Myggfångare – Bäst i test

En bra myggfångare kan faktiskt avsevärt förbättra livskvalitén under sommaren. Det finns dock många olika metoder och diverse huskurer för att hålla bort myggen. Här tittar vi på de myggfångare som antingen utmärkt sig i tester eller som fått bra omdömena från dess användare.

🏅Bäst i test

Myggfångare bäst i test

Mosquito Magnet Pioneer

Bästa pris hos:

💛 Populär

Bästa myggfångaren

Predator Dynamic

Bästa pris hos:

🔔 Portabel

Portabelt myggskydd

Thermacell MR300

Bästa pris hos:

🔔 Premium

Mosquito Magnet myggfångare

Mosquito Magnet Executive

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Myggfångare utifrån test & omdömen

Det finns mängder av olika myggskydd som till olika grad kan hålla bort myggen. Här tittar vi primärt på gasoldrivna myggfångare som har kapacitet att attrahera mygg över stora områden. Tyvärr finns det ganska få alternativ som är lämpade för nordiska förhållanden men alla de alternativ vi presenterar här har fått väldigt bra feedback från kunder. Flera har också presterat bra i olika tester av myggfångare.

Mosquito Magnet Pioneer

Täckningsyta upp till: 4 000 m² Längd: 55,88 cm Höjd: 43,18 cm Bredd: 40,64 cm Elnät: 230V Ljudlös och luktfri: Ja Manual: PDF

Mosquito Magnet Pioneer

När det gäller myggfångare för svenska förhållanden är märket Mosquito Magnet helt klart ett av de ledande och mest populära. De har flera olika modeller som alla bevisats sig vara riktigt bra myggfångare. Tyvärr är de relativt dyra men en av deras billigare modeller, Mosquito Magnet Pioneer, har visats sig vara ytterst effektiv mot mygg och har också uppmärksammats av flera aktörer genom goda recensioner.

Mosquito Magnet Pioneer är en myggfångare som drivs med gasol och har en täckningsyta på hela 4 000 m². Den har ett rejält fångstnät som garanterar en hög kapacitet. Den saknar dock en del i jämförelse med de lite dyrare modellerna från Mosquito Magnet. Den främsta skillnaden är att den inte har batteristart. Du behöver med andra ord ha tillgång till elnät och beroende på var du placerar den kan det innebära en rejäl förlängningssladd. Om detta inte är ett problem för dig rekommenderar vi denna modell över andra från Mosquito Magnet på grund av den stora prisskillnaden.

Som med övriga modeller från Mosquito Magnet omvandlas gasol till koldioxid som lockar knott och mygg till maskinen. Tillsammans med lockbetet Octenol sugs sedan myggen in i ett nät. Detta har visats sig vara en mycket effektiv teknik och det finns många vittnesmål som intygar detta. Mosquito Magnet Pioneer uppskattas också för att den är helt luktfri och ljudlös och kan stå ute i regnet.

Predator Dynamic

Täckningsyta upp till: 5 000 m² Giftfri (Ja/Nej): Ja Sladdlös (Ja/Nej): Ja Väderbeständig (Ja/Nej): Ja Garanti: 1 år

Predator Dynamic

En av få konkurrenter till modellerna från Mosquito Magnet är Predator Dynamic. Denna sladdlösa och gasoldrivna mygg- och knottfångare har kapacitet att effektivt bryta ned beståndet på en yta upp till 5 000 m². Den har fått väldigt bra kundrecensioner och presterat bra i olika tester av myggfångare. Exempelvis kom den på andraplatsen i Aftonbladets stora test av olika typer av myggskydd.

På samma sätt som Mosquito Magnets modeller så använder Predator Dynamic gasol för att skapa koldioxid som simulerar människans utandning. Utöver detta kommer denna myggfångare med tre olika doft-lockmedel. De olika doft-tabletterna skiljer sig aningen åt då de är olika effektiva mot mygg och knott. Just Predator Dynamics effektivitet mot knott är ett av få områden där vi sett negativa omdömen. Men i dessa fall kan det faktiskt vara så att användaren inte använt rätt lockmedel för just knott.

