Massagepistol – Bäst i test

En massagepistol används främst för att få igång cirkulationen i musklerna och på så sätt påskynda återhämtningen. Massagepistolens popularitet och användningsområden har ökat markant de senaste åren och det finns nu ett relativt stort utbud. Vi har här valt att presentera populära modeller som uppmärksammats genom recensionerna eller som fått bra omdömen.

🏅Vårt val

Massagepistol bäst i test

Flowlife Flowgun Pro 2.0

Bästa pris hos:

💛 Populär

Bästa massagepistolen

Hyperice HyperVolt

Bästa pris hos:

🔔 Prisvärd

Flowlife Flowgun Go! massagepistol

Flowlife Flowgun Go 2.0

Bästa pris hos:

🔔 Premium

Theragun Pro massagepistol

Theragun Pro

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Massagepistoler utifrån test & omdömen

Olika redskap för massage, inklusive massagepistoler, har funnits på marknaden under många år. Men det är främst under de senaste åren som massagepistolen verkligen börjat bli en snackis bland “vanliga konsumenter”. Det främsta skälet till detta är att utvecklingen gått snabbt framåt och flera potentiella användare har insett värdet av en bra massagepistol. 

Det finns dock fortfarande flera modeller på marknaden som gemene man antagligen inte kommer uppskatta. Vi har därför gått igenom olika recensioner och tester av massagepistoler samt tillgängliga omdömen. De alternativ vi presenterar nedan har alla uppmärksammats i tester och hör till de bäst säljande massagepistolerna i Sverige idag. Men den kanske viktigaste faktorn är att de alla fått väldigt bra omdömen av sina respektive användare.

Flowlife Flowgun Pro 2.0

Vikt: 978 gram Slag per minut: 1400 – 3200 rpm Slaglängd: 10 mm Batteritid: 6 timmar Laddtid: 4 timmar Ljudnivå: 30-60 db Rated Power: 30W Effekt: 103W – 228W Li-ion Battery: 2550mAh Motor: Brushless 103-228W (maxtryck)

Flowlife Flowgun

Svenska Flowlife specialiserar sig på just massagepistoler och har ett antal olika alternativ i sitt sortiment. Den modell som fått mest intresse är Flowlife Flowgun. Denna massagepistol har fått mycket positiv uppmärksamhet av flera olika aktörer samt erhållit väldigt goda kundrecensioner. Just detta har antagligen bidragit till att det är en av de bäst säljande massagepistolerna i Sverige idag.

Flowlife Flowgun lanserades 2019 och blev snabbt en “snackis” bland både professionella idrottsutövare och motionärer. Detta är en riktigt kraftfull massagepistol, med fem olika vibrationsinställningar, som är utvecklad för att underlätta återhämtningen genom att lösgöra spänningar och stimulera fascia. Flowlife Flowgun har en kapacitet på 3200 slag per minut och en slaglängd på 10 mm vilket får anses vara mycket bra i jämförelse med andra alternativ. Den kommer med sex olika munstycken vilket möjliggör behandling av i princip alla större muskelgrupper och triggerpunkter. 

Detta är som sagt en massagepistol som snabbt blivit väldigt populär och fått goda omdömen. Bland de olika omdömen vi gått igenom är det tydligt att den uppskattas av både helt nya användare samt personer som använt flera olika massagepistoler innan Flowlife Flowgun. Utöver styrkan och de olika munstycken uppskattas den bland annat för dess långa batteritid och låga ljudnivå. För att vara en så pass avancerad massagepistol är den också relativt billig. Vi anser att detta är ett säkert val för dig som är nyfiken på om en massagepistol kan hjälpa dig att snabbare återhämta dig efter ett hårt träningspass.

Kör med denna efter varje träningspass och slipper helt träningsvärk. Den är verkligen helt fantastiskt bra!

Charlotta

Hyperice HyperVolt

Antal hastighetsinställningar: 3 Funktioner: Vibrationsmassage Antal tillsatser: 5 Indikatorer: Batterinivå, batteriladdning Strömkälla: Batteri Batteriteknik: Litiumjon Batteriladdning: Ja Vikt: 1.1 kg Garanti: 1 år

Hyperice HyperVolt

Det är inte bara i Sverige som massagepistoler blivit allt mer uppmärksammade. Internationellt är det antagligen Hyperice HyperVolt som är den massagepistol som fått mest positiv uppmärksamhet. Men även i Sverige är detta en toppsäljare med väldigt goda omdömen. Den är också mycket populär både hos både elitidrottare och sjukgymnaster.

