Golfklocka – Bäst i test

En bra golfklocka kan verkligen förenkla golfrundan. Istället för ungefärliga mått från banguiden eller avståndsmarkeringar kan du få exakta mått med hjälp av GPS direkt på armleden. Vi har gått igenom omdömen och tester av olika golfklockor för att kunna presentera några av de bästa alternativen just nu.

🏅Bästa valet

Golfklocka - Bäst i test

Garmin Approach S62

Bästa pris hos:

🔔 Budgetval

Billig golfklocka

Garmin Approach S12

Bästa pris hos:

💛 Populär

Golfklocka med GPS

Garmin Approach S42

Bästa pris hos:

🔔 Premium

Apple Watch för golf

Apple Watch

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Golfklockor utifrån test & omdömen

Med GPS i våra klockor har ny funktionalitet mer eller mindre exploderat i nya smartwatches. För oss golfare har det också bidragit till helt nya möjligheter när golfbanor och dess banguider digitaliserats vilket i sin tur möjliggjort för golfklockan. Genom en enkel vridning av handleden kan du nu exempelvis få avståndet till center av green. Något som många uppskattar även om de inte är singelhandicapare. 

Vi har gått igenom omdömen och tester av olika golfklockor för att här kunna presentera några av de mest populära alternativen. De skiljer sig en del åt gällande material, storlek, funktionalitet och pris. Förhoppningsvis hittar du ett alternativ som passar både din budget och ditt golfspel.

Garmin Approach S62

Material, boett: Corning Gorilla Glass 3 Material, ram: Keramisk Material, armband: Silikon Quick Release Bands: Ja Skärmstorlek, B x H: 33,02 x 33,02 mm, 1,3 tum Skärmupplösning, B x H: 260 x 260 pixlar Skärmtyp: MIP pekskärm i färg Färgskärm: Ja Batteritid: 14 dagar i klockläge, 20 timmar med GPS aktiverad Vattentäthet: 5 ATM Minne/historik: 1 GB Vikt: 61 gram

Garmin Approach S62

Garmin är helt klart ett av de ledande märkena när det gäller sport- och pulsklockor. När det gäller golfklockor har det också flera olika alternativ. Många av dem är väldigt populära och har fått både bra omdömen och recensioner. En av deras bästa golfklockor, enligt oss, är Garmin Approach S62. 

Denna golfklocka har en riktigt bra färgskärm på 1,3 tum med Gorilla Glass 3. Skärmen har en upplösning på 260 x 260 pixlar och riktigt bra batteritid för att vara en GPS-klocka. Men då detta är en guide över bra golfklockor är funktionaliteten som är anpassad för golfspel minst lika viktig. Och här ligger verkligen Garmin Approach S62 i framkant som du kan se nedan.

Exempel på funktionalitet för golf:

 • Cirka 43 000 förprogrammerad golfbanor över hela världen
 • Avståndsmätning till främre, mittre och bakre delen av green
 • Avståndsmätning till layups/doglegs
 • Mäter slaglängd automatiskt
 • Digitalt scorekort
 • Anpassade mål
 • Registrerar statistik, exempelvis slag, puttar per runda
 • Garmin Autoshoot
 • Komplett vektorkarta
 • Kompatibel med Garmin Trueswing
 • Manuell flaggplacering
 • Hinder och mål på banan
 • Pinpointer
 • Playslike-avstånd
 • Räknar poäng med handicap
 • Rundtimer/total distans
 • Kompatibel med automatisk klubbspårning som tillbehör
 • Visar vindhastighet och vindriktning via golf-app
 • Virtuell caddie

Du kan även parkoppla klockan med Garmin Golf-appen. Detta ger dig i sin tur möjligheten att delta i olika turneringar och få ut mer information om ditt golfspel via diverse statistik.

Utöver specifik funktionalitet framtagen för ditt golfspel får du också mängder av annan nyttig funktionalitet “på köpet”. Exempelvis pulsmätning vid handleden, övervakning av blodets syresättningsnivå via pulsoximetrisensorn, smartaviseringar, aktivitetsspårningsfunktioner med mera. Helt enkelt en riktigt bra sportklocka som också kan hjälpa dig med ditt golfspel. Detta är dock en av de mer exklusiva modellerna från Garmin och därmed relativt dyr. Är ditt primära önskemål avstånd på golfbanan finns det billigare alternativ.

