Fotbad – Bäst i test

Möjligheten att kunna ta ett avslappnande fotbad hemma är det många som önskar. Vi har därför gått igenom de populäraste alternativen utifrån omdömen, recensioner och tester av fotbad.

🏅Bäst i test

Fotbad bäst i test

Beurer FB 50

Bästa pris hos:

💛 Populär!

Fotbad hemma test

Beurer FB 35

Bästa pris hos:

🔔 Budgetval

Billigt fotbad

OBH Nordica 6063

Bästa pris hos:

🔔 Ånga

Fotbad med ånga

Zenkuru Foot Bath

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Fotbad utifrån test & omdömen

Ett fotbad för hemmet behöver inte vara en stor kostnad. Det finns dock relativt många alternativ och de skiljer sig åt en hel del i funktionalitet och kvalitét. Faktorer vi anser vara avgörande för ett bra fotbad är hur väl de håller temperaturen. Men även funktionalitet som olika former av massage, infraröd värme, ånga med mera gör att det finns en del skillnader för dig som önskar ett fotbad hemma.

Det har genomförts en del mindre tester av fotbad. Det är dock svårt att utse ett specifikt fotbad som “bäst i test” då de beror på dina egna förutsättningar. Vi har därför primärt utgått från popularitet, omdömen och recensioner. Alla fotbaden vi presenterar här är storsäljare med mycket goda omdömen. De skiljer sig dock åt en aning gällande både funktionalitet och pris.

Beurer FB 50

Antal temperaturinställningar: 5 Antal massageinställningar: 2 Rekommenderad uppvärmningstid: 60 min Funktioner: Timer, temperaturinställning Drivs med: 230 V Effekt: 400 W Värmeelement: Ja Längd: 220 mm Bredd: 500 mm Höjd: 390 mm Vikt: 5,2 kg

Beurer FB 50

När det gäller fotmassageapparater och fotbad är Beuer helt klart en av de ledande tillverkarna. Beträffande fotbad har de flera storsäljare där det populäraste alternativet är Beurer FB 50. Detta fotbad har också utsetts till “bäst i test” av flera mindre aktörer och har fått genomgående bra omdömen och recensioner. På exempelvis Amazon har Beurer FB 50 fått över 4 000 omdömen och överlag väldigt bra betyg. Ett mycket bra alternativ för dig som letar efter riktig skönt fotbad för användning hemma.

Beurer FB 50 har hela 5 temperaturinställningar. Du kan välja mellan 35, 38, 42, 45 och 48 °C som vattentemperatur. Fotbadet har även ett inbyggt infrarött ljus som bidrar till en lugnande effekt. När det gäller funktionalitet har Beurer FB 50 vibrationsmassage, bubbelfunktion, magnetterapi och värmefunktion. Ett mer eller mindre komplett fotbad för effektiv behandling av trötta fötter. Utöver flexibilitet gällande temperatur och mängder av funktionalitet har Beurer FB 50 även timerfunktion. Dess timmer kan ställas in på 20-60 minuter. När tiden är ute stänger fotbadet automatisk av sig.

Om du är ute efter det bästa fotbadet för hemmet tycker vi att du bör överväga Beurer FB 50. Det har i princip allt man kan önska sig och har också fått väldigt goda omdömen. Det är dock ett relativt dyrt fotbad så är du osäker finns det lite enklare alternativ från Beurer. Men vet du med dig att du kommer vilja använda ditt fotbad regelbundet kan det vara värt att lägga lite extra pengar.

Beurer FB 35

Massage: Ja Stänkskydd: Ja Wi-Fi anslutning: Nej Värmeelement: Ja Drivs med: 230 V Effekt: 140 W Längd: 410 mm Bredd: 380 mm Höjd: 170 mm Vikt: 2 kg

Beurer FB 35

Beurer har som sagt flera olika alternativ när det gäller fotbad. En lite enklare modell som är väldigt populär är deras Beurer FB 35. Det är ett av de bäst säljande fotbaden i Sverige och har också fått väldigt bra omdömen. Inte minst på Amazon där Beurer FB 35 har fått nästan 2 000 omdömen med ett snittbetyg på 4,3 av 5.

