Glassmaskin – BĂ€st i test

En glassmaskin kan vara ett fantastiskt tillskott till köket. Vi presenterar hĂ€r ett urval av glassmaskiner som rankat bra i “BĂ€st i test” och som fĂ„tt bra omdömen av sina anvĂ€ndare.

🏅BĂ€st i test

Glassmaskin - bÀst i test

De’Longhi Gelataio ICK 5000

BĂ€sta pris hos:

💛 PopulĂ€r

Wilfa ICM-C15 - glassmaskin

Wilfa ICM-C15

BĂ€sta pris hos:

🏅PrisvĂ€rd

BĂ€sta glassmaskinen

Krups Perfect Mix GVS2

BĂ€sta pris hos:

🔔 Premium

Nemox Gelato Pro 1700 UP - Glassmaskin

Nemox Gelato Pro 1700 UP

BĂ€sta pris hos:

Glassmaskiner i detta test

Att ha en egen glassmaskin har blivit allt mer populÀrt i svenska hem. Det finns idag ett relativt stort utbud och Àven variation i kvalité och funktionalitet. De glassmaskiner vi fokuserat pÄ Àr de som fÄtt positiv uppmÀrksamhet i tester och som fÄtt genomgÄende goda recensioner av sina Àgare.

De’Longhi Gelataio ICK 5000

MĂ„tt: 42,6 (L) x 32,6 (B) x 24,5 (H) cm Vikt: 14,5 kg  Volym: 1,2 liter Effekt: 230 w LCD display: Nej Med kompressor: Ja

De'Longhi Gelataio ICK 5000

Denna populĂ€ra glassmaskin frĂ„n De’Longhi har placerat sig högt i flera tester av glassmaskiner. Den tog förstaplatsen hos Taenk i deras test av glassmaskiner och kom tvĂ„a i RĂ„d & Röns test. Den har ocksĂ„ fĂ„tt vĂ€ldigt bra anvĂ€ndarrecensioner vilket vi anser vara minst lika viktigt. Det som ofta lyfts upp som positiva egenskaper med De’Longhi Gelataio ICK 5000 Ă€r dess inbyggda kompressor. Den inbyggda kompressorn möjliggör tillverkning av bĂ„de glass, sorbet och frozen yoghurt direkt i maskinen.    

De’Longhi Gelataio ICK 5000 har en skĂ„l som rymmer 1,2 liter vilket gör det möjligt att tillverka upp till 700 gram glass pĂ„ cirka 20 minuter. Att denna glassmaskin har en kompressor gör att du inte behöver stĂ€lla in glassen i frysen. Det Ă€r bara ta fram en sked och börja njuta direkt. 

Motorn pĂ„ De’Longhi Gelataio ICK 5000 har en effekt pĂ„ 230 watt vilket fĂ„r anses bra. Vissa anvĂ€ndare har dock haft negativ feedback gĂ€llande dess hastighet. Men den som vĂ€ntar pĂ„ nĂ„got gott vĂ€ntar sĂ€llan för lĂ€nge. Om du letar efter en riktigt bra glassmaskin till en rimlig kostnad anser vi att detta Ă€r ett sĂ€kert val som du knappast kommer bli besviken pĂ„.

Wilfa ICM-C15

MĂ„tt: 40 x 28 x 24,5 cm Effekt: 150 W LCD display: Ja Kapacitet – behĂ„llare: 1.5 liter Med kompressor: Ja Temperaturintervall: FrĂ„n -35°C till -18°C Bruksanvisning: PDF

Wilfa ICM-C15

Wilfa ICM-C15 Ă€r Ă€nnu en glassmaskin som rankar vĂ€ldigt bra i olika tester. Den har bland annat utnĂ€mns som “BĂ€st i test” av norska Klikk. LĂ€ser du dess recensioner hos olika butiker och prisjĂ€mförelsesajter kommer du ocksĂ„ mĂ€rka att den anses vara en av de bĂ€sta glassmaskinerna pĂ„ marknaden.

