Mjölkskummare – Bäst i test

En bra mjölkskummare har alla förutsättningar för att kunna bli ett favoritredskap i köket. Här tittar vi närmare på ett mindre urval av populära elektriska mjölkskummare. Alla har fått mycket bra omdömen eller utmärkt sig i tester eller recensioner.

🏅Bästa valet

Mjölkskummare bäst i test

Severin Spuma 700 Plus

Bästa pris hos:

💛 Populär

Elektrisk mjölkskummare test

Melitta Cremio 2.0

Bästa pris hos:

🔔 Budgetval

Champion CHMS210 - Mjölkskummare

Champion CHMS210

Bästa pris hos:

🔔 Retro

Smeg MFF01 - Mjölkskummare

Smeg MFF01

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Mjölkskummare utifrån test & omdömen

Det finns mängder av olika typer av mjölkskummare. Allt från manuella till helautomatiska alternativ med diverse förprogrammerade program. Vi har här valt att fokusera på elektriska mjölkskummare. I brist på större oberoende tester där en specifik modell fått utmärkelsen “bäst i test” har vi istället utgått från popularitet, omdömen och recensioner.

Severin Spuma 700 Plus 3587

Kapacitet: 700 ml Antal program: 13 Temperatur: 45-65°C Effekt: 500 watt Sladdupprullare: Ja Automatisk avstängning: Ja Vikt: 1,6 kg Display: LED Höjd: 25 cm Bredd: 15,5 cm Djup: 19,5 cm Tål maskindisk: Kannan

Severin Spuma 700 Plus 3587

Om du letar efter en riktigt bra elektrisk mjölkskummare som klarar i princip allt är Severin Spuma 700 Plus 3587 vår rekommendation. Detta är en mycket avancerad mjölkskummare med mängder av möjligheter. Tyska Severin är också välkända för sin kvalité och utifrån omdömen står det klart att detta är en mycket uppskattad mjölkskummare.

Severin Spuma 700 Plus 3587 har en kapacitet på hela 700 ml. Detta är betydligt mer än de flesta övriga alternativ. Dess kanna, i rostfritt stål, tål maskindisk och dess induktionsteknik är en garant för att mjölken aldrig bränns. Något som också särskiljer Severin Spuma 700 Plus 3587 från andra mjölkskummare är att den har hela 13 olika program. På vredet väljer du mellan programmen och den upplysta LED-displayen visar dig om maskinen arbetar med en kall eller varm dryck. 

Ett par exempel på program:

 • Varmt mjölkskum
 • Kallt mjölkskum
 • Mjölkskum för cappuccino och latte macchiato
 • Mjölkskum av laktosfri mjölk, cashew-mjölk och sojamjölk
 • Varm choklad från mjölkchokladkaka eller blockchoklad
 • Babyprogram för mjölkersättning/välling
 • Protein-shakes
 • Glögg

Om du önskar kan du även manuellt ställa in temperaturen mellan 45-65°C.

Har du aldrig ägt en elektriskt mjölkskummare med automatiska program kan det vara svårt att uppskatta alla dess fördelar. Utöver perfekta resultat finns det tid att spara och det är lätt att få inspiration till att testa nya mjölkbaserade drycker. Severin Spuma 700 Plus 3587 är förvisso inte billig. Så om du letar efter mjölkskummare enbart för kunna färdigställa en cappuccino finns det antagligen lämpligare alternativ. Men ser du möjligheterna med att även kunna tillreda varm choklad, glögg, shakes och mycket mer kan det vara värt investeringen.

Melitta Cremio 2.0

Kapacitet: 250 ml Automatisk avstängning: Ja Ytbeläggning: Nonstick-beläggning Tål maskindisk: Lock, visp Maximal belastning: 450 W Sladdförvaring: Ja Vikt: 1.28 kg

Melitta Cremio 2.0

En mycket populär mjölkskummare är den uppdaterade Melitta Cremio 2.0. Den rankar bland annat i topp hos Prisjakt i Sverige gällande popularitet. Den har också utsetts till “bäst i test” av ett flertal mindre aktörer. För oss är nog ändå det viktigaste att den fått väldigt positiva omdömen. Inte minst på Amazon som vi anser vara en av de bättre källorna för oberoende omdömen.