Beurer FB 35 är ett lite enklare och billigare alternativ i jämförelse med Beurer FB 50. Det är dock ett fotbad av hög kvalité som erbjuder mängder av olika funktionalitet. Exempelvis har Beurer FB 50 vibrations- och fotreflexmassage samt lugnande infrarött ljus. Dessutom har fotbadet utrustats med 16 integrerade magneter för magnetfältsapplikation och möjligheter till fotreflex zonmassage.

Något som bidragit till Beurer FB 35 popularitet är dess avtagbara aromabehållare. Perfekt för dig som vill kunna använda olika badessenser när du tar ett fotbubbelbad. Trots alla möjligheter som detta fotbad erbjuder är Beurer FB 35 relativt billigt. Ett bra alternativ för dig som är lite osäker på om du kommer uppskatta att ta regelbundna fotbad i hemmet.

OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa

Funktioner: Uppvärmning, infraröd värme, masserande bubbelfunktion, vibrationsmassage Antal program: 3 Maximal belastning: 90 W Spänning: 230 V Sladd: 2 m Vikt: 2.3 kg

OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa

Utöver Beurer finns det antal andra tillverkare av fotbad som presterat bra i tester och som fått bra omdömen. En utmanare i det lägre prissegmentet är OBH Nordica 6063 Infra Heat Foot Spa. Detta är en storsäljare med mycket goda omdömen. Dessutom är den billig. Denna kombination gör den till ett utmärkt budgetval enligt oss.

Även om OBH Nordica 6063 är ett billigt fotbad finns det definitivt förutsättningar för att göra dina fötter glada. Detta fotbad har bubbeleffekt, vibrationsmassage, värme, infraröd punktvärme och diverse massagetillbehör. OBH Nordica är också ett märke med hög kvalité oavsett om det är fotbad eller värmefiltar.

OBH Nordica 6063 rymmer 4,6 liter vatten och har hällpip för enklare tömning. Just värmehållningen av vattnet är dock en aspekt som fått en del negativ kritik. En förklaring till detta kan vara den relativt låga effekten (90 W) detta fotbad har. Detta är säkert också en bidragande faktor till varför OBH Nordica 6063 är så billig. Detta fotbad kommer antagligen aldrig utses till “bäst i test” men för sitt pris anser vi ändå att detta kan vara ett intressant alternativ för dig som vill testa fördelarna med ett fotbad.

Zenkuru Foot Bath

Temperaturjusteringar: 3 (42°C till 54°C) Vattentank: 380 ml Timerfunktion: Ja (20 och 30 minuter) Sladdlängd: 180 cm Mått: 39 x 37 x 27 cm Vikt: 3,5 kg Material: ABS och PC-plast Effekt: 197 W

Zenkuru Foot Bath

Om du är ute efter ett värmande fotspa i hemmet finns det ett par intressanta alternativ på marknaden. En modell som utmärker sig lite extra är Zenkuru Foot Bath. Detta ångfotbad har snabbt blivit ett populärt inslag för de som önskar sitt egna hemmaspa. Zenkuru Foot Bath är förvisso ett relativt dyrt alternativ men i gengäld erbjuder detta fotbad en mer unik upplevelse för dina fötter.

Detta fotbad med ånga har massagerullar som masserar undersidan på dina fötter. Du har möjligheten till 3 olika temperaturinställningar och fotbadet är också utrustat med timerfunktion. Vattnet fylls på i en separat tank som rymmer cirka 380 ml vatten. I tanken förångas vattnet för att sedan nå din fötter. 

Zenkuru Foot Bath är ett annorlunda fotbad. I själva verket är det mer som en ångbastu för dina fötter. Detta är en teknik som inte alla uppskattar men det har inte hindrat Zenkuru Foot Bath från att bli en storsäljare. Vi har tyvärr inte hittat några oberoende tester av Zenkuru Foot Bath. Men om pengar inte är ett hinder och du är nyfiken på ett ångfotbad kan detta vara det rätta alternativet för dig.

Vanliga frågor om fotbad

Lite avkoppling för sina fötter är det många av oss som önskar. Så för dig som funderar på att köpa ett fotbad har vi här sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna.

Hur fungerar ett fotbad?