Hyperice HyperVolt har 3 olika hastighetsnivåer som maximalt levererar 3200 stötar/slag per minut. Till massagepistolen levereras fem stycken olika massagehuvuden som är anpassade för olika triggerpunkter och muskelgrupper. Batteritiden är tre timmar vilket kanske inte är det bästa vi sett i jämförelse med andra toppmodeller. Däremot är batteriet avtagbart och det finns möjlighet att köpa till fler batterier. Just den lägre batteritiden är en av de få nackdelarna vi ser med detta alternativ.

På det stora hela är detta en mycket bra massagepistol som är uppskattad för sin kvalité, låga ljudnivå men kanske framför allt för sin effektivitet. Denna massagepistol ger dig de bästa möjligheterna för lindra stelhet och träningsvärk genom att öka cirkulationen i dina muskler. Många gillar också att använda Hyperice HyperVolt som en del av sin uppvärmning inför ett hårt träningspass.

Flowlife Flowgun Go 2.0

Vikt: 903 gram Slag per minut: 1700-2800 rpm Slaglängd: 10 mm Batteritid: 5 timmar Laddtid: 3 timmar Ljudnivå: 50-60 db Rated power: 45W Effekt: 100-160W Li-ion Battery: 2500mAh Motor: Brushless 15-160W

Flowlife Flowgun Go!

Som en uppföljare till Flowlife Flowgun lanserades Flowlife Flowgun Go! under 2020. Den har ännu inte varit med i några större tester av massagepistoler men redan fått flertalet goda recensioner. Denna modell är lite enklare än sin föregångare med en kapacitet på upp till 2800 slag per minut och en slaglängd på 10 mm. Den är också aningen mindre och väger inte ens ett kilo. Perfekt för dig som vill ta med dig din massagepistol på resan eller till gymmet.

Flowlife Flowgun Go! har fem olika vibrationsnivåer och levereras med sex utbytbara munstycken. De olika munstyckena är anpassade för att behandla olika muskelgrupper och behov. Detta bidrar till att det är en mycket bra massagepistol oavsett om du är en elitidrottare eller bara en motionär som behöver ett hjälpmedel för att stimulera bindväven.

Det är tveksamt om denna modell kommer ta priset som “bäst i test” av massagepistoler i framtiden. Det finns andra alternativ som har både större kapacitet och lägre ljudnivå. Flowlife Flowgun Go! är dock ett mycket smidigt alternativ som ligger väldigt bra till i pris. Så enligt oss kan detta faktiskt var den mest prisvärda massagepistolen på marknaden idag.

Theragun Pro

Anpassningsbar hastighet: 1750-2400 PPM Kraftmätare: Ja Motståndskraft: Upp till 27 kg Trådlös laddning: Ja Garanti: 2 år Antal munstycken: 6 Manual: PDF

Theragun Pro

Theragun är ett av de absolut största märkena när det gäller massagepistoler. De har flera olika modeller i sitt sortiment men vi har valt att presentera Theragun Pro som är deras premiumalternativ och allmänt ansedd som deras främsta produkt. När det gäller massagepistoler finns det få alternativ som är lika avancerade rent teknologiskt och även om den är dyr är den väldigt populär.

Theragun Pro har en anpassningsbar hastighet på 1750-2400 PPM och en amplitud (slaglängd) på 16 mm. Detta är betydligt mer än de övriga alternativen vi presenterar här. Just detta bidrar också till att Theragun Pro riktar sig mer mot elitidrottare än motionärer. Utöver sina höga slaglängd har den en OLED-display som visar kraftmätaren, två utbytbara litiumjonbatterier för kontinuerlig driftstid och en justerbar arm för hela kroppen.

Det unika vridbara massagehuvudet tillsammans med sex olika munstycken gör detta till kanske den bästa massagepistolen på marknaden. Tyvärr är den också en av de dyraste men är du ute efter det absolut bästa kan Theragun Pro vara rätt alternativ för dig. Är den för dyr för dig rekommenderar vi dig att titta lite närmare på några av Theraguns lite mindre avancerade alternativ som exempelvis Theragun Elite och Theragun Prime.

Vanliga frågor om massagepistoler

Massagepistolen har blivit populär under de senaste åren och har du aldrig testat en kan det säkert finnas vissa frågetecken kring hur den fungerar och dess nytta. Vi har därför försökt svara så enkelt som möjligt på några av de vanligaste frågorna.

Hur fungerar en massagepistol?

Massagepistoler har funnits under ganska många år men tidigare främst inriktad mot en mindre kundgrupp av exempelvis tyngdlyftare. I och med en snabb teknologisk utveckling har fler och fler börjat inse den nytta en massagepistol kan tillföra och de är idag vanliga redskap hos naprapater, idrottutövare och privatpersoner. 

