Padelracket – Bäst i test

Padel har snabbt blivit nästan en folksport i Sverige. För att spela behöver du såklart ett padelracket. Vilket padelracket som är bäst för dig beror på flera faktorer. Här presenterar vi ett urval av padelracketar som passar bra för både nybörjare och för dig som spelar på en lite högre nivå.

🏅 Bäst i test

Padelracket - bäst i test

Babolat Viper Counter

Bästa pris hos:

💛 Populär

Black Crown Genius - padelracket

Black Crown Genius

Bästa pris hos:

🏅 Nybörjare

Head Evo Sanyo - padelracket

Head Evo Sanyo

Bästa pris hos:

🔔 Proffs

Bullpadel Vertex 03

Bullpadel Vertex 03

Bästa pris hos:

Padelracketar utifrån test & omdömen

Det finns ett relativt stort urval av padelracketar från flera olika varumärken och i olika former. Att säga att ett padelracket är “bäst i test” vore lite vilseledande då det beror på din spelnivå. Pris är självfallet också en faktor när det gäller i stort sett all typ av utrustning. Här har vi valt att presentera olika typer av padelracketar för olika spelnivåer. Så oavsett om du är nybörjare, proffs, damspelare eller herrspelare tror vi att du kan hitta ett bra alternativ.

Babolat Viper Counter

Ramprofil: 38 mm Varumärke: Babolat Balans: Hög Huvudegenskap: Balans Spelarnivå: Medel Modell: Herr Vikt: 360-370 g Form: Rund

Babolat Viper Counter

Babolat Viper Counter är ett mycket populärt padelracket som passar dig som spelat padel ett tag och vill ta ditt spel till nästa nivå. Detta är ett runt padelracket med hög balans som ger dig möjligheten att utnyttja motståndarens hårda slag. Med en centrerad sweet spot kan du generera den där lilla extra kraften i de offensiva slagen.

Babolat är väletablerat märke inom padel och Babolat Viper Counter är en vidareutveckling av tidigare racketar. Nytt är bland annat Babolats X-EVA Technology som innebär att kärnan av detta racket har tre olika lager av EVA. De yttre lagren är utvecklade för fart vid hårda slag och det inre och mjukare lagret ger dig en bättre felmarginal vid de lösare slagen. Träffytan på Viper Counter är tillverkad i 3k kolfiber.

Babolat Viper Counter är lite av ett bevis av den snabba utvecklingen inom padel och att ny utrustning ofta (men inte alltid) är bättre än gammal. Är du en nybörjare är risken att detta inte spelar så stor roll. Då finns det betydligt billigare padelracketar som antagligen är bättre lämpade för dig. Spelar du däremot ofta och vill ha en fördel gentemot din motståndare kan detta padelracket vara ett av de bästa på marknaden.

Black Crown Genius

Ramprofil: 38 mm Varumärke: Black Crown Balans: Medel Form: Dropp Huvudegenskap: Balans Modell: Dam, Herr, Unisex Spelarnivå: Avancerad Vikt: 355-370 g Ytprofil: Sträv

Black Crown Genius

Black Crown Genius är ett droppformat padelracket för både herrar och damer som har spelat padel ett tag. Genius anses vara ett mångsidigt padelracket som lämpar sig både för offensivt som defensivt spel. Ett bra val av padelracket helt enkelt om du har en varierande spelstil men samtidigt vill ha ett riktigt bra racket.

Träffytan på Black Crown Genius är av 3K-kolfiber och kärnan är gjord med ett Power Soft Memory EVA-skum. Att skruva bollen underlättas också av att ytan har en sandpapperstruktur som ger ett ökat moment i bollen när du slår skruvade slag. Black Crown har flera alternativ till Genius som är mer anpassade för specifika spelstilar. Är du däremot lite mer “allround” i ditt padelspelande är detta ett riktigt bra alternativ. 

Just Black Crown är kanske inte ett så välkänt varumärke om du inte är bekant med padel. Detta spanska företag är uteslutande dedikerade till padel och deras racketar används av både motionsspelare som World Padel Tour eliten. Skälet till att vi valt att presentera just Genius är att det är de padelracket från Black Crown vi anser passa de flesta bättre motionsspelare. Ett säkert val helt enkelt.

