Padelracket – BĂ€st i test

Padel har snabbt blivit nÀstan en folksport i Sverige. För att spela behöver du sÄklart ett padelracket. Vilket padelracket som Àr bÀst för dig beror pÄ flera faktorer. HÀr presenterar vi ett urval av padelracketar som presterat bra i test för bÄde nybörjare och för dig som spelar pÄ en lite högre nivÄ.

🏅 BĂ€st i test

Padelracket - bÀst i test

Babolat Viper Counter

BĂ€sta pris hos:

💛 PopulĂ€r

Black Crown Genius - padelracket

Black Crown Genius

BĂ€sta pris hos:

🏅 Nybörjare

Adidas V70 Light - padelracket

Adidas V70 Light

BĂ€sta pris hos:

🔔 Proffs

Bullpadel Vertex 03

Bullpadel Vertex 03

BĂ€sta pris hos:

Padelracketar i detta test

Det finns ett relativt stort urval av padelracketar frĂ„n flera olika varumĂ€rken och i olika former. Att sĂ€ga att ett padelracket Ă€r “bĂ€st i test” vore lite vilseledande dĂ„ det beror pĂ„ din spelnivĂ„. Pris Ă€r sjĂ€lvfallet ocksĂ„ en faktor nĂ€r det gĂ€ller i stort sett all typ av utrustning. HĂ€r har vi valt att presentera olika typer av padelracketar för olika spelnivĂ„er. SĂ„ oavsett om du Ă€r nybörjare, proffs, damspelare eller herrspelare tror vi att du kan hitta ett bra alternativ.

Babolat Viper Counter

Ramprofil: 38 mm VarumÀrke: Babolat Balans: Hög Huvudegenskap: Balans SpelarnivÄ: Medel Modell: Herr Vikt: 360-370 g Form: Rund

Babolat Viper Counter

Babolat Viper Counter Àr ett mycket populÀrt padelracket som passar dig som spelat padel ett tag och vill ta ditt spel till nÀsta nivÄ. Detta Àr ett runt padelracket med hög balans som ger dig möjligheten att utnyttja motstÄndarens hÄrda slag. Med en centrerad sweet spot kan du generera den dÀr lilla extra kraften i de offensiva slagen.

Babolat Àr vÀletablerat mÀrke inom padel och Babolat Viper Counter Àr en vidareutveckling av tidigare racketar. Nytt Àr bland annat Babolats X-EVA Technology som innebÀr att kÀrnan av detta racket har tre olika lager av EVA. De yttre lagren Àr utvecklade för fart vid hÄrda slag och det inre och mjukare lagret ger dig en bÀttre felmarginal vid de lösare slagen. TrÀffytan pÄ Viper Counter Àr tillverkad i 3k kolfiber.

Babolat Viper Counter Ă€r lite av ett bevis av den snabba utvecklingen inom padel och att ny utrustning ofta (men inte alltid) Ă€r bĂ€ttre Ă€n gammal. Är du en nybörjare Ă€r risken att detta inte spelar sĂ„ stor roll. DĂ„ finns det betydligt billigare padelracketar som antagligen Ă€r bĂ€ttre lĂ€mpade för dig. Spelar du dĂ€remot ofta och vill ha en fördel gentemot din motstĂ„ndare kan detta padelracket vara ett av de bĂ€sta pĂ„ marknaden.

Black Crown Genius

Ramprofil: 38 mm VarumÀrke: Black Crown Balans: Medel Form: Dropp Huvudegenskap: Balans Modell: Dam, Herr, Unisex SpelarnivÄ: Avancerad Vikt: 355-370 g Ytprofil: StrÀv

Black Crown Genius

Black Crown Genius Àr ett droppformat padelracket för bÄde herrar och damer som har spelat padel ett tag. Genius anses vara ett mÄngsidigt padelracket som lÀmpar sig bÄde för offensivt som defensivt spel. Ett bra val av padelracket helt enkelt om du har en varierande spelstil men samtidigt vill ha ett riktigt bra racket.

TrĂ€ffytan pĂ„ Black Crown Genius Ă€r av 3K-kolfiber och kĂ€rnan Ă€r gjord med ett Power Soft Memory EVA-skum. Att skruva bollen underlĂ€ttas ocksĂ„ av att ytan har en sandpapperstruktur som ger ett ökat moment i bollen nĂ€r du slĂ„r skruvade slag. Black Crown har flera alternativ till Genius som Ă€r mer anpassade för specifika spelstilar. Är du dĂ€remot lite mer “allround” i ditt padelspelande Ă€r detta ett riktigt bra alternativ. 