Denna glassmaskin har en helautomatisk kompressor som fryser ingredienserna samtidigt som omrörningen sker. Den har en kapacitet för 1,5 liter hemmagjord glass vilket Àr mer Àn mÄnga av dess konkurrenter. Det tar dock upp till en timma innan glassen Àr fÀrdig vilket fÄr anses vara lÄngsamt i jÀmförelse med andra glassmaskiner.

Wilfa ICM-C15 Àr utrustad med en LCD-display som visar hur lÄngt tillverkningen av glassen har kommit. Den anses ocksÄ vara lÀtt att rengöra vilket inte ska underskattas nÀr du utvÀrderar vilken glassmaskin du ska vÀlja. Slutligen anser vi den vara riktigt prisvÀrd med tanke pÄ att den har en helautomatisk kompressor. Ett sÀkert val helt enkelt för dig som letar efter en bra glassmaskin av god kvalité.

Krups Perfect Mix GVS2

MĂ„tt: 280 x 215 x 215 mm (L x B x H) Kapacitet: 1.6 liter Vikt: 3,8 kg LCD display: Ja Garanti: 2 Ă„r Med kompressor: Nej

Krups Perfect Mix GVS2

En glassmaskin kan kosta en del pengar. Om du letar efter en billig glassmaskin som ÀndÄ hÄller en god kvalité faller vÄrt val pÄ Krups Perfect Mix GVS2. Det Àr inte bara vi som gillar denna glassmaskin. Den har fÄtt mycket uppmÀrksamhet i tester och placerade sig faktiskt pÄ en tredjeplats i ett test utfört av Aftonbladet. Krups Perfect Mix GVS2 har ocksÄ fÄtt bra omdömen frÄn konsumenter och mÄste anses vara ett riktigt bra budgetalternativ.

SÄ varför Àr denna glassmaskin betydligt billigare Àn andra alternativ? Den frÀmsta faktorn till detta Àr att den saknar en kompressor som kyler glassen under tillverkningen. Att den saknar en kompressor bidrar till att det krÀvs en del planering för att anvÀnda den pÄ rÀtt sÀtt. Du behöver bland annat frysa sjÀlva innerskÄlen till maskinen i minst 24 timmar innan du anvÀnder den. Det Àr kylan frÄn skÄlen som sedan ersÀtter funktionaliteten frÄn en kompressor.

Trots avsaknaden av kompressor har Krups Perfect Mix GVS2 det rÀtta förutsÀttningar för att göra riktigt god hemmagjord glass. Den har en uppskattad LCD-display som visar hur lÄngt i processen tillverkningen har kommit och informerar dig nÀr glassen Àr fÀrdig. Med lite tÄlamod kan detta vara det bÀsta valet av glassmaskin för dig som letar efter ett billigare alternativ.

Nemox Gelato Pro 1700 UP

MĂ„tt: 265x385x220 mm Vikt: 12,5 kilo Effekt: 180 watt Kapacitet: Cirka 1 kilo per cykel (15-25 minuter) Volym: 1,7 liter Motor: 180 W Kompressor: 4,8 cc Tillredningstid: 15-25 min

Nemox Gelato Pro 1700 UP

Nemox Gelato Pro 1700 UP kan mycket vĂ€l vara valet för dig som letar efter den bĂ€sta glassmaskinen pĂ„ marknaden. Detta Ă€r en fantastiskt glassmaskin som Ă€r extremt uppskattad och som inte sĂ€llan blir utnĂ€mnd som bĂ€sta “premiumval” i tester av glassmaskiner. Det finns sĂ„ klart flera skĂ€l till just detta.

Denna glassmaskin har sjÀlvfallet en kompressor och den Àr snabb! Att göra hemmagjord glass i Nemox Gelato Pro 1700 UP tar bara 15-25 minuter. Den har ocksÄ ovanligt hög kapacitet dÄ du kan göra cirka 1 kilo glass per cykel. Detta Àr en maskin för entusiaster och för dig som kanske redan Àgt en glassmaskin tidigare och vill ta din tillverkning till nÀsta nivÄ.