Head Evo Sanyo

Vikt: 360-375 gram Form: Dropp Balans: Medel Ramprofil: 38 mm Träffyta: Slät Material: Glasfiber

Head Evo Sanyo

Head är ett välrenommerat märke inom sportutrustning med allt från skidutrustning till olika racketar i sitt sortiment. I sitt sortiment för padel har de ett flertal alternativ men när det gäller padelracketar för nybörjare och motionärer är det Head Evo Sanyo som sticker ut. Detta är ett mycket populärt droppformat padelracket som inte bara är lättspelat. Det är också relativt billigt.

Kolramen på Head Evo Sanyo är förstärkt med Innegra-teknik som bidrar till större kraft och mindre vibrationer. Head Evo Sanyo har också en förhållandevis stor “sweet spot” som passar nybörjaren. Ett mycket prisvärt padelracket som också är en storsäljare. Bland positiva omdömen märks att det uppskattas för sin balanserade mix av fart och kontroll.

Ett droppformat padelracket upplevs ofta som enklare att spela med för en nybörjare men även motionärer som spelat ett tag verkar uppskatta Head Evo Sanyo. Dess Soft Foam teknologi ger spelaren mjukare och känsligare bollträff. Perfekt för dig som är nybörjare eller som vill utveckla ditt spel till nästa nivå.

Bullpadel Vertex 03

Varumärke: Bullpadel Balans: Hög Vikt: 365-380 g Form: Diamant Huvudegenskap: Kraft Modell: Herr Ramprofil: 38 mm Spelarnivå: Avancerad, Medel Ytprofil: Ruggad

Bullpadel Vertex 03

Vertex 03 2021 är en uppdatering av Bullpadels tidigare Vertex-racket som är ett av de mest sålda och populära padelracketerna i världen. Ny teknik har möjliggjort förbättrade aerodynamiska egenskaperna som bidrar till att luftmotståndet i din sving minskar och på så sätt ger dig lite extra fart på bollen. Bullpadel Vertex 03 är ett diamantformat padelracket som är anpassad för en aggressiv spelstil och för dig som spelar padel på en hyfsad hög nivå.

Detta padelracket har en kolfiberyta i 12K med en grov sandpapperyta som ger dig den där lilla extra spinnen i bollen på dina skruvade slag. Vikten på Bullpadel Vertex 03 är 365-380 gram men går att individuellt anpassa. Genom 1-3 vikter kan du nämligen anpassa dess balans beroende på var du fäster dem.

Bullpadel Vertex tillhör de absolut mest sålda racketarna i Sverige och med uppdateringar på Vertex 03 är det nog inte en vild gissning att detta racket kommer synas i många padelhallar i Sverige de närmsta åren. Spelar du mycket och vill ha ett riktigt bra racket är detta ett säkert val. Tyvärr kostar de lite mer än ett genomsnittligt racket men vi anser ändå att det kan vara det bästa alternativet. Speciellt för dig som är seriös i ditt spelande.

Adidas V70 Light

Ramprofil: 38 mm Form: Dropp Varumärke: Adidas Balans: Medel Huvudegenskap: Balans Spelarnivå: Medel, Nybörjare Vikt: 350 g Modell: Unisex

Adidas V70 Light

Om du precis börjat spelat padel och funderar på att köpa ditt första racket kan det ibland vara lite knepigt att hitta det bästa alternativet. Du har kanske inte utvecklat en specifik spelstil och egenskaperna i det lite mer avancerade racketarna är svåra att avgöra om det passar just dig. Dessutom kan ett padelracket vara ganska dyrt och har du precis börjat spela kanske du inte vill spendera flera tusen kronor på ett nytt padelracket.

Det finns dock ett urval av billigare och bra alternativ när det gäller padelracket för nybörjare. Vi har här valt att presentera Adidas V70 Light. Adidas har ett relativt stort urval av racketar men just V70 Light anser vi passa bra för nybörjaren som spelat ett par gånger och vill ge sig själv möjligheten att utveckla sitt spel. 

Detta droppformade padelracket är gjort av glasfiber och förstärkt med kolfiber i rackets kärna. Det anses vara ett lättmanövrerat padelracket som funkar alldeles utmärkt för nybörjare eller allroundspelaren som spelat ett tag. I jämförelse med de övriga racketarna vi presenterar här är det också ett billigt alternativ.