Just Black Crown Àr kanske inte ett sÄ vÀlkÀnt varumÀrke om du inte Àr bekant med padel. Detta spanska företag Àr uteslutande dedikerade till padel och deras racketar anvÀnds av bÄde motionsspelare som World Padel Tour eliten. SkÀlet till att vi valt att presentera just Genius Àr att det Àr de padelracket frÄn Black Crown vi anser passa de flesta bÀttre motionsspelare. Ett sÀkert val helt enkelt.

Adidas V70 Light

Ramprofil: 38 mm Form: Dropp VarumÀrke: Adidas Balans: Medel Huvudegenskap: Balans SpelarnivÄ: Medel, Nybörjare Vikt: 350 g Modell: Unisex

Adidas V70 Light

Om du precis börjat spelat padel och funderar pÄ att köpa ditt första racket kan det vara lite knepigt att hitta det bÀsta alternativet. Du har kanske inte utvecklat en specifik spelstil och egenskaperna i det lite mer avancerade racketarna Àr svÄra att avgöra om det passar just dig. Dessutom kan ett padelracket vara ganska dyrt och har du precis börjat spela kanske du inte vill spendera flera tusen kronor pÄ ett nytt padelracket.

Det finns dock ett urval av billigare och bra alternativ nĂ€r det gĂ€ller padelracket för nybörjare. Vi har hĂ€r valt att presentera Adidas V70 Light. Adidas har ett relativt stort urval av racketar men just V70 Light anser vi passa bra för nybörjaren som spelat ett par gĂ„nger och vill ge sig sjĂ€lv möjligheten att utveckla sitt spel. 

Detta droppformade padelracket Àr gjort av glasfiber och förstÀrkt med kolfiber i rackets kÀrna. Det anses vara ett lÀttmanövrerat padelracket som funkar alldeles utmÀrkt för nybörjare eller allroundspelaren som spelat ett tag. I jÀmförelse med de övriga racketarna vi presenterar hÀr Àr det ocksÄ ett billigt alternativ.

Bullpadel Vertex 03

VarumÀrke: Bullpadel Balans: Hög Vikt: 365-380 g Form: Diamant Huvudegenskap: Kraft Modell: Herr Ramprofil: 38 mm SpelarnivÄ: Avancerad, Medel Ytprofil: Ruggad

Bullpadel Vertex 03

Vertex 03 2021 Àr en uppdatering av Bullpadels tidigare Vertex-racket som Àr ett av de mest sÄlda och populÀra padelracketerna i vÀrlden. Ny teknik har möjliggjort förbÀttrade aerodynamiska egenskaperna som bidrar till att luftmotstÄndet i din sving minskar och pÄ sÄ sÀtt ger dig lite extra fart pÄ bollen. Bullpadel Vertex 03 Àr ett diamantformat padelracket som Àr anpassad för en aggressiv spelstil och för dig som spelar padel pÄ en hyfsad hög nivÄ.

Detta padelracket har en kolfiberyta i 12K med en grov sandpapperyta som ger dig den dÀr lilla extra spinnen i bollen pÄ dina skruvade slag. Vikten pÄ Bullpadel Vertex 03 Àr 365-380 gram men gÄr att individuellt anpassa. Genom 1-3 vikter kan du nÀmligen anpassa dess balans beroende pÄ var du fÀster dem.

Bullpadel Vertex tillhör de absolut mest sÄlda racketarna i Sverige och med uppdateringar pÄ Vertex 03 Àr det nog inte en vild gissning att detta racket kommer synas i mÄnga padelhallar i Sverige de nÀrmsta Ären. Spelar du mycket och vill ha ett riktigt bra racket Àr detta ett sÀkert val. TyvÀrr kostar de lite mer Àn ett genomsnittligt racket men vi anser ÀndÄ att det kan vara det bÀsta alternativet. Speciellt för dig som Àr seriös i ditt spelande.

