Kaffekvarn – Bäst i test

Med en bra kaffekvarn kan du mala din egna kaffebönor till espresson eller till ditt nybryggda kaffe. Vilken kaffekvarn som är bäst för dig beror så klart på vilken typ av kaffe du gillar. Här presenterar vi kaffekvarnar som fått bra betyg av både användare för hemmabruk och för de som söker efter en lite mer exklusiv kaffekvarn till sin halvautomatiska espressomaskin.

🏅Bäst i test

Kaffekvarn bäst i test

Graef CM 900

Bästa pris hos:

💛 Populär

Wilfa WSCG2 - kaffekvarn

Wilfa WSCG2

Bästa pris hos:

🏅Prisvärd

DeLonghi KG 79 - kaffekvarnar

DeLonghi KG 79

Bästa pris hos:

🔔 Budget

Billig kaffekvarn

Bosch TSM6A013

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Kaffekvarnar utifrån test & omdömen

Här presenterar vi olika alternativ på bra kaffekvarnar. Olika kvarnar passar för olika ändamål. Därför har vi valt att presentera både lite enklare alternativ för “hemmabaristan” till lite mer avancerade modeller.

Graef CM 900

Bönbehållarens kapacitet: 350 g kaffebönor Mått: H 38,5 cm, B 14 cm, D 27,5 cm Vikt: 2,7 kg Effekt: 128 W Malningsgrader: 40

Graef CM 900

Graef CM 900 är en vidareutveckling av tidigare modeller från tyska Graef som presterat väldigt bra i “Bäst i test” genomförda av flera oberoende aktörer. Den har även fått väldigt bra omdömen av användare och är ett förhållandevis billigt alternativ för dig som söker efter en bra kaffekvarn.

Graef CM 900 kan mala din kaffebönor i 40 olika lägen för espresso och moka till brygg- och kokkaffe. Dess behållare har en kapacitet på 350 gram kaffebönor vilket är helt ok för de allra flesta som önskar en kaffekvarn för hemmabruk. Bland omdömen av Graef CM 900 märks att många uppskattar att den är lätt att rengöra. Den anses vara lätt att ta isär för rengöring av malverket och det medföljer en specifik borste för underlätta rengöringen. Har du haft en kaffekvarn tidigare som varit svår att rengöra förstår du att detta faktiskt är en viktig detalj när det gäller att välja kvarn.

Det här är en riktigt bra kaffekvarn som faktiskt inte kostar speciellt mycket pengar. Graef är också ett kvalitetsmärke och det finns ingen anledning till att du inte ska kunna använda denna kvarn under många år. För hemmabruk anser vi att Graef CM 900 tillhör de absolut bästa alternativen på marknaden.

Wilfa WSCG2

Bönbehållarens kapacitet: 250 g Malningsgrader: 35 Höjd (cm): 28,5 Bredd (cm): 17 Djup (cm): 13 Vikt (kg): 1,9 Effekt: 160 W Bruksanvisning: PDF

Wilfa WSCG2

Letar du efter en kaffekvarn som presterat bra i “Bäst i test” kan Wilfas WSCG2 vara alternativet för dig. Denna modell har bland annat kommit in på en andraplats i Råd & Röns stora test av kaffekvarnar. Wilfa WSCG2 har också fått väldigt bra recensioner och får anses vara en mycket prisvärd kaffekvarn för hemmabruk.

Med Wilfa WSCG2 kan du enkelt välja mellan grovmalet och finmalt (den har 35 olika lägen för malningsgrad) och den har kapacitet på 250 gram kaffebönor. En bra kvarn för dig som gillar vanligt bryggkaffe eller för dig som har en halvautomatisk espressomaskin. Dess kapacitet är kanske i minsta laget men räcker ändå för hemmabruk eller till och med det lilla kontoret.