Melitta Cremio 2.0 lämpar sig perfekt för dig som önskar skummad mjölk för olika kaffedrycker som exempelvis latte macchiato och cappuccino. Den går också med fördel att använda för att göra varm choklad eller en kopp varm mjölk. Kapaciteten är dock aningen begränsad. Kannan rymmer enbart 250 ml vilket kan göra den mindre lämplig för att exempelvis göra varm chocklad till den stora familjen.

Har du däremot en kapselmaskin utan mjölkskummare och vill göra en perfekt cappuccino anser vi att Melitta Cremio 2.0 är en av det bättre modellerna. Den uppskattas bland annat för att den är lätt att använda och lätt att rengöra. Den är också väldigt rimligt prissatt vilket gör den till ett bra val enligt oss.

Suverän skummare som skummar alla olika sorters mjölk (ko, havre, soja osv). Bra produkt som är enkel att rengöra till ett helt ok pris.

Maria, NetOnNet

Champion CHMS210

Kapacitet: 300 ml Effekt: 500 W Material: Hölje i rostfritt stål Bredd: 21.5 cm Djup: 14 cm Höjd: 22.5 cm Vikt: 1.2 kg

Champion CHMS210

Champion CHMS210 är en relativt enkel men bra mjölkskummare. Lämpar sig bra för dig som önskar en mjölkskummare för kunna avnjuta en skummande latte eller varm choklad i hemmet. Med ett enkelt knapptryck kan du både värma och skumma mjölk på nolltid. Den stänger också av sig själv automatiskt när den är klar.

Dess hölje är i rostfritt stål och invändigt har den en non-stick yta som bidrar till att den är lätt att rengöra efter användning. När det gäller kapacitet klarar den av att skumma 130 ml och värma 300 ml. Kanske i minsta laget för vissa men fullt tillräckligt för de allra flesta. Ett bra alternativ för dig som gillar varm choklad eller vill kunna skumma mjölk snabbt till diverse kaffedrycker.

Champion CHMS210 saknar en del funktionalitet och automatiska program som lite mer exklusiva modeller har. Dess kanske främsta egenskap är att den är enkel att använda. Vi skulle även vilja påstå att det är svårt att hitta en billigare elektrisk mjölkskummare av så pass bra kvalité. Ett perfekt budgetval med andra ord.

Smeg MFF01

Kapacitet: 0,5 liter Effekt: 500 watt Antal program: 6 Sladdlängd: 1 meter Höjd: 25,1 cm Djup: 14,2 cm Bredd: 18,4 cm Material: Rostfritt stål

Smeg MFF01

När det gäller design särskiljer sig Smeg från många andra tillverkare av köksredskap. Deras välkända retrodesign återfinns i allt från brödrostar till vattenkokare. Även deras populära mjölkskummare MFF01 har denna säregna design som uppskattas av så många. Perfekt om du letar efter en enhetlig design på dina köksmaskiner och redskap. Smeg MFF01 finns också i ett flertal olika alternativ när det gäller färger.

Smeg MFF01 är dock inte enbart design. Detta är en mycket bra mjölkskummare som fått väldigt bra omdömen. Den är tillverkad i rostfritt stål och finns som sagt i ett flertal olika färger. Den använder induktionsvärme för uppvärmningen och har 6 olika program. De olika programmen används bland annat för lätt/kraftig skumning, varm choklad eller varm mjölk. Dess kapacitet är 500 ml vid värmning och 250 ml vid skumning och den har en effekt på 500 watt.

Utifrån omdömen är det tydligt att detta är en mycket uppskattad mjölkskummare. Exempelvis har den betyget 4,6 av 5 på Amazon och den har även fått många goda vitsord i diverse recensioner och tester. Den kostar dock lite mer än jämförbara alternativ när det gäller kapacitet och funktionalitet. Gillar du designen är detta eventuellt en extra kostnad du kan leva med. Men om designen inte faller dig i smaken finns det likvärdiga alternativ som är billigare.