Vanliga frÄgor om padelracketar

Om du funderar pÄ att köpa ett padelracket kan det finnas bÄde frÄgor och funderingar kring vad man bör tÀnka pÄ. Har du aldrig spelat padel Àr det heller inte sjÀlvklart vad som skiljer padelracketar Ät. HÀr försöker vi reda ut begreppen och svara pÄ de vanligaste frÄgorna.

Vilket padelracket Àr bÀst?

Det finns ett bra utbud av padelracketar men att utse ett till “bĂ€st i test” Ă€r tyvĂ€rr inte möjligt. Spelare befinner sig pĂ„ olika nivĂ„er och har olika spelstilar vilket gör att ett padelracket som Ă€r bĂ€st för en spelare kan vara direkt dĂ„ligt för en annan. DĂ€rför har vi hĂ€r försökt presentera alternativ för bĂ„de nybörjaren som den lite mer rutinerade padelspelaren. Förhoppningsvis finner du ett alternativ som passar just din nivĂ„ och spelstil.

Vilka tillverkare av padelracketar Àr populÀra?

Padel Ă€r en av de absolut snabbast vĂ€xande sporterna i Sverige och numera gör allt fler företag racketar och konkurrensen har definitivt ökat. Bland mer “renodlade” mĂ€rken mĂ€rks bland annat Babolat och Bullpadel. Större varumĂ€rken som Adidas satsar numera ocksĂ„ stort pĂ„ padel och det gĂ„r nog att utgĂ„ frĂ„n att konkurrensen kommer fortsĂ€tta att öka tillsammans med sportens popularitet.

Vad Àr skillnaden pÄ olika padelracketar?

Det finns mÀngder av alternativ nÀr det gÀller padelracketar. Skillnaderna kan vara stora men för att förenkla det en aningen gÄr det att dela in dem utifrÄn dess form. Padelracketar finns generellt i tre olika former: Rund, Diamant och Dropp.

Rund – Ett runt padelracket har ofta en medel eller lĂ„g balans. Detta innebĂ€r att vikten i racketen Ă€r placerad i mitten av racketen eller nĂ€rmare sjĂ€lva handtaget. Detta medför i sin tur att spelaren fĂ„r lite bĂ€ttre kontroll i utbyte mot att det blir svĂ„rare att generera kraft. Är du nybörjare eller motionĂ€r rekommenderas oftast ett runt padelracket. Men det Ă€r ocksĂ„ relativt vanligt att se bĂ€ttre padelspelare med en defensiv spelstil anvĂ€nda ett runt padelracket.

Diamant – Ett diamantformat padelracket har pĂ„ grund av sin form mer vikt och tyngdpunkt högre upp pĂ„ racketen. Att sweetspoten ligger högre upp gör att diamantformat padelracket Ă€r lite mer svĂ„rspelat men kan du bemĂ€stra det anses det generera betydligt mer kraft Ă€n exempelvis ett runt padelracket. Diamantformade padelracket passar mer avancerade padelspelare med en offensiv spelstil.

Dropp – Ett droppformat padelracket kallas ibland för hybrid dĂ„ det har lite av egenskaper frĂ„n bĂ„de ett diamantformat och rund padelracket. Rent utseendemĂ€ssigt liknar det förvisso ett diamantformat padelracket men anses erbjuda mer kontroll. Mixen av kontroll och kraft gör droppformade padelracketar populĂ€ra hos bĂ„de motionĂ€rer och mer avancerade spelare beroende pĂ„ hens spelstil.

Vilket padelracket ska jag köpa om jag aldrig spelat?

Har du aldrig spelat padel tycker vi inte att du ska börja med att köpa ett racket. LÄna eller hyr ett racket och se om du tycker padel Àr roligt. Vi rekommenderar dock att du börjar med ett runt padelracket oavsett om du köper eller lÄnar det. Padel Àr enkelt att komma igÄng med men det blir betydligt roligare om du har ett racket som Àr anpassat för en nybörjare.

GÄr det att köpa ett padelracket online?

Absolut! Padel har blivit extremt populÀrt i Sverige och idag finns de mÀngder av alternativ online. Dels större e-handlare men ocksÄ ett flertal aktörer som Àr specialiserade enbart pÄ padel och padelracketar.

Klicka pÄ en stjÀrna för att betygsÀtta detta test!

Genomsnittligt betyg 4.6 / 5. Antal betyg: 5

Inga betyg Ànnu