Massagedyna – Bäst i test

En massagedyna möjliggör för exempelvis en shiatsu-massage i hemmet eller kanske till och med på jobbet. Utbudet av bra massagedynor är relativt begränsat men vi har gått igenom tillgängliga omdömen och recensioner för att kunna presentera ett mindre men bra urval.

🏅Bästa valet

Massagedyna bäst i test

Beurer MG 320

Bästa pris hos:

💛 Populär

Elektrisk massagedyna

Medisana MC 825

Bästa pris hos:

🔔 Budgetval

Massagedyna med shiatsu-massage

Medisana MC 815

Bästa pris hos:

🔔 Prisvärd

Massagedyna test

Beurer MG 295

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Massagedynor utifrån test & omdömen

En bra massagedyna möjliggör för en omfattande shiatsu-massage för både nacken och ryggen samtidigt. Perfekt för dig som önskar mjuka upp spänningar och stelhet i dina muskler. En shiatsu-massage kan också bidra till minska stress och oro. Utbudet av olika massagedynor är, som tidigare nämnts, aningen begränsat men det finns ett par alternativ som har fått väldigt goda omdömen.

Normalt sett utgår vi från ett flertal olika tester tillsammans med recensioner. Tyvärr har vi inte hittat något större test av massagedynor. Vi har därför främst utgått från omdömen och mindre tester av specifika modeller. Att ingen massagedyna här har fått utmärkelsen “bäst i test” av en större oberoende aktör är kanske inte helt optimalt men ofta finner vi att omdömen av kunder är mer givande än exempelvis tester av Råd & Rön.

Beurer MG 320

Infraröd värme: Ja Shiatsumassage: Ja Timer: Ja Överhettningsskydd: Ja Storlek: Sittdyna ca 57×40 cm, Ryggdyna ca 57×82 cm Effekt: 35 W Automatisk avstängning: Efter 15 minuter Avsedd för: Rygg, nacke, svank och lår Tvätt: Avtagbart fodral till nackkudden och ryggstödet 40°C maskintvätt Vikt: 6,5 kg

Beurer MG 320

Tyska Beurer är helt klart en av de största aktörer när det gäller massageapparater. Utöver massagedynor har det även flera populära alternativ när det gäller massagepistoler och fotmassageapparater. När vi gått igenom olika massagedynor är det tydligt att Beurer är den tillverkaren som har flest alternativ som också har genomgående bra omdömen. Deras Beurer MG 320 tillhör helt klart de mest populära alternativen och den rankar också som den populäraste massagedynan i Sverige på Prisjakt.

Beurer MG 320 har i princip allt du kan önska från en massagedyna. Den har bland annat 3-i-1 tryckluftsmassage, nackmassage, shiatsu och spot massage och valbar ljus och värmefunktion. Med tre individuella valbara massageområden och tre olika intensitetsnivåer av tryckluft passar denna massagedyna för de allra flesta. Den har också automatisk avstängning efter 15 minuter och timerfunktion.

Ytan på massagedynan är tillverkad i konstläder (PU), mjuk velour och andningsväv. Ryggöverdraget och nackskyddet går också att tvätta i 40°C. Utifrån omdömen och recensioner går det nog att hävda att Beurer MG 320 är ett säkert val för dig som letar efter en bra massagedyna med shiatsu-massage. Den finns förvisso billigare alternativ men ibland kan det vara värt att betala lite extra för att få det allra bästa.

Medisana MC 825

Massagezoner: Rygg och svank Funktioner: Shiatsu-massage Antal program: 3 Maximal belastning: 40 W Spänning: 220 – 240 V / 50/60 Hz Automatisk avstängning: Ja Sladd: 1.8 m Bredd: 42 cm Djup: 110 cm Höjd: 18 cm Vikt: 5.9 kg

Medisana MC 825

Utöver Beurer är det framför allt Medisana som är den stora aktören när det gäller massagedynor. De har också ett flertal olika alternativ med olika funktionalitet i olika prisklasser. En av deras populäraste massagedynor är Medisana MC 825. Utöver att vara en storsäljare har denna massagedyna också fått mycket bra recensioner och omdömen av sina användare. Den har även fått utmärkelsen “bäst i test” av tyska Haus & Garten Test.

