Kaffekvarn – BĂ€st i test

Med en bra kaffekvarn kan du mala din egna kaffebönor till espresson eller till ditt nybryggda kaffe. Vilken kaffekvarn som Àr bÀst för dig beror sÄ klart pÄ vilken typ av kaffe du gillar. HÀr presenterar vi kaffekvarnar som fÄtt bra betyg av bÄde anvÀndare för hemmabruk och för de som söker efter en lite mer exklusiv kaffekvarn till sin halvautomatiska espressomaskin.

🏅BĂ€st i test

Kaffekvarn bÀst i test

Graef CM 900

BĂ€sta pris hos:

💛 PopulĂ€r

Wilfa WSCG2 - kaffekvarn

Wilfa WSCG2

BĂ€sta pris hos:

🏅PrisvĂ€rd

DeLonghi KG 79 - kaffekvarnar

DeLonghi KG 79

BĂ€sta pris hos:

🔔 För proffs

Rocket Espresso Fausto - kaffekvarn

Rocket Espresso Fausto

BĂ€sta pris hos:

Kaffekvarnar i detta test

HĂ€r presenterar vi olika alternativ pĂ„ bra kaffekvarnar. Olika kvarnar passar för olika Ă€ndamĂ„l. DĂ€rför har vi valt att presentera bĂ„de lite enklare alternativ för “hemmabaristan” till lite mer avancerade modeller.

Graef CM 900

BönbehÄllarens kapacitet: 350 g kaffebönor MÄtt: H 38,5 cm, B 14 cm, D 27,5 cm Vikt: 2,7 kg Effekt: 128 W Malningsgrader: 40

Graef CM 900

Graef CM 900 Ă€r en vidareutveckling av tidigare modeller frĂ„n tyska Graef som presterat vĂ€ldigt bra i “BĂ€st i test” genomförda av flera oberoende aktörer. Den har Ă€ven fĂ„tt vĂ€ldigt bra omdömen av anvĂ€ndare och Ă€r ett förhĂ„llandevis billigt alternativ för dig som söker efter en bra kaffekvarn.

Graef CM 900 kan mala din kaffebönor i 40 olika lÀgen för espresso och moka till brygg- och kokkaffe. Dess behÄllare har en kapacitet pÄ 350 gram kaffebönor vilket Àr helt ok för de allra flesta som önskar en kaffekvarn för hemmabruk. Bland omdömen av Graef CM 900 mÀrks att mÄnga uppskattar att den Àr lÀtt att rengöra. Den anses vara lÀtt att ta isÀr för rengöring av malverket och det medföljer en specifik borste för underlÀtta rengöringen. Har du haft en kaffekvarn tidigare som varit svÄr att rengöra förstÄr du att detta faktiskt Àr en viktig detalj nÀr det gÀller att vÀlja kvarn.

Det hÀr Àr en riktigt bra kaffekvarn som faktiskt inte kostar speciellt mycket pengar. Graef Àr ocksÄ ett kvalitetsmÀrke och det finns ingen anledning till att du inte ska kunna anvÀnda denna kvarn under mÄnga Är. För hemmabruk anser vi att Graef CM 900 tillhör de absolut bÀsta alternativen pÄ marknaden.

Wilfa WSCG2

BönbehÄllarens kapacitet: 250 g Malningsgrader: 35 Höjd (cm): 28,5 Bredd (cm): 17 Djup (cm): 13 Vikt (kg): 1,9 Effekt: 160 W Bruksanvisning: PDF

Wilfa WSCG2

Letar du efter en kaffekvarn som presterat bra i “BĂ€st i test” kan Wilfas WSCG2 vara alternativet för dig. Denna modell har bland annat kommit in pĂ„ en andraplats i RĂ„d & Röns stora test av kaffekvarnar. Wilfa WSCG2 har ocksĂ„ fĂ„tt vĂ€ldigt bra recensioner och fĂ„r anses vara en mycket prisvĂ€rd kaffekvarn för hemmabruk.