Vanliga frågor om padelracketar

Om du funderar på att köpa ett padelracket kan det finnas både frågor och funderingar kring vad man bör tänka på. Har du aldrig spelat padel är det heller inte självklart vad som skiljer olika padelracketar åt. Här försöker vi reda ut de olika begreppen och svara på de vanligaste frågorna.

Vilket padelracket är bäst?

Det finns ett bra utbud av padelracketar men att utse ett till “bäst i test” är tyvärr inte möjligt. Spelare befinner sig på olika nivåer och har olika spelstilar vilket gör att ett padelracket som är bäst för en spelare kan vara direkt dåligt för en annan. Därför har vi här försökt presentera alternativ för både nybörjaren som den lite mer rutinerade padelspelaren. Förhoppningsvis finner du ett alternativ som passar din nivå och spelstil.

Vilka tillverkare av padelracketar är populära?

Padel är en av de absolut snabbast växande sporterna i Sverige och numera gör allt fler företag racketar och konkurrensen har definitivt ökat. Bland mer “renodlade” märken märks bland annat Babolat och Bullpadel. Större varumärken som Adidas satsar numera också stort på padel och det går nog att utgå från att konkurrensen kommer fortsätta att öka tillsammans med sportens popularitet.

Vad är skillnaden på olika padelracketar?

Det finns mängder av alternativ när det gäller padelracketar. Skillnaderna kan vara stora men för att förenkla det en aningen går det att dela in dem utifrån dess form. Padelracketar finns generellt i tre olika former: Rund, Diamant och Dropp.

Rund – Ett runt padelracket har ofta en medel eller låg balans. Detta innebär att vikten i racketen är placerad i mitten av racketen eller närmare själva handtaget. Detta medför i sin tur att spelaren får lite bättre kontroll i utbyte mot att det blir svårare att generera kraft. Är du nybörjare eller motionär rekommenderas oftast ett runt padelracket. Men det är också relativt vanligt att se bättre padelspelare med en defensiv spelstil använda ett runt padelracket.

Diamant – Ett diamantformat padelracket har på grund av sin form mer vikt och tyngdpunkt högre upp på racketen. Att sweetspoten ligger högre upp gör att diamantformat padelracket är lite mer svårspelat men kan du bemästra det anses det generera betydligt mer kraft än exempelvis ett runt padelracket. Diamantformade padelracket passar mer avancerade padelspelare med en offensiv spelstil.

Dropp – Ett droppformat padelracket kallas ibland för hybrid då det har lite av egenskaper från både ett diamantformat och rund padelracket. Rent utseendemässigt liknar det förvisso ett diamantformat padelracket men anses erbjuda mer kontroll. Mixen av kontroll och kraft gör droppformade padelracketar populära hos både motionärer och mer avancerade spelare beroende på hens spelstil.

Vilket padelracket ska jag köpa om jag aldrig spelat?

Har du aldrig spelat padel tycker vi inte att du ska börja med att köpa ett racket. Låna eller hyr ett racket och se om du tycker padel är roligt. Vi rekommenderar dock att du börjar med ett runt padelracket oavsett om du köper eller lånar det. Padel är enkelt att komma igång med men det blir betydligt roligare om du har ett racket som är anpassat för en nybörjare.

Går det att köpa ett padelracket online?

Absolut! Padel har blivit extremt populärt i Sverige och idag finns de mängder av alternativ online. Dels större e-handlare men också ett flertal aktörer som är specialiserade enbart på padel och padelracketar.

Källor & Test – Padelracket

Normalt sett tittar vi på flera olika tester och använder oss av ett antal olika källor för att vara så relevanta som möjligt. När det gäller tester av padelracketar har vi dock inte hittat något vi känner är helt tillförlitligt. Detta beror till viss del på att vilket padelracket som är bäst är personligt och beror på din spelnivå och ambition. Vi har istället utgått från följande källor gällande de urval vi valt att presentera här:

  • Återförsäljare – Vi har gått igenom ett flertal återförsäljare av padelracketar och tagit del av deras rekommendationer utifrån spelnivå. Vi har därifrån även sammanställt specifikationer för de alternativ vi presenterar här.
  • Prisjakt – Vi har även gått igenom vilka alternativ som anses vara populära enligt Prisjakt samt tagit del av tillgängliga omdömen. Det finns dock relativt få omdömen och de som finns har enbart till viss grad styrt vårt urval.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal betyg: 8

Inga betyg ännu