Garmin Approach S12

Skärmstorlek, B X H: 23 x 23 mm Skärmupplösning, B X H: 175 x 175 pixlar Skärmtyp: Transflektiv MIP (läsbar i solljus) Vikt: 34,1 g Material, armband: Silikon Minne: 125 MB Batteritid: 10 veckor i klockläge, 30 timmar med GPS aktiverad  Vattentäthet: 5 ATM Färgskärm: Nej

Garmin Approach S12

Garmin Approach S12 är uppföljaren till den omåttligt populära Garmin Approach S10. Bland uppdateringarna märks bland annat en bättre skärmupplösning och en kraftigt förbättrad batteritid. Men detta är fortfarande en relativt billig golfklocka som passar dig som kanske inte vill köpa den absolut mest avancerade modellen på marknaden.

Men även om Garmin Approach S12 saknar viss funktionalitet är detta ändå en mycket kapabel golfklocka. Eller vad sägs om följande funktionalitet:

 • 43 000 förinlästa golfbanor världen över
 • Avståndsmätning till främre, mittre och bakre delen av green
 • Avståndsmätning till layups/doglegs
 • Mäter slaglängd manuellt
 • Digitalt scorekort
 • Statistikspårning som slag, puttar per runda, green- och fairwayträffar och genomsnittlig slaglängd
 • Automatiska courseview-uppdateringar
 • Greenvy med manuell flaggplacering
 • Hinder och mål på banan
 • Kompatibel med automatisk klubbspårning (tillbehör behövs för denna funktion)
 • Kan paras ihop med appen Garmin Golf

Garmin Approach S12 är helt klart en förbättring i jämförelse med Garmin Approach S10. Den saknar dock en del funktionalitet som du får hos de lite mer avancerade modellerna från Garmin. Skärmen är också aningen mindre och inte i färg. Vi anser dock att det är det bästa budgetvalet när det gäller golfklockor idag.

Det är min första klocka för detta ändamål. En klar förbättring för hela spelupplevelsen. Ett bra och enkelt hjälpmedel som i mitt fall snabbar på spelet. Använde den utomlands under några rundor, fungerade lika bra där som på min hemmabana.

Ove, NordicaGolf

Garmin Approach S42

Material, boett: Kemiskt förstärkt glas Material, ram: Metall/polymer Material, armband: Silikon Quick Release Bands: Ja Skärmstorlek, B x H: 30,4 mm (1,2 tum) i diameter Skärmupplösning, B x H: 240 x 240 pixlar Skärmtyp: Läsbar i solljus, transreflektiv MIP (memory-in-pixel) Färgskärm: Ja Batteritid: 15 timmar med GPS. 10 dagar i smartwatch-läge Vattentäthet: 5 ATM Minne/historik: 64 Mb Vikt: 43 gram

Garmin Approach S42

Om Garmin Approach S62 känns för dyr och Garmin Approach S12 för “simpel” kan Garmin Approach S42 vara den rätta golfklockan för dig. Även denna modell har fått väldigt bra omdömen på Amazon (dock inte lika många som Garmin Approach S10) och är ett mycket populärt alternativ hos svenska golfare. Enligt oss är det också en riktigt snygg klocka som du inte behöver skämmas över om du har på den utanför golfbanan.

Garmin Approach S42 har en skärm på 1,2 tum och en upplösning på 240 x 240 pixlar. Lite mindre (eller sämre beroende på hur du ser på det) än Garmin Approach S62. Den har dock stöd för i princip alla de golffunktioner som även finns för Garmin Approach S62. Så kan du leva med en lite mindre avancerad skärm är detta antagligen ett mer prisvärt alternativ för dig.

Likt övriga bättre klockor från Garmin har denna modell även stöd för mängder av olika träningsfunktioner. Ett par exempel är konditionsberäkning, stegräknare, kaloriförbrukning, stresspårning och mycket mer.