Med Wilfa WSCG2 kan du enkelt vÀlja mellan grovmalet och finmalt (den har 35 olika lÀgen för malningsgrad) och den har kapacitet pÄ 250 gram kaffebönor. En bra kvarn för dig som gillar vanligt bryggkaffe eller för dig som har en halvautomatisk espressomaskin. Dess kapacitet Àr kanske i minsta laget men rÀcker ÀndÄ för hemmabruk eller till och med det lilla kontoret.

Wilfa WSCG2 Àr utrustad med koniska malskivorna vilket gör att denna kaffekvarn kommer kunna mala kaffebönor under en lÄng tid framöver. Dess placeringar i tester i kombination med pris och anvÀndarrecensioner gör att vi anser att denna kaffekvarn hör till de absolut bÀsta alternativen för hemmabruk. Wilfa Àr ocksÄ ett mycket populÀrt och vÀlrenommerat varumÀrke förknippat med kvalité.

DeLonghi KG 79

KaffebönbehĂ„llare: 120 gram Maximal belastning: 110 W SpĂ€nning: 220 – 240 V / 50/60 Hz Dimensioner (BxDxH): 13 cm x 16 cm x 26 cm Vikt: 1.5 kg

DeLonghi KG 79

DeLonghi KG 79 Ă€r inte den mest avancerade kaffekvarnen. Den Ă€r faktiskt en av de enklare pĂ„ marknaden. Men den Ă€r ocksĂ„ det billigaste alternativet vi presenterar hĂ€r. Trots sin “enkelhet” har den fĂ„tt mycket goda recensioner och placerades sig faktiskt pĂ„ tredjeplatsen i RĂ„d & Röns test av kaffekvarnar.

Det hÀr Àr en liten kvarn som enbart har kapacitet för 120 gram kaffebönor. Den lÄga kapaciteten innebÀr dock att sjÀlva kvarnen Àr liten och tar upp minimal plats i köket. Den anses ocksÄ vara tystgÄende. Perfekt för dig som önskar nymalet bryggkaffe. Viktigt att vara medveten om Àr att denna kaffekvarn saknar förmÄgan att göra riktigt finmalet kaffe. SÄ Àr det espresso du föredrar Àr detta inte rÀtt kaffekvarn för dig.

DeLonghi KG 79 passar för dig som vill ha en liten kaffekvarn för att mala kaffebönor till ditt bryggkaffe. Det lÄga priset gör detta till det sjÀlvklara budgetvalet för dig som letar efter en bra kaffekvarn och som inte strÀvar att göra den optimala espresson. Den lilla storleken gör det ocksÄ enkelt att stÀlla undan den om du inte anvÀnder den regelbundet.

Rocket Espresso Fausto

Vikt: 11,5 kg MÄtt: 17,2 (B) x 28,2 (L) x 44,5 (H) cm Effekt: 500 W Volym bönbehÄllare: 600 g Display: Ja Kvarnknivar: Platt Kvarnknivar: 65 mm

Rocket Espresso Fausto

Det finns enklare kaffekvarnar och det finns det som verkligen Àr det dÀr lilla extra. Rocket Espresso Fausto tillhör den senare kategorin. Detta Àr en maskin för dig som Àr en kaffeÀlskare som aldrig vill kompromissa med kvaliteten pÄ ditt bryggkaffe eller din espresso. Denna italienska kaffekvarn har lite extra fokus (och förutsÀttningar) pÄ att mala kaffebönor för den perfekta espresson. MÀrket Rocket Espresso tillverkar Àven halvautomatiska espressomaskiner och har du en sÄdan kÀnns nog valet av denna kaffekvarn Ànnu enklare.

Det hÀr Àr en kvarn med det lilla extra bÄde i kvalité och funktionalitet. Med en kapacitet pÄ 600 gram passar denna kvarn bÄde i hemmet som hos caféer. FÄ kaffekvarnar har fÄtt sÄ genomgÄende positiva omdömen av sina anvÀndare som Rocket Espresso Fausto. Detta Àr kaffekvarnen för entusiasten som vurmar lite extra för espresso.

