Pastamaskin – Bäst i test

En bra pastamaskin är inte bara enkel att använda. Det är också roligt att göra sin egen pasta! Vi har gått igenom tester av pastamaskiner samt mängder av kundomdömen. Utifrån dessa har vi valt ett mindre urval att titta lite närmare på. Flera är storsäljare som utmärkt sig i tester medans andra har genomgående bra recensioner.

🏅Bäst i test

Pastamaskin bäst i test

Marcato Atlas 150 Motor

Bästa pris hos:

💛 Populär

Bästa pastamaskinen

Philips HR2345

Bästa pris hos:

🔔 Manuell

Marcato Atlas 180 Classic manuell pastamaskin

Marcato Atlas 180 Classic

Bästa pris hos:

🔔 Premium

Heltautomatisk elektrisk pastamaskin

Philips HR2665/93

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Pastamaskiner utifrån test & omdömen

Att göra sin egen pasta kan vara en rolig aktivitet och färsk pasta smakar ju faktiskt bättre. Med en bra pastamaskin kan du göra mängder av olika variationer av pastasorter enkelt och snabbt. Det finns dock en hel del olika alternativ när det gäller just pastamaskiner och vilken som är bäst för just dig beror så klart på dina preferenser men också på hur mycket pengar du är villig att spendera.

Vi har här valt att presentera lite olika varianter av pastamaskiner. Både automatiska och manuella. De har dock gemensamt att det är storsäljare som fått väldigt goda recensioner från sina användare. Vår förhoppning är att vi här ska kunna ge dig lite mer information om pastamaskiner så att du hittar en som du kommer att bli nöjd med.

Marcato Atlas 150 Motor

Effekt: 100 W Material: Rostfritt stål Lasagneplattor: 0,6 – 4,8 mm Fettuccine: 6 mm Tagliolini: 1,5 mm Maxbredd för lasagneplattor: 15 cm

Marcato Atlas 150 Motor

När det kommer till tester av pastamaskiner placerar sig nästan alltid Marcato Atlas 150 i toppen och den har mängder av diverse utmärkelser. Modellen finns både med motor och som manuellt alternativ. När det gäller motordrivna alternativ är Marcato Atlas 150 Motor även en favorit hos oss. Utöver en stilren design är detta en pastamaskin av hög kvalité som älskas av sina användare och som fått fantastiska betyg i tester under flera års tid.

Marcato Atlas 150 med elektrisk motor har justerbar tjocklek på sina lasagneplattor. Från 0.6 till 4.8 mm. Maxbredden är 15 cm. Till maskinen ingår normalt även valsar för fettuccine (6 mm) och tagliolini (1.5 mm) samt bordsfäste. Marcato har även mängder av andra intressanta tillbehör till sina pastamaskiner. Just bordsfästet kan vara mycket praktiskt oavsett om du använder motorn eller väljer koppla loss den och använda maskinen manuellt.

Letar du efter en riktigt bra elektrisk pastamaskin är Marcato Atlas 150 ett säkert val. Just märket Marcato är mer eller mindre synonymt med pastamaskiner och är oerhört populärt över hela världen. Av alla pastamaskiner vi har gått igenom är det ingen som har lika bra recensioner och det gäller allt från funktion och design till kvalité och enkelhet när det gäller rengöring. Den är förvisso aningen dyrare än många liknande pastamaskiner men vill du ha det bästa kan det vara värt att betala lite mer.

Snygg och verkligen rejäl maskin. Hela familjen samlas och gör pastarätter från grunden. Jättekul!

Jessica, TrustPilot

Philips Viva Collection HR2345

Effekt: 150 watt Material: Hård plast Mått: 350 x 135 x 287 mm Antal munstycken: 4 (spagetti, penne, fettuccine och lasagne)

Philips Viva Collection HR2345

Varumärket Philips är kanske inte det första du associerar med pastamaskiner. Men faktum är att det har flera olika modeller i sitt sortiment och den som sticker ut lite extra för oss är Philips Viva Collection HR2345. Denna helautomatiska pastamaskin är en uppföljare till tidigare modeller men har redan fått ett väldigt bra mottagande. Den har också fina recensioner av olika aktörer som recenserar pastamaskiner.