Wilfa WSCG2 är utrustad med koniska malskivorna vilket gör att denna kaffekvarn kommer kunna mala kaffebönor under en lång tid framöver. Dess placeringar i tester i kombination med pris och användarrecensioner gör att vi anser att denna kaffekvarn hör till de absolut bästa alternativen för hemmabruk. Wilfa är också ett mycket populärt och välrenommerat varumärke förknippat med kvalité.

DeLonghi KG 79

Kaffebönbehållare: 120 gram Maximal belastning: 110 W Spänning: 220 – 240 V / 50/60 Hz Dimensioner (BxDxH): 13 cm x 16 cm x 26 cm Vikt: 1.5 kg

DeLonghi KG 79

DeLonghi KG 79 är inte den mest avancerade kaffekvarnen. Den är faktiskt en av de enklare på marknaden. Men den är också det billigaste alternativet vi presenterar här. Trots sin “enkelhet” har den fått mycket goda recensioner och placerades sig faktiskt på tredjeplatsen i Råd & Röns test av kaffekvarnar.

Det här är en liten kvarn som enbart har kapacitet för 120 gram kaffebönor. Den låga kapaciteten innebär dock att själva kvarnen är liten och tar upp minimal plats i köket. Den anses också vara tystgående. Perfekt för dig som önskar nymalet bryggkaffe. Viktigt att vara medveten om är att denna kaffekvarn saknar förmågan att göra riktigt finmalet kaffe. Så är det espresso du föredrar är detta inte rätt kaffekvarn för dig.

DeLonghi KG 79 passar för dig som vill ha en liten kaffekvarn för att mala kaffebönor till ditt bryggkaffe. Det låga priset gör detta till det självklara budgetvalet för dig som letar efter en bra kaffekvarn och som inte strävar att göra den optimala espresson. Den lilla storleken gör det också enkelt att ställa undan den om du inte använder den regelbundet.

Bosch TSM6A013

Effekt: 180 Watt Kaffebönbehållare: 75 gram Inkluderade blad och tillsatser: Rostfritt stålblad Vikt: 0.68 kg Produktens mått: ‎9 x 9 x 17 cm Pulsfunktion: Nej

Bosch TSM6A013

Bosch TSM6A013 är en effektiv och användarvänlig kaffekvarn som imponerar med sin prestanda. Dess kompakta design gör den idealisk för mindre kök, samtidigt som den robusta konstruktionen garanterar långvarig användning. Med en enkel knapptryckning levererar denna kaffekvarn jämnt malda kaffebönor, vilket är avgörande för en utmärkt kaffesmak.

Ett särskilt plus är den justerbara malningsgraden, som tillåter användaren att anpassa konsistensen efter personlig preferens, från fint till grovt. Detta gör kvarnen lämplig för olika bryggmetoder, från espresso till presskanna. Dessutom är rengöringen enkel och snabb, tack vare de avtagbara delarna som enkelt kan sköljas under kranen.

En mindre nackdel är kvarnens ljudnivå. Under malning kan den upplevas som något högljudd, vilket kan vara störande i vissa miljöer. Detta är dock en vanlig egenskap hos många kaffekvarnar och bör inte ses som ett stort hinder.

Bosch TSM6A013 har genomgått flera tester som visar på dess hållbarhet och effektivitet. Enligt dessa tester står kvarnen ut med sin pålitliga prestanda, långa livslängd och sin mycket rimliga prissättning. Specifikationer som dess 180-watts motor och kapaciteten att mala upp till 75 gram kaffebönor i en omgång understryker dess kvalitet.

Denna kaffekvarn är perfekt för kaffeentusiaster som uppskattar kvalitet och enkelhet till ett billigt pris. Den passar särskilt bra för hemmabruk, där dess storlek och effektivitet kommer till sin rätt. För dem som värderar färskt malet kaffe och vill ha en pålitlig, lättanvänd produkt är Bosch TSM6A013 ett utmärkt val enligt oss.