Som med de övriga alternativen vi presenterar här kan Medisana MC 825 ge dig en shiatsu-massage. Vidare har den tre olika funktioner som möjliggör för olika behandlingar som fingermassage, vibrationsmassage och värme. Dess värmefunktion används i kombination med shiatsu-massagen och det finns också en timer som stänger av massagesätet efter 15 minuter.

Utifrån omdömen är detta kanske det populäraste alternativet från Medisana. Den är också, enligt oss, mycket rimligt prissatt med tanke på dess effekt och funktioner. Ett bra val helt enkelt för dig som önskar en massagedyna efter en ansträngande dag för behandling av spända muskler.

Medisana MC 815

Massagezoner: Rygg och svank Funktioner: Shiatsu-massage, vibrationsmassage, värmefunktion, infrarött ljus Timer: 15 min Fjärrkontroll: Ja Spänning: 220 – 240 V / 50/60 Hz Bredd: 47.2 cm Djup: 11 cm Höjd: 110 cm Vikt: 4.5 kg

Medisana MC 815

Medisana har som sagt ett flertal olika alternativ när det gäller massagedynor. Ett av deras billigare alternativ är Medisana MC 815. Även om detta är en något enklare massagedyna är den mycket populär och har fått väldigt bra recensioner. På Amazon har den exempelvis betyget 4,5 (av maximalt 5) vilket faktiskt är betydligt bättre än vissa både dyrare och mer avancerade alternativ.

Den må vara billigare än många andra alternativ men den erbjuder fortfarande en djupverkande shiatsu-massage. Den har också 3 olika massagelägen, värmefunktion (för shiatsu-massage) och timerfunktion. Utifrån omdömen är det tydligt att den uppskattas för sin enkelhet att använda och positiva effekter på stela ryggar.

Med tanke på att Medisana MC 815 har de flesta funktionerna som de mest avancerade alternativen är det ganska enkelt att påstå att denna massagedyna är ett bra “budgetval”. Den kostar faktiskt nära hälften så mycket som andra alternativ som erbjuder i princip samma typ av behandlingar. Ett bra och billigt alternativ helt enkelt.

Jag blev förvånad över hur bra och skön den är. Kan rekommendera den till 100%

Johan, NetOnNet

Beurer MG 295

Automatisk avstängning: Ja Shiatsumassage: Ja Värme: Ja Antal program: 3 Max effekt: 60 W Höjd: 82 cm Bredd: 46 cm Djup: 38 cm

Beurer MG 295

Ur Beurers sortiment av massagedynor har vi även valt ut deras Beurer MG 295. Detta är ett något billigare alternativ än Beurer MG 320 men erbjuder många liknande funktioner. När vi har gått igenom omdömen är det också tydligt att detta är en mycket populär modell som kanske är den mest prisvärda från Beurer.

Beurer MG 295 är verkligen ett ergonomiskt massagesäte med de mesta du kan önska dig gällande funktionalitet. Den har exempelvis 3D-ryggmassage, justerbar shiatsu nackmassage med 2 roterande shiatsumassagehuvuden och valbar ljus och värmefunktion. Självfallet har den även automatisk avstängning och nackskyddet går att tvätta i 40°C.

Att just MG 295 är en aningen billigare massagedyna än liknande alternativ från just Beurer beror främst på att detta är en aningen äldre modell. Utvecklingen har gått framåt men det är inte alltid värt att betala det där lilla extra för den senaste modellen. Beurer MG 295 är fortfarande en mycket bra massagedyna som vi anser vara ett att de mest prisvärda alternativen på marknaden.