Philips Viva Collection HR2345 har en motor på 150 W. Det enda du behöver göra är att tillsätta ingredienserna så löser maskinen resten. Den blandar, knådar och sköter utmatningen av den färska pastan. För att välja vilken typ av pasta du vill skapa fäster du bara en av pastaform-skivorna på maskinen. De skivor som kommer som tillbehör till Philips Viva Collection HR2345 möjliggör för färsk penne, fettuccini, lasagne eller spagetti. Du får även en populär receptbok med inspiration för både pasta och nudlar.

När vi går igenom recensionerna av Philips Viva Collection HR2345 är det tydligt att den uppskattas för att den är så enkel att använda. Den är även mycket lätt att rengöra vilket inte alltid är fallet när det gäller pastamaskiner. Det är också en rejäl maskin som kan producera 450 gram färsk pasta eller nudlar på under 20 minuter. Ett bra val helt enkelt för dig som letar efter en helautomatisk pastamaskin.

Marcato Atlas 180 Classic

Material: Rostfritt stål Lasagneplattor: 0,6 – 4,8 mm Fettuccine: 6 mm Tagliolini: 1,5 mm Maxbredd för lasagneplattor: 18 cm

Marcato Atlas 180 Classic

Italienska Marcato har flera olika alternativ när det gäller pastamaskiner. När det gäller manuella alternativ är det framför allt Marcato Atlas 150 Classic och Marcato Atlas 180 Classic som utmärker sig. Det är i princip samma maskin med skillnaden att den sistnämnda har en något större maxbredd för lasagneplattor.

Marcato Atlas 180 Classic är som sagt den större manuella modellen från Marcato. Så om du vill ha möjligheten att göra större lasagneplattor kan detta vara det rätta alternativet för dig. Är just lasagne däremot inte din primära pastasort kan du lika väl välja Marcato Atlas 150 Classic som är aningen billigare.

Det är svårt att argumentera för varför manuella pastamaskiner skulle vara bättre än automatiska. Men det är viktigt att komma ihåg att de är betydligt billigare. Det är också svårt att förbise charmen att manuellt veva fram din färska pasta. Ett bra alternativ för dig som vill prova på att göra din egen pasta men inte betala för mycket för maskinen.

Philips HR2665/93

Kapacitet: 800 Gram Effekt/spänning: 200 watt Material: Plast Maskintvättbara avtagbara delar: Ja Automatisk vägningsteknik: Ja Pastaformar: 8 st Produktens mått: ‎32,7 x 22,9 x 32,2 cm Vikt: 6,93 kg

Philips HR2665/93

Philips HR2665/93 pastamaskin representerar en toppmodern lösning för pastaälskare som vill förenkla processen att skapa hemgjord pasta. Maskinen är utrustad med automatisk vägning, vilket försäkrar perfekt proportionerade ingredienser och resultat varje gång. Denna funktion eliminerar gissningsleken och minskar beredningstiden betydligt.

Även om Philips HR2665/93 är hyllad för sin effektivitet, har den en relativt hög prisnivå, vilket kan vara en avskräckande faktor för en tillfällig kökshobbyist. Det är dock en utmärkt investering för seriösa köksentusiaster eller de som ofta lagar pasta hemma.

Flera tester och recensioner lyfter fram maskinens förmåga att snabbt producera olika pastasorter, inklusive spaghetti, fettuccine och penne, tack vare de medföljande formarna. Denna mångsidighet gör det möjligt för användarna att experimentera med olika recept och smaker, vilket tillför en kreativ frihet i köket.

Maskinens kompakta design och integrerade förvaring för dess tillbehör bidrar till att hålla köket organiserat och tillgängligt. Trots dess avancerade funktioner är maskinen också anmärkningsvärt lätt att rengöra, vilket är en viktig faktor för användarvänligheten.

Slutligen passar Philips HR2665/93 utmärkt för den passionerade hemmakocken som värderar kvalitet och effektivitet i sina köksapparater. Den är också ett bra val för de som föredrar bekvämlighet utan att kompromissa med kvaliteten på matlagningen. Med tanke på dess funktioner och prestanda är det en investering som lovar att förnya köksrutiner och berika matupplevelser.

Vanliga frågor om pastamaskiner

Om du går och funderar på att köpa en ny pastamaskin men aldrig använt en tidigare kan det säkert finnas ett par obesvarade frågor. Nedan har vi försökt svara på några av de vanligaste funderingarna om just pastamaskiner.