Rocket Espresso Fausto Àr den bÀsta kaffekvarnen vi presenterar hÀr. Men den Àr tyvÀrr ocksÄ betydligt dyrare. Vill du Àven ha en espressomaskin frÄn Rocket Espresso börjar vi prata om en mindre investering. Men om vi bortser frÄn priset Àr de fÄ modeller som kan matcha Rocket Espresso Faustos kvalité och funktionalitet.

Vanliga frÄgor om kaffekvarnar

Att ha en egen kaffekvarn i köket har blivit allt mer populÀrt i de svenska hemmen. Har du dÀremot aldrig Àgt en kaffekvarn har du sÀkert ett par frÄgor/funderingar. HÀr har vi försökt svara pÄ nÄgra av de vanligaste frÄgorna om kaffekvarnar.

Vilken kaffekvarn Àr bÀst?

Den bÀsta kaffekvarnen Àr den som klarar av dina behov samtidigt som den ligger inom din prisklass. Sen skadar det ju inte om du gillar designen. SÄ att sÀga att en kvarn Àr den bÀsta för alla gÄr helt enkelt inte. Gillar du exempelvis bryggkaffe dÀr bönorna inte behöver vara sÄ finmalda finns det gott om relativt billiga alternativ. Aspirerar du dÀremot pÄ att utvecklas till en Àkta barista finns det nÀstan inga grÀnser nÀr det kommer till bÄde pris och funktionalitet för kaffekvarnar. Vi har dÀrför strÀvat efter att presentera olika alternativ för olika behov. VÄr förhoppning Àr att ditt kommande val har underlÀttats en aning.

Vilka tillverkare av kaffekvarnar Àr populÀra?

NÀr det gÀller mer exklusiva modeller Àr det frÀmst specialiserade italienska mÀrken som exempelvis Rocket Espresso och Barataza som ligger i framkant. NÀr det gÀller lite enklare modeller finns det gott om lite bredare varumÀrken. Exempelvis Wilfa som tillverkar allt frÄn glassmaskiner till kaffekvarnar.

Hur anvÀnder man en kaffekvarn?

En kaffekvarn Àr ett relativt okomplicerat redskap. Det handlar helt enkelt om att mala kaffebönor. Det finns fortfarande de som gillar kÀnslan av en manuell kaffekvarn men hÀr har vi valt att enbart presentera elektriska alternativ. Efter att du hÀllt bönorna i behÄllaren kan sedan olika kaffekvarnar ha olika kapacitet nÀr det gÀller hur fint det kan mala ner kaffebönan. Vill du exempelvis göra espresso kommer du vilja ha en kaffekvarn som verkligen kan finmala.

Hur rengör man en kaffekvarn?

Att rengöra en kaffekvarn kan tyvÀrr vara lite komplicerat beroende pÄ modell. Vissa modeller gÄr att plocka isÀr vilket oftast underlÀttar rengöringen. Andra modeller kan vara betydligt mer komplicerat med diverse anpassade rengöringsmedel. Du behöver dock rengöra din kaffekvarn dÄ och dÄ och vi rekommenderar att du lÀser i bruksanvisningen vad som rekommenderas för just din kaffekvarn.

GÄr det att köpa en kaffekvarn online?

SjÀlvfallet gÄr det att köpa din kaffekvarn online! Kaffe Àr omÄttligt populÀrt i Sverige Àven om det Àr relativt nyligen vi svenskar börjat mala vÄrt kaffe till vÄr egna espressomaskin. Idag finns det mÀngder av e-handlare som sÀljer allt frÄn de enklaste kvarnarna till de proffsen anvÀnder nere i Italien.

Klicka pÄ en stjÀrna för att betygsÀtta detta test!

Genomsnittligt betyg 4.7 / 5. Antal betyg: 3

Inga betyg Ànnu