Att tänka på innan du köper en mjölkskummare

Förhoppningsvis har du hittat en mjölkskummare här som kommer möta dina behov. Om du känner att du behöver fortsätta leta är det ett par faktorer vi rekommenderar att du kontrollerar.

Kapacitet

Hur stor kapacitet gällande volym är något vi rekommenderar att du kontrollerar. De flesta mjölkskummare har en kapacitet på mellan 250 och 500 ml. Det finns så klart både större och mindre alternativ. Det är viktig att ha i åtanke att den kapacitet som är angiven i det flesta fall gäller vid uppvärmning av mjölk. Kapaciteten för skumning av mjölk är betydlig lägre. Som riktmärke kan du räkna med 250 ml till ungefär två lattes eller fyra cappuccinos.

Rengöring

Att rengöra en mjölkskummare kan vara en tuff och tråkig uppgift. Vi rekommenderar därför att kontrollera vilka (om några) delar som tål maskindisk. Det kan också vara bra att kontrollera om mjölkskummaren har en så kallad nonstick-beläggning

Program

Många bättre elektriska mjölkskummare har ett antal förprogrammerade program som kan underlätta användande avsevärt. Det kan handla om skumning av exempelvis cashew-mjölk och sojamjölk eller lätt/kraftig skumning. Bättre mjölkskummare har även program för varm choklad och varm mjölk.

Märke

Det finns ett relativt stort utbud av olika mjölkskummare. Är du osäker på ditt val rekommenderar vi dig att välja något av de större varumärkena. Det brukar i slutändan ha en något bättre kvalité än mindre aktörer som förvisso kanske erbjuder ett lockande pris.

Vanliga frågor om mjölkskummare

Nedan har vi sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna kring elektriska mjölkskummare.

Vilka fördelar finns med en automatisk och elektrisk mjölkskummare?

Det finns gott om bra manuella mjölkskummare som är betydligt billigare än elektriska alternativ. Planerar du att använda din mjölkskummare regelbundet finns det dock flera fördelar med ett automatiskt och elektriskt alternativ. Den kanske största fördelen är så klart att du slipper förvärma mjölken. Det blir också betydligt enklare att få ett perfekt resultat och har den automatiska program blir allt så mycket smidigare. Elektriska mjölkskummare må vara lite dyrare men använder du den ofta kan det mycket väl vara värt ett par extra hundralappar.

Vilka märken av mjölkskummare är populära?

Det finns som sagt ett relativt stort utbud av mjölkskummare. Vill du vara säker på hög kvalité rekommenderar vi att välja en modell från någon av de större tillverkarna. Bland bättre märken, enligt oss, märks bland annat Severin, Melitta, Smeg, Philips och Jura.

Hur mycket kostar en bra mjölkskummare?

Om du är ute efter en bra elektrisk mjölkskummare får du räkna med att betala mellan 500 och 1 000 kr. Det finns så klart billigare alternativ men dessa har antagligen begränsad kapacitet och inga automatiska program.

Källor & Test – Mjölkskummare

För att kunna återge korrekta specifikationer har vi utgått från data tillgänglig hos återförsäljare och tillverkare. När det gäller urvalet brukar vi normalt gå igenom mängder av tester där en eller flera modeller har blivit utsedda till “bäst i test”. När det gäller mjölkskummare har vi dock inte hittat något större oberoende test. Vårt urval har därför primärt styrts av popularitet samt olika omdömen och recensioner av mjölkskummare.

 • Prisjakt – Vi har delvis utgått från den ranking på popularitet som Prisjakt redovisar. Vi har även använt oss av Prisjakt för att kontrollera priser och tillgänglighet hos större svenska e-handlare.
 • Amazon – När det gäller omdömen finns det en del hos svenska återförsäljare. För denna guide har vi dock primärt utgått från omdömen och betyg som finns tillgängliga på Amazons internationella sajter.
 • YouTube – I brist på större tester som jämför olika mjölkskummare har vi gått igenom mängder av recensioner på YouTube. Ett exempel, som du kan se nedan, är en recension av Smeg MFF01.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 8

Inga betyg ännu