Vilka olika varianter av pastamaskiner finns det?

Det finns som sagt flera olika typer av pastamaskiner. Det finns elektriska pastamaskiner med motor och det finns också de lite mer klassiska som du vevar manuellt. När det gäller de elektriska alternativen går de även att delas in i helautomatiska och automatiska pastamaskiner.

Helautomatisk pastamaskin – Med en helautomatisk pastamaskin behöver du bara tillsätta ingredienserna. Maskinen blandar, knådar och sköter utmatningen av, den av dig valda, pastasorten. Att göra egen färsk pasta kan inte bli enklare. Tyvärr är just dessa maskiner lite dyrare och också större än övriga alternativ.

Automatisk pastamaskin – Om du inte har något emot att knåda degen själv kan en automatisk pastamaskin vara ett mer prisvärt alternativ. När du har färdigställt degen låter du sedan motorn i pastamaskinen ta hand om att pressa fram din önskade pastasort.

Manuell pastamaskin – Att behärska en manuell pastamaskin kan kräva viss träning men är egentligen inte speciellt svårt eller jobbigt. Fördelar med en manuellt vevad pastamaskin är, enligt oss, att den generellt sätt är mindre och billigare. Det kan ju också vara skönt att slippa en köksmaskin till att koppla in i eluttagen.

Vilka typer av pasta kan jag göra med en pastamaskin?

Normalt sett finns det tillbehör som valsar eller skivor för att kunna göra fettuccine och tagliolini till de flesta pastamaskiner. Även lasagneplattor är standard, även om tjockleken kan variera en hel del. Lite mer avancerade pastamaskiner kan eventuellt erbjuda möjligheter att göra spagetti, penne och andra pastasorter.

Blir det billigare att göra min egen pasta?

Svaret på den frågan är njae. Det är kanske inte främst för att spara pengar som pastamaskinen blivit så populär. Det är däremot möjligheterna att skapa färsk pasta på dina villkor. Det finns exempelvis mängder av sätt du kan smaksätta din pasta på och för den kreative är möjligheterna nästan obegränsade.

Kan jag använda min hushållsassistent som pastamaskin?

Det beror helt på vilken hushållsassistent du har. Det finns dock en del hushållsassistenter som erbjuder pastamaskin som tillbehör. Det är dock ingen garanti att detta är ett billigare eller bättre alternativ än att köpa en separat pastamaskin.

Vilka tillverkare av pastamaskiner är populära?

Det är svårt att undvika italienska Marcato när man diskuterar pastamaskiner. De är mer eller mindre originalet när det gäller pastamaskiner och är oerhört populära. Några av skälen till deras popularitet är kvalitén (de erbjuder en garanti på 10 år) och deras många tillbehör. Det finns dock andra större märken som exempelvis Philips men få andra kan mäta sig med Marcato.

Källor & Test – Pastamaskin

Inför skrivandet av denna guide har vi kontrollerat och besökt ett flertal olika källor. Både svenska och internationella. Gällande specifikationer har vi utgått från information från tillverkaren. När det gäller vårt urval grundades det främst från omdömen och diverse tester och recensioner. Tyvärr har vi inte hittat något större oberoende svenskt test men vi har gått igenom mängder av internationella tester och recensioner. Ett par exempel nedan:

  • The Spruce Eats – The Spruce Eats är en av många aktörer som testar och skriver längre recensioner av diverse köksutrustning. Vi har tagit del av deras test/recension av den manuella versionen av Marcato Atlas 150. De ger den pluspoäng för bland annat sin design och stabila konstruktion. Du kan läsa deras kompletta recension här.
  • Amazon – När det gäller omdömen har vi främst utgått från omdömen och betyg hos Amazon. Nästan samtliga modeller från Marcato har häpnadsväckande höga betyg. Även Philips Viva Collection särskiljer sig från övriga pastamaskiner.
  • YouTube – I brist på större svenska tester av pastamaskiner har vi också gått igenom ett flertal test och recensioner på YouTube. Ett exempel är kanalen Techmoans test av Philips Viva Pasta Maker. Du kan se det kompletta testet nedan.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal betyg: 6

Inga betyg ännu