Predator Dynamic är aningen billigare än sladdlösa alternativ från Mosquito Magnet. Den har också aningen större täckningsyta. När det gäller montering har den fått uppskattning för sin enkelhet och ser du till att placera ut den i tid kan du förhoppningsvis se fram emot en nästintill myggfri sommar. Så letar du efter en effektiv myggfångare utan behov av en extern strömkälla kan detta vara ett bra alternativ.

Thermacell MR300

Täckningsyta upp till: 20 m² Giftfri (Ja/Nej): Ja Sladdlös (Ja/Nej): Ja Vikt: Cirka 320 gram

Thermacell MR300

Problem med mygg finns tyvärr inte enbart vid fritidshuset eller runt altanen. De finns gott om mygg ute i naturen och då kommer inte myggfångaren hemma hjälpa dig. Är du ute efter ett portabelt myggskydd rekommenderar vi produkterna från Thermacell. De har flera olika modeller men den som fått bäst betyg är Thermacell MR300.

Thermacell MR300 är en portabel och lättanvänd refillprodukt främst för utomhusbruk. Thermacell MR300 utsöndrar ett luktfritt myggmedel och är helt ljudlös. Den ger ett mycket effektivt skydd mot mygg på en yta upp till 20 m². Perfekt för dig som vill undvika mygg när du campar, fiskar eller är ute med båten. Nackdelen är att ett refill-pack motsvarar endast 12 timmars användning. Ska du vara ute under längre tid är det därför nödvändigt att ta med sig extra gaspatron och myggmedelsmattor. I alla fall om du vill slippa myggen.

Som portabelt myggskydd är detta, enligt oss, ett mycket bra och effektivt alternativ. Till skillnad från många andra typer av myggskydd slipper du kemikalier på huden och otrevliga dofter. Dessutom är Thermacell MR300 ett relativt billigt alternativ även om det kan tillkomma kostnader för refill-pack beroende på hur mycket du använder den.

Satte på Thermacell och inom 6 min var 90% av myggen borta.

Anna, Amazon

Mosquito Magnet Executive

Täckningsyta upp till: 4 000 m² Giftfri (Ja/Nej): Ja Sladdlös (Ja/Nej): Ja Väderbeständig (Ja/Nej): Ja Autostart (Ja/Nej): Ja Batterivarning (Ja/Nej): Ja Luktfri (Ja/Nej): Ja

Mosquito Magnet Executive

Executive heter Mosquito Magnets premiumalternativ när det gäller myggfångare. Denna modell får nästan enbart toppbetyg och anses av många vara den bästa myggfångaren på gasol. Den är tyvärr dyr och lämpar sig främst för de som har stora tomter med avsevärda problem med mygg och knott. Men vi vågar lova att om du köper en Mosquito Magnet Executive kommer du uppleva betydliga förbättringar på relativt kort tid.

I jämförelse med Mosquito Magnet Pioneer har Executive högre prestanda och större fångstnät. Det större nätet gör att du inte behöver tömma lika ofta. Mosquito Magnet Executive har också en täckningsyta upp till 4 000 m² men till skillnad från Pioneer startas den med hjälp av ett laddbart batteri. Du blir med andra ord inte beroende av tillgång till elektricitet. Den är dessutom utrustad med diagnostik som möjliggör för minskad gasförbrukning.  Funktioner som exempelvis autostart och batterivarning är det som gör detta till kanske den mest avancerade myggfångaren på marknaden idag. Denna modell är som sagt dyr så den passar främst för dem med stora problem eller som inte har tillgång till el.

Läser vi igenom kundomdömen av Mosquito Magnet Pioneer är de nästan uteslutande positiva. Det finns gott om exempel där problemen med mygg och knott mer eller mindre försvunnit på bara 3-4 veckor. Så även om den är dyr kan detta vara en fantastisk investering som höjer livskvalitén för hela familjen.