Utöver sin kapacitet anser mÄnga att det Àr den mest stilrena glassmaskinen man kan Àga. Dess retro design gör att du inte kommer kÀnna ett behov att stÀlla undan Nemox Gelato Pro 1700 UP nÀr du inte anvÀnder den. Det enda negativa vi har att sÀga om denna glassmaskin Àr dess pris. Nemox Gelato Pro 1700 UP Àr dyr men det finns som sagt en anledning till detta. För dig som gillar hemmagjord glass och vill ha det bÀsta kan denna maskin ÀndÄ vara den mest prisvÀrda.

Vanliga frÄgor om glassmaskiner

Om du har frÄgor kring hur en glassmaskin fungerar eller undrar vad du ska tÀnka pÄ inför ett köp sÄ har du kommit rÀtt. Nedan har vi sammanstÀllt svaren pÄ nÄgra av de vanligaste frÄgorna som konsumenter har gÀllande glassmaskiner.

Hur fungerar en glassmaskin?

En glassmaskin fungerar lite olika beroende pÄ om den har en kompressor eller inte. En kompressor möjliggör för glassen att frysas direkt i maskinen. Du behöver mer eller mindre enbart fylla den med glassmet och lÄta maskinen jobba. BÀttre glassmaskiner har en display dÀr du kan följa processen och stannar nÀr glassen Àr klar.

En glassmaskin utan kompressor fungerar lite annorlunda. DÄ maskinen inte har kapacitet att frysa glassen behöver du frysa skÄlen. Oftast rekommenderas att den stÀlls i en frys i minst 24 timmar. Detta innebÀr sÄ klart lite mer planering men resultatet kan fortfarande bli riktigt bra. Inte ovÀntat Àr glassmaskiner med en kompressor dyrare (allt annat lika) Àn de som saknar en.

Kan man göra sorbet i en glassmaskin?

Absolut! Det Àr dock lite mer komplicerat att göra hemmagjord sorbet Àn vanlig glass dÄ de krÀver lite fler ingredienser. Vissa glassmaskiner har förinstÀllda program för just sorbet. SÄ missa inte att kontrollera detta om det Àr av intresse.

Vilken Àr den bÀsta glassmaskinen?

En glassmaskin kan kosta allt frÄn under tusenlappen till tiotusentals kronor. Den bÀsta glassmaskinen behöver dock inte nödvÀndigtvis vara den dyraste. Har du lite tÄlamod kan en glassmaskin utan kompressor vara ett bra val för dig. Vill du göra glass och sorbet regelbundet Àr det nog nödvÀndigt att undersöka andra alternativ. Vilken glassmaskin som Àr bÀst för dina behov och plÄnbok Àr dÀrför svÄrt att svara pÄ. Men med lite research och med hjÀlp av vÄr presentation hoppas vi att du kommit lite nÀrmare till ett val.

Vilka varumÀrken gör de bÀsta glassmaskinerna?

Inte alla större tillverkare av hushÄllsmaskiner tillverkar glassmaskiner. Men varumÀrken som Wilfa och Krups mÀrks som nÄgra av de mer framtrÀdande. NÀr det gÀller mer exklusiva varumÀrken och glassmaskiner tillhör italienska Nemox de mest framtrÀdande.

Hur rengör man en glassmaskin?

En köksmaskin som Àr svÄr att rengöra tröttnar man snabbt pÄ. Speciellt om man anvÀnder den ofta. Glassmaskiner kan i vissa fall vara svÄra att rengöra. Det bÀttre alternativen har dock möjlighet att köra avtagbara delar i diskmaskin. Möjligheten att rengöra glassmaskinen pÄverkar sjÀlvfallet inte kvalitén pÄ glassen men antagligen hur pass nöjd du Àr med ditt köp. Glöm dÀrför inte att kontrollera att den glassmaskin du Àr intresserad av Àr enkel att rengöra.

Klicka pÄ en stjÀrna för att betygsÀtta detta test!

Genomsnittligt betyg 5 / 5. Antal betyg: 2

Inga betyg Ànnu