Verktygspaket – Bäst i test

Ett verktygspaket kan vara en bra investering för både hemmafixaren och hantverkaren. Vi har tittat närmare på olika alternativ som fått bra omdömen eller som innehåller verktyg som utnämnts till “bäst i test”.

🏅Vårt val

Verktygspaket bäst i test

Makita DLX6038T

Bästa pris hos:

🔔 För proffs

Bosch 0615990K6N - Verktygspaket

Bosch 0615990K6N

Bästa pris hos:

💛 Populär

Batteridrivet verktygspaket

Milwaukee M18 FPP5K-502B

Bästa pris hos:

🔔 Prisvärd

Billigt verktygspaket

DeWalt DCK551P3T

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Verktygspaket utifrån test & omdömen

Om du står för ett större renoveringsprojekt eller om dina verktyg börjar kännas omoderna kan det finnas skäl att investera i ett verktygspaket. Normalt finns det en del pengar att spara genom att köpa ett verktygspaket istället för flera enskilda verktyg och maskiner. Samtidigt gäller de så klart att hitta ett paket som inte innehåller produkter som kanske inte kommer behöva använda regelbundet.

Vi gått igenom några av de största tillverkarnas paketerbjudanden. Det finns tyvärr inga större tester av just verktygspaket. Däremot finns det mängder av tester av enskilda maskiner som tigersågar, multiverktyg, sticksågar etc. Vi har delvis utgått från dessa tester. Tillsammans med diverse omdömen, recensioner och popularitet har vi sedan här valt att presentera ett mindre urval av populära verktygspaket där samtliga verktyg och maskiner är batteridrivna.

Makita DLX6038T

Borrskruvdragare: Makita DDF482 Slagskruvdragare: Makita DTD152 Cirkelsåg: Makita DSS610 Tigersåg: Makita DJR186 Multiverktyg: Makita DTM51 Kombihammare: Makita DHR202 Batterier: 3 st Makita 18V 5,0Ah litiumjonbatterier Batteriladdare: 1 st Rullväska i tyg: 1 st

Makita DLX6038T

Makita är ett extremt populärt märke när det gäller diverse verktyg och maskiner. De ligger också hyfsat bra till rent prismässigt vilket säkert bidragit till märkets popularitet både hos yrkesanvändare och hemmafixare. Flera av deras verktyg och maskiner är testvinnare och flera olika aktörer har utnämnt verktyg från Makita som “bäst i test”. Så när det gäller att presentera verktygspaket anser vi det självklart att åtminstone ett alternativ från Makita finns representerat.

Makita har flera olika “paketlösningar”. Vi har här valt att presentera verktygspaketet Makita DLX6038T. Ett av de absolut mest populära verktygspaketen på den svenska marknaden idag. Makita DLX6038T innehåller totalt 6 olika batteridrivna verktyg:

 • Makita DDF482 Borrskruvdragare
 • Makita DTD152 Slagskruvdragare
 • Makita DSS610 Cirkelsåg
 • Makita DJR186 Tigersåg
 • Makita DTM51 Multiverktyg
 • Makita DHR202 Kombihammare

Utöver verktygen ingår även 3 Makita 18V 5,0Ah litiumjonbatterier, en batteriladdare och en väska. Vi gillar verkligen att det ingår 3 batterier. Jobbar du på ett projekt som kräver flera olika verktyg eller där jobbar under längre tid kan det vara skönt att ha extra batterier så du slipper göra ofrivilliga avbrott. 

När det gäller verktygen som ingår i detta verktygspaket har flera av dem utmärkt sig i diverse tester och recensioner. Vissa har fått utmärkelsen “bäst i test”. Men oavsett utmärkelser är det kanske viktigare att detta verktygspaket fått väldigt bra omdömen. Ett mycket bra alternativ, enligt oss, för dig som behöver flera olika starka batteridrivna verktyg av bra kvalité. Och behöver du andra verktyg än de som ingår i just detta paket har Makita mängder av alternativ i sitt sortiment som du kommer kunna använda din batterier med.

Makita slår allt, ligger suveränt i handen, är starka och lätta.

David, TrustPilot

Bosch 0615990K6N

Skruvdragare: Bosch GSR 18V-28 Tigersåg: Bosch GSA 18V-LI Sticksåg: Bosch GST 18V-LIS Cirkelsåg: Bosch GKS 18V-LI Vinkelslip: Bosch GWS 18V-125 V-LI Batterier: 3 stycken 4,0Ah Snabbladdare: GAL 1860 CV Verktygsväska: 1 styck

Bosch 0615990K9J

Vi har gått igenom mängder av tester, omdömen och recensioner av olika verktyg och maskiner. Nästan alltid finns det ett alternativ från Bosch Professional som antingen är testvinnare eller åtminstone är med och utmanar om utmärkelsen “bäst i test”. Just Bosch Professional är främst utvecklat för yrkesanvändare men är du en ambitiös hemmafixare som letar efter verktyg av bästa kvalité kan detta verktygspaket vara ett intressant alternativ även för dig.

