheten av utvalda modeller. Vi försöker alltid säkerställa att de modeller vi presenterar finns att köpa hos större och trovärdiga e-handlare. 
  • Amazon – Utöver tester ligger kundomdömen till grund för vilka alternativ vi väljer att presentera här på bästaitest.se. När det gäller vinkelslipar har vi bland annat tittat på ett urval av alternativ och deras omdömen på Amazon. Detta gör vi för att få en bättre uppfattning kring vad faktiska användare tycker om vinkelslipen i fråga. 
  • Gör Det Själv – När det gäller tester av vinkelslipar har vi främst tittat på Gör Det Självs test från 2024. I detta test (“Test av batteridrivna vinkelslipar”) granskas 8 batteridrivna vinkelslipar. Testat har fokuserat på områdena hastighet, uthållighet, säkerhet och ergonomi. Makita DGA506Z var ett av de testade alternativen och fick höga betyg. Det går att ta del av det kompletta testet här.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.7 / 5. Antal betyg: 15

Inga betyg ännu