Apple Watch

Specifikationer: Apple Watch Series 6 GPS, 44mm Bildskärm: LTPO OLED – färg Upplösning: 368 x 448 pixlar Skydd: Ion-X glas Inmatningsenhet: Pekskärm Batteri: Litiumjon Batteritid: 18 timmar Material: Flygplansaluminiumlegering Maxdjup för vattentålighet: 50 m

Apple Watch

När Apple lanserade sin smartwatch blev den snabbt den ledande modellen på marknaden. Den första versionen av Apple Watch hade dock inte GPS utan du var tvungen att parkoppla den till din telefon. Nu har Apple uppdaterat sin aktivitetsklocka flera gånger och de har tillkommit mängder av appar som har utökat dess användningsområde.

Apple Watch är idag inte en golfklocka. Dess grundfunktionalitet är mer inriktad på hälsa. Men det finns numera mängder av appar som gör att Apple Watch har möjligheten att vara en helt fantastisk golfklocka. Vi kommer inte gå igenom samtliga golfappar för Apple Watch men en som vi anser vara ett extremt bra alternativ är Golfshot Plus: Golf GPS.

Om Golfshot Plus: Golf GPS

Golfshot Plus har funnits som app till både iOS och Android under ett flertal år. Den har data för över 40 000 golfbanor över hela världen. Du kan visualisera golfbanorna med 3D förhandsvisningar, föra score och mycket mer. I och med Apple Watch har ny funktionalitet utvecklats som gör att Apple Watch tillsammans med Golfshot Plus blir en av de bästa golfklockorna på marknaden. Ett par exempel:

 • Golfshot Auto Shot Tracking (AST)
 • Spåra varje slag under golfrundan med inbyggd svingdetektering på din Apple Watch
 • Se en “flyover-recension” efter varje runda över varje slag
 • Få verklig data och statistik från varje spårat slag för att förbättra ditt spel

Golfshot Plus: Golf GPS är en extremt populär app som har 4,6 av 5 i betyg i App Store. Den kostar tyvärr en del så har du varken appen eller en Apple Watch blir detta ett dyrt alternativ. Du får dock så mycket mer med en Apple Watch och gillar du Apples produkter är möjligheterna nästan oändliga med denna smartwatch.

Garmin Approach S10

Bildskärm: LCD Bildskärmsupplösning: 128 x 128 pixlar Displaybredd: 2.3 cm Displayhöjd: 2.3 cm Färgstöd: Monokrom Funktioner: Läsbar i solljus, Memory-in-pixel (MIP), Transflektiv Bredd: 3.55 cm Djup: 1.13 cm Höjd: 4.07 cm Vikt: 35 g

Garmin Approach S10

En av Garmins billigare golfklockor är deras Garmin Approach S10. Även om detta är en lite enklare golfklocka är den omåttligt populär och har både fått bra omdömen samt presterat bra i tester av golfklockor. På Amazon, som är en av våra primära källor för omdömen, har Garmin Approach S10 exempelvis fått över 8 000 omdömen och har ett betyg (när detta skrivs) på hela 4,6 av 5.

När det gäller tester av golfklockor genomförde Svensk Golf ett större test där Garmin Approach G10 var en av de testade modellerna. G10 är samma klocka som S10 men den är utformad så att du kan fästa den på exempelvis ditt bälte eller keps. Den fick i testet mycket positiv uppmärksamhet och fick betyget 9 av 10.

Den här lilla och smäckra enheten blev snabbt en kär ögonsten hos vår panel. G10 är smidig, levererar snarlika precisa avstånd som en laser och har, trots den lilla skärmen, tydlig grafik.

Svensk Golf

Även om Svensk Golfs panel gillade skärmen på Garmin Approach S10 så är den betydligt mindre än på de bästa golfklockorna. Du får heller inte flera av de funktioner som finns på Garmins bättre klockor. Men som en billig golfklocka är detta definitivt ett mycket intressant alternativ som hjälpt golfspelare världen över.

Vanliga frågor om golfklockor

Utbud och funktionalitet utökas konstant när det gäller golfklockor. Det kan därför ibland kännas svårt att ”hänga med”. Så därför har vi sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna relaterade till just golfklockor.

Hur fungerar en golfklocka?

Själva grundfunktionaliteten hos en golfklocka är att enkelt kunna