Bosch 0615990K6N består av 5 olika verktyg (tigersåg, sticksåg, cirkelsåg, vinkelslip och skruvdragare). Alla verktygen är batteridrivna. Till verktygspaketet ingår också 3 stycken 18V 4,0Ah batterier, en snabbladdare och en verktygsväska. Ett perfekt verktygspaket för dig som gillar starka batteridrivna verktyg.

Bosch Professional ligger normalt relativt högt i pris. Men genom att köpa verktygspaketet Bosch 0615990K6N finns det faktiskt en del pengar att spara. Förutsättningen är så klart att du har användning för alla verktygen. Något som kan vara värt att observera är att det ingår tre olika sågar i detta verktygspaket. Har du inte användning för alla kan det finnas bättre verktygspaket för dig. Behöver du däremot komplettera med flera verktyg har Bosch Professional ett stort utbud som är kompatibla med de batterier som ingår i detta paket.

Milwaukee M18 FPP5K-502B

Borrskruvdragare: Milwaukee M18 CBLDD Slagskruvdragare: Milwaukee M18 CBLID Cirkelsåg: Milwaukee M18 CCS55 Sticksåg: Milwaukee M18 FBJS Multiverktyg: Milwaukee M18 BMT Batterier: 2 st Milwaukee 5,0Ah 18V REDLITHIUM-ION™-batterier Laddare: 1 st Mjuk väska: 1 st

Milwaukee M18 FPP5K-502B

Amerikanska Milwaukee är ett av de större märkena när det gäller verktyg och maskiner för både professionella användare och hemmafixare. De har ett enormt sortiment av verktyg och maskiner och numera ett stort fokus på starkare batteridrivna alternativ. Deras verktyg får i regel väldigt bra omdömen och det har också flera alternativ som presterat riktigt bra i olika tester.

Milwaukee har också flera olika paketerbjudanden. Både när det gäller nätdrivna och batteridrivna verktygspaket. Vi har valt att presentera Milwaukee M18 FPP5K-502B som har fått bra omdömen och är ett av de mer populära alternativen. I paketet Milwaukee M18 FPP5K-502B ingår följande verktyg:

 • Borrskruvdragare – Milwaukee M18 CBLDD 
 • Slagskruvdragare – Milwaukee M18 CBLID 
 • Cirkelsåg – Milwaukee M18 CCS55 
 • Sticksåg – Milwaukee M18 FBJS 
 • Multiverktyg – Milwaukee M18 BMT

Flera av dessa verktyg har presterat väldigt bra i olika tester. Och köper du dem tillsammans i detta paket finns det goda möjligheter att spara en hel del pengar. Utöver verktygen ingår 2 batterier (5,0Ah 18V), laddare och en mjuk väska.

Enligt oss är detta ett riktigt bra verktygspaket där verktygen som ingår kommer vara tillräckligt för de allra flesta. Vill du komplettera med exempelvis en batteridriven tigersåg kan du känna dig trygg med att Milwaukee har flera bra intressanta alternativ.

DeWalt DCK551P3T

Slagborrmaskin: DeWalt DCD796 Slagskruvdragare: DeWalt DCF887 Cirkelsåg: DeWalt DCS391 Sticksåg: DeWalt DCS331 Arbetslampa: DeWalt DCL050 Batterier: 3 st 18V 5,0Ah Multiladdare: 1 st Förvaringsväska: 1 st TSTAK I Förvaringsväska: 1 st TSTAK VI

DeWalt DCK551P3T

DeWalt DCK551P3T är ett 18V-verktygspaket som innehåller 4 olika verktyg (slagborrmaskin, slagskruvdragare, cirkelsåg och sticksåg) och en arbetslampa. Till verktygen tillkommer även 3 batterier (18V 5,0Ah) och en multiladdare. Du får även två väldigt praktiska förvaringsväskor för dina verktyg. Perfekt för dig som vill ta med dig verktygen till sommarhuset eller arbetsplatsen.

Även DeWalt tillhör de större verktygstillverkarna och vi har tittat närmre på flera av deras alternativ här på Bästaitest.se. Inte sällan har de utmärkt sig positivt i tester och deras verktyg är i regel populära både hos hemmafixare och yrkesanvändare. De får ofta goda omdömen för både innovation och kvalité samtidigt som de ligger bra till i pris.

Om detta är det bästa verktygspaketet för just dig beror så klart på dina behov. Inte alla behöver exempelvis en arbetslampa. Men vi gillar de hårda förvaringsväskorna från DeWalt. Det underlättar verkligen om du behöver flytta på dina verktyg regelbundet. Sen har du, som med övriga alternativ som presenterats här, bra möjligheter att komplettera med flera batteridrivna verktyg från DeWalt.