Vanliga frågor om kaffekvarnar

Att ha sin egen kaffekvarn i köket har blivit allt mer populärt i de svenska hemmen. Har du däremot aldrig ägt en kaffekvarn har du säkert ett par frågor/funderingar. Här har vi försökt svara på några av de vanligaste frågorna om just kaffekvarnar.

Vilken kaffekvarn är bäst?

Den bästa kaffekvarnen är den som klarar av dina behov samtidigt som den ligger inom din prisklass. Sen skadar det ju inte om du gillar designen. Så att säga att en kvarn är den bästa för alla går helt enkelt inte. Gillar du exempelvis bryggkaffe där bönorna inte behöver vara så finmalda finns det gott om relativt billiga alternativ. Aspirerar du däremot på att utvecklas till en äkta barista finns det nästan inga gränser när det kommer till både pris och funktionalitet för kaffekvarnar. Vi har därför strävat efter att presentera olika alternativ för olika behov. Vår förhoppning är att ditt kommande val har underlättats en aning.

Vilka tillverkare av kaffekvarnar är populära?

När det gäller mer exklusiva modeller är det främst specialiserade italienska märken som exempelvis Rocket Espresso och Barataza som ligger i framkant. När det gäller lite enklare modeller finns det gott om lite bredare varumärken. Exempelvis Wilfa som tillverkar allt från glassmaskiner till kaffekvarnar.

Hur använder man en kaffekvarn?

En kaffekvarn är ett relativt okomplicerat redskap. Det handlar helt enkelt om att mala kaffebönor. Det finns fortfarande de som gillar känslan av en manuell kaffekvarn men här har vi valt att enbart presentera elektriska alternativ. Efter att du hällt bönorna i behållaren kan sedan olika kaffekvarnar ha olika kapacitet när det gäller hur fint det kan mala ner kaffebönan. Vill du exempelvis göra espresso kommer du vilja ha en kaffekvarn som verkligen kan finmala.

Hur rengör man en kaffekvarn?

Att rengöra en kaffekvarn kan tyvärr vara lite komplicerat beroende på modell. Vissa modeller går att plocka isär vilket oftast underlättar rengöringen. Andra modeller kan vara betydligt mer komplicerat med diverse anpassade rengöringsmedel. Du behöver dock rengöra din kaffekvarn då och då och vi rekommenderar att du läser i bruksanvisningen vad som rekommenderas för just din kaffekvarn.

Går det att köpa en kaffekvarn online?

Självfallet går det att köpa din kaffekvarn online! Kaffe är omåttligt populärt i Sverige även om det är relativt nyligen vi svenskar börjat mala vårt kaffe till vår egna espressomaskin. Idag finns det mängder av e-handlare som säljer allt från de enklaste kvarnarna till de proffsen använder nere i Italien.

Källor & Test – Kaffekvarn

När det gäller samtliga guider här på Bästaitest.se använder vi alltid ett flertal källor för att kunna ge en så rättvis presentation som möjligt. För modellernas specifikationer har vi främst använts oss av information från tillverkare och återförsäljare. När det gäller urvalet har vi granskat ett antal olika test och omdömen från ett flertal källor. Våra primära källor och test listas nedan.

  • Amazon – För betyg och kundrecensioner har vi primärt använt oss av Amazon. De har mängder av både korta och långa recensioner som belyser både för- och nackdelar på flera av de kaffekvarnar vi presenterar här.
  • Råd & Rön – Vi har tittat på ett flertal tester av kaffekvarnar men det vi anser vara det mest fullständiga är Råd & Röns test. I deras test går de igenom hela 18 olika kaffekvarnar. Krups GVX242 fick högst poäng följt av Wilfa WSCG2 och DeLonghi KG 79. Testet har förvisso några år på nacken men för den som är intresserad finns det att läsa här.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.9 / 5. Antal betyg: 7

Inga betyg ännu