De alternativ vi presenterat här är elektriska fotbad. Det fungerar lite olika beroende på modell men i regel har de ett värmeelement som värmer upp vattnet till din önskade temperatur. Bättre fotbad har, utöver varmt vatten, flertalet olika funktioner som ytterligare kan skapa avslappning för dina fötter.

Vilken funktionalitet kan ett fotbad ha?

Bättre fotbad erbjuder mer än bara varmt vatten. Nedan går vi igenom några av de vanligare funktioner ett elektriskt fotbad kan erbjuda:

Bubbeleffekt – Nästan alla elektriska fotbad erbjuder någon form av bubbeleffekt. Bubblorna kan erbjuda både avslappning och stimulans för dina fötter. Även om de flesta fotbad erbjuder bubblor kan utförandet variera. Ett tips är att läsa omdömen av det fotbad du är intresserad av för att få en bättre uppfattning kring exempelvis bubbelfunktion.

Infraröd värme – Lite mer avancerade fotbad är inte sällan utrustade med infraröd värme. Små infraröda lampor avger ljus och värme som sägs tränga in mer på djupet i musklerna på foten. Detta i sin tur ger, enligt dess förespråkare, en mer fullständig behandling av dina fötter.

Vibrationsmassage – Vissa, långt ifrån alla, fotbad erbjuder även någon form av vibrationsmassage för dina fötter. Det kan hjälpa till ytterligare att släppa på spänningar. Men är det massage du primärt är intresserad av rekommenderar vi en fotmassageapparat.

Magnetfältsbehandling – Det finns även fotbad som erbjuder magnetterapi för dina fötter. Huruvida detta är effektivt låter vi vara osagt men det finns de som hävdar att magnetfältsbehandling kan lindra värk och smärtor i dina fötter.

Vad kan jag ha i mitt fotbad?

Utöver varmt vatten och fötter är det populärt att tillsätta övrigt innehåll i ett fotbad. Populära tillsatser kan vara allt från bikarbonat och äppelcidervinäger till vanligt salt. Det finns också fotbad som låter dig använda olika badessenser. Oavsett vad du vill testa rekommenderar vi att du först noggrant läser igenom ditt fotbads manual.

Vilka fördelar finns med ett fotbad?

Utöver att vara både skönt och avkopplande finns det flera fördelar med att ta regelbundna fotbad. Exempelvis kan det vara ett bra sätt att förebygga förhårdnader och hälsprickor. Bättre fotbad med värme kan också hjälpa till att öka blodcirkulation i fötterna och på så sätt förhoppningsvis lindra eventuell smärta och värk.

Vilka tillverkare av fotbad är populära?

Det finns ett relativt stort utbud av olika fotbad men ganska få tillverkare som erbjuder flera alternativ. Både OBH Nordica, Medisana och några fler har ett par olika alternativ i sina respektive sortiment. Den enskilt största tillverkaren är dock Beurer. De har överlägset flest alternativ med varierande funktionalitet. Det är också ett mycket populärt märke och inte sällan är det ett alternativ från just Beurer som får utmärkelsen “bäst i test”.

Källor & Test – Fotbad

Normalt sett går vi igenom mängder av olika tester för att sedan utnämna ett alternativ som “bäst i test”. Tyvärr har vi inte funnit något större oberoende test av fotbad. Istället har vi utgått från flera mindre tester, recensioner, omdömen och popularitet för att kunna presentera ett relevant och varierat urval. Ett par exempel på våra källor redovisas nedan:

  • Amazon – I bristen på större tester av fotbad har Amazon varit en viktigt källa för vårt urval. På Amazon finns mängder av intressanta omdömen och recensioner som i många fall kan vara mer givande än tester. Vi har även kompletterat med omdömen och recensioner från andra källor som till exempel större svenska återförsäljare av fotbad.
  • Prisjakt – Utöver omdömen har även popularitet delvis styrt vårt urval. Vi har bland annat tittat på Prisjakt ranking av fotbad. Vi har även använt oss av Prisjakt för att få en bättre bild av priser och tillgänglighet.
  • YouTube – Även YouTube har till viss del varit en källa för vårt urval. Det finns mängder av diverse produktrecensioner av fotbad som har gett oss bättre insyn kring populär funktionalitet och i vissa fall även brister.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 6

Inga betyg ännu