Vanliga frågor om massagedynor

En massagedyna, eller massagesäte som vissa kallar det, kan verkligen vara ett bra hjälpmedel för att minska diverse spänningar, stress och oro. Har du aldrig provat kan det säkert finnas ett antal funderingar. Vi har därför försökt sammanställa svaren på några av de vanligaste frågorna kring massagedynor.

Vad bör jag tänka på innan jag köper en massagedyna?

Det finns ett relativt litet utbud av riktigt bra massagedynor. Tyvärr finns det en del mindre seriösa aktörer med lite tveksamma alternativ. Så när det gäller massagedynor rekommenderar vi verkligen att välja ett alternativ från någon av de större tillverkarna. Glöm heller inte att kontrollera dess funktionalitet. Bättre massagedynor har ett flertal shiatsu-massagehuvuden, ljus och värmefunktion och ett flertal olika program. När de gäller värmefunktion finns de lite olika alternativ där de bästa, enligt oss, erjuder infraröd värme. Inte alla massagedynor erbjuder denna teknik och det kan också vara en anledning till prisskillnader mellan olika alternativ. Vi rekommenderar också att kontrollera att massagedynan har en automatiskt avstängningsfunktion. Denna funktion är primärt för att skydda komponenter i dynan från överhettning vilket kan vara en risk.

Vad är shiatsu-massage?

Alla massagedynor vi valt att presentera här erbjuder shiatsu-massage. Just shiatsu-massage är mycket populärt men inte alla vet exakt vad det innebär. Enkelt förklarat är shiatsu-massage en terapiform från Japan som fokuserar på kroppens akupunkturpunkter. Många upplever det som mycket avkopplande och effektiv mot stress.

Vilka tillverkare av massagedynor är populära?

Det finns ett flertal olika tillverkare av massagedynor men de två överlägset största aktörerna är Beurer och Medisana. Båda har ett flertal olika alternativ i sina respektive sortiment med lite varierande funktionalitet och styrka. Vill du vara säker på att köpa en massagedyna av hög kvalité är detta de två tillverkarna vi vill rekommendera.

Hur mycket kostar en bra massagedyna?

Vill du äga en bra massagedyna som erbjuder shiatsu-massage får du räkna med en kostnad på cirka 2 000 kr. Det finns en del billigare alternativ men som vanligt är inte de billigaste samma sak det bästa.

Kan jag köpa min massagedyna online?

Det går självfallet bra att köpa din massagedyna online. Det finns idag relativt många återförsäljare online som säljer massagedynor. Vi rekommenderar dock att kontrollera både garantier och returpolicy innan du genomför ditt köp.

Källor & Test – Massagedyna

Normalt sätt går vi igenom ett flertal tester innan vi skriver en guide som denna. Tyvärr har inte lyckats hitta ett större test av massagedynor som verkligen jämför de olika alternativen. Det har därför varit nödvändigt att utgå från omdömen och recensioner av specifika modeller för kunna välja ut alternativ vi känner oss trygga med att rekommendera. När det gäller specifikationer som exempelvis funktionalitet har vi primärt använt oss data från återförsäljare och tillverkare. Nedan har vi listat ett par exempel på källor vi använt oss av för vårt urval samt innehåll i denna guide.

  • Prisjakt – Det finns ett fåtal omdömen av massagedynor på Prisjakt. Vi har dock främst använt oss av Prisjakts ranking av popularitet för att få en bättre förståelse kring vilka alternativ som är populära i Sverige just nu. Vi har även använt Prisjakt för att kontrollera tillgängligheten av massagedynor hos större svenska e-handlare.
  • Amazon – Vår primära källa för omdömen har varit Amazon. Många modeller från Beurer och Medisana har fått hundratals omdömen och vissa fall längre recensioner. I brist på tester har dessa omdömen till stor del styrt vårt urval av massagedynor-
  • YouTube – För denna guide har vi också till viss del använt oss av YouTube. Det finns gott om recensioner av olika modeller från Beurer och Medisana tillgängliga. Vi har dock inte lyckats hitta något större test av flertalet modeller.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal betyg: 14

Inga betyg ännu