Enkelt förklarat fungerar en massagepistol som så att en rörlig arm rör sig framåt och bakåt i hög hastighet. På armen kan du fästa olika munstycken. Dessa tränger ner i kroppens bindväv och mjukar upp musklerna vilket bidrar till att smärtan minskar och dina muskler återhämtar sig snabbare efter träningspasset. Med hjälp av en massagepistol kan du även minska uppbyggnaden av mjölksyra. Minskad mjölksyra påskyndar i sin tur muskelläkningen och därmed din återhämtning efter träningen.

Idag är det dock inte enbart idrottare som använder massagepistoler. Eftersom den hjälper till att öka blodflödet hjälper den dina muskler att slappna av. Detta har fått många som önskar bli av med muskelknutor eller som har ett stillasittande jobb att uppskatta massagepistolen.

Hur ska jag använda de olika munstyckena på massagepistolen?

Alla bättre massagepistoler har ett flertal olika munstycken. Dessa är utformade på olika sätt för att effektivt kunna behandla olika muskelgrupper och triggerpunkter. Nedan är några exempel på olika former av munstycken till massagepistoler och deras användningsområden:

Rund – Nästan alla massagepistoler har ett runt, bollformat munstycke. Detta lämpar sig för övergripande användning på små och stora muskelgrupper. Exempelvis quadriceps, höfter eller glutealmuskler.

Gaffel – Till vissa massagepistoler ingår ett munstycke med dubbla spetsar. Detta “gaffelliknande” munstycke lämpar sig främst för vävnaden som omger hälsenan samt ankel och trapeziusmuskeln.

Platt – Ett platt munstycke lämpar sig främst för tätare delar på kroppen som exempelvis gluteal- och bröstmuskler.

Olika munstycken ingår till olika massagepistoler. Normalt ingår 5-6 olika alternativ så det kan vara värt att kontrollera att lämpliga munstycken ingår till den modell du är intresserad av att köpa.

För vem lämpar sig en massagepistol?

Massagepistoler har använts av tyngdlyftare och elitidrottare i åratal. Men idag är de vanliga även bland sjukgymnaster och motionärer. De kan också vara användningsbara för dig som lider av stela muskler på grund av för mycket stillasittande eller tidigare skador.

Vad kostar en bra massagepistol?

Det finns en del billiga alternativ från diverse okända varumärken som vi inte känner att vi kan rekommendera. Är du ute efter en bra modell av hög kvalité bör du räkna med en kostnad på 2-3 000 kr. Önskar du de mer avancerade alternativen får du antagligen betala det dubbla.

Vilka tillverkare av massagepistoler är populära?

Det tillkommer fler och fler tillverkare av massagepistoler i och med deras ökande popularitet. Tyvärr finns det också många alternativ med både tveksam kapacitet och kvalité. Är du ute efter en riktigt bra massagepistol rekommenderar vi modeller från Flowlife, Hyperice eller Theragun. De har alla flera olika alternativ i sina sortiment som alla håller en hög kvalité och som presterat bra i tester.

Källor & Test – Massagepistoler

När vi sammanställt denna guide över populära massagepistoler har vi tagit flera källor i beaktande. Vi har exempelvis kontrollerat specifikationer hos tillverkare och återförsäljare. Hos de sistnämnda har vi även kontrollerat eventuella omdömen. Just omdömen har varit en påverkande faktor i vårt urval. Det finns dock förvånansvärt få större tillförlitliga tester av massagepistoler. Däremot finns det gott om tester och recensioner genomförda av mindre aktörer. Nedan listar vi några exempel på tester, recensioner med mera som vi har tagit del av:

  • Aftonbladet – Ett större test av massagepistoler genomfördes av Aftonbladet under 2020. De testade totalt 11 olika alternativ och Hyperice HyperVolt var ett av de granskade alternativen. Du kan ta del av detta test här.
  • Amazon – Vi har använt flera källor för omdömen. Amazon anser vi dock vara den mest trovärdiga källan för just omdömen. Theragun Pro och Hyperice HyperVolt är exempel på massagepistoler med mycket goda omdömen på Amazon.
  • Prisjakt – För att få en bättre förståelse för vilka massagepistoler som är populära i Sverige har vi bland annat tittat på Prisjakt. I deras ranking placerar sig flera alternativ från Flowlife i toppen.
  • YouTube – Det finns mängder av tester och recensioner av olika massagepistoler på YouTube. Vi har tittat på flera och nedan är ett exempel där Garage Gym Reviews testar Hyperice HyperVolt.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.9 / 5. Antal betyg: 7

Inga betyg ännu