Vanliga frågor om myggfångare

Om du har problem med mygg eller knott och funderar på att investera i en bra myggfångare kan det säkert finnas en och annan fråga eller fundering. Nedan har vi försökt svara på några av de absolut vanligaste frågorna.

Hur fungerar en myggfångare?

Vi fokuserar främst på myggfångare som använder gasol av den enkla anledningen att de uppvisar bäst resultat. Gasolen i myggfångaren omvandlas till koldioxid som också människor och djur producerar genom utandningsluft. När detta, tillsammans med dofttabletter som innehåller octenol, sprids över tomten lockas mygg och knott mot källan.

När sedan myggen lockats tillräckligt nära myggfångaren sugs de in i en behållare. Tekniken för detta kan variera men resultatet blir att du inom kort kommer behöva tömma behållaren på döda mygg.

Det finns mängder av fördelar med denna typ av myggfångare utöver att det är effektivt mot mygg. Dom är exempelvis både luktfria och helt ljudlösa. Dessutom undviker du användningen av diverse kemikalier som kan påverka exempelvis humlor och bin negativt.

När på året bör jag börja använda min myggfångare?

Det enkla svaret på den frågan är så tidigt som möjligt. Ju tidigare du startar din myggfångare desto bättre möjligheter kommer du att ha att påverka myggbeståndet. Det är dock onödigt att starta den alltför tidigt eftersom mygg- och knottägg kläcks först när utomhustemperaturen ligger någorlunda stabilt på över 10 grader.

Måste jag ta in myggfångaren om det regnar?

De myggfångare vi presenterar här är byggda för att klara regn. Har du möjlighet rekommenderar vi ändå att ta in myggfångaren om det regnar då detta kan kan öka dess livslängd något. Samtidigt är problemen just med mygg som minst när det regnar. Är du osäker på vad som gäller för just din myggfångare rekommenderar vi att du läser igenom manualen.

Var ska jag placera min myggfångare?

För att maximera nyttan av din myggfångare bör den placeras i skugga där du upplever att det finns mest mygg. I den bästa av världar är detta en bit från där du normalt vistas. Men med tanke på att dessa myggfångare är både ljud- och luktlösa går det så klart att placera den väldigt nära där du normalt besväras av myggen.

Vilka tillverkare av myggfångare är populära?

Det finns mängder av olika myggskydd av olika kvalité. När det gäller myggfångare och myggskydd som är anpassade för svenska förhållanden är de främst Mosquito Magnet och Thermacell som vi vill rekommendera.

Källor & Test – Myggfångare

För att kunna sammanställa en guide över bra myggfångare har det varit nödvändigt att titta på ett flertal olika källor. Vi har exempelvis besökt både tillverkares och återförsäljares hemsidor för specifikationer och i vissa fall även omdömen. Tyvärr har det genomförts få objektiva test av myggfångare men vi har granskat ett flertal samt tagit del av recensioner av olika modeller för att kunna göra vårt urval. Nedan listas ett par exempel på källor och test som vi använt oss av:

  • Aftonbladet – Aftonbladet har genomfört ett “Stort test av bästa myggjägarna”. Både Mosquito Magnet Pioneer och Predator Dynamic får här goda omdömen.
  • M3 – Även M3 har publicerat ett test av myggfångare men i själva verket är det mer en genomgång av olika alternativ. Det har dock gjort ett faktiskt test av Predator Dynamic. Du kan läsa mer om hur de genomförde testet och dess resultat här
  • Prisjakt – Vi har använt oss av Prisjakts ranking av myggfångare och myggskydd för att få en bättre överblick kring populära alternativ för svenska förhållanden. Vi har även titta på de omdömen som de har publicerat samt tillgängligheten hos olika svenska e-handlare.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 8

Inga betyg ännu