Vanliga frågor om verktygspaket

Att hitta det optimala verktygspaketet kan vara lite knepigt. Därför har vi här valt att presentera svaren på några av de vanligaste frågorna som ofta dyker upp i köpprocessen.

Vad bör jag tänka på innan jag köper ett verktygspaket?

Att köpa ett större verktygspaket kan kosta en hel del pengar. Vi rekommenderar därför att du tittar lite närmare på följande faktorer:

Verktyg – Till att börja med så är de självfallet viktigt att de verktyg du verkligen behöver ingår i verktygspaketet. Det kommer antagligen vara svårt att hitta ett verktygspaket som är perfekt anpassat för just dina behov. Men vet du att kommer använda exempelvis cirkelsågen regelbundet rekommenderar vi att du tittar lite närmare på just den modell som ingår i paketet.

Antal batterier – Glöm heller inte att kontrollera hur många batterier som ingår. Jobbar du med ett större projekt eller kanske tar hjälp av en vän eller kollega kan det vara skönt att ha extra batterier. Bättre verktygspaket innehåller åtminstone två batterier men detta kan vara värt att kontrollera.

Batteriplattform – De flesta större tillverkare av batteridrivna verktyg erbjuder någon form att paketlösning. Vi rekommenderar dock att kontrollera vilka andra verktyg de erbjuder som inte ingår i paketet men som är kompatibla med dina batterier. Det kan ju komma en dag då du inser att det kommer vara nödvändigt att införskaffa kompletterande verktyg eller maskiner.

Förvaring – Slutligen anser vi det viktigt att det ingår någon form av förvaringslösning för dina verktyg. Här kan det skilja sig åt en hel del mellan olika verktygspaket. En mjuk väska kan vara fullt tillräcklig för många men vill du komplettera med flera verktyg kan det vara värt att titta närmare på just tillgängliga förvaringslösningar.

Hur bör jag tänka kring märke och verktygspaket?

Om du investerar i batteridrivet verktygspaket är det, enligt oss, viktigt att du gör lite research kring märket du är intresserad av. Kanske har du redan verktyg från just det märket och är nöjd? Om inte kan det vara värt att läsa på lite innan du bestämmer dig. Glöm inte att kontrollera deras övriga sortiment som inte ingår i paketet. När allt flera verktyg blir batteridrivna finns det större “inlåsningseffekter” och det kan ju kännas trist att behöva köpa flera uppsättningar av batterier. Så försök hitta ett märke som möter dagens och framtidens behov till ett pris du är bekväm med.

Finns det nätdrivna verktygspaket?

Det finns en del alternativ när det gäller nätdrivna verktygspaket. Synergierna är dock betydligt sämre än för batteridrivna alternativ. Vi har därför här valt att enbart fokusera på batteridrivna verktygspaket.

Vad bör ingå i ett verktygspaket?

Det finns mängder av olika alternativ på marknaden. Det finns verktygspaket som enbart innehåller en slagborrmaskin och en skruvdragare. Så vad som bör ingå är ganska subjektivt. Vi anser dock att ett bättre verktygspaket åtminstone ska innehålla någon form av skruvdragare, såg (gärna en cirkelsåg) och minst 2 batterier. Sen skadar det inte om det innehåller ett bra multiverktyg.

Kan jag spara pengar på att köpa ett verktygspaket?

Absolut! Det blir normalt betydligt billigare att köpa ett verktygspaket än att köpa respektive verktyg och batterier enskilt. Men samtidigt krävs det ju också att du hittar ett verktygspaket som innehåller just det verktyg och maskiner du behöver.

Källor & Test – Verktygspaket

Vi har tyvärr inte hittat något större test som jämför olika verktygspaket. Däremot finns det mängder av olika tester av specifika verktyg och maskiner. Dessa tester, tillsammans med omdömen och popularitet, har legat till grund för det urval vi presenterar här.

 • Gör Det Själv – När det gäller tester av olika verktyg har vi tagit del av mängder av tester från Gör Det Själv. Det har utsett ett alternativ som “bäst i test” i nästan varje verktygskategori och genomför sakliga och oberoende tester. Om du är intresserad av veta mer finner du mer information här.
 • Prisjakt – För att få en bättre överblick över populära alternativ när det gäller verktygspaket har vi använt oss av Prisjakt. Via Prisjakt har vi även kontrollerat priser och tillgänglighet hos större svenska aktörer.
 • Omdömen – Det finns mängder av omdömen av enskilda verktyg och även en del för olika verktygspaket. Vi har gått igenom flertalet omdömen och recensioner hos olika aktörer som exempelvis TrustPilot och diverse återförsäljare.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.6 / 5. Antal betyg: 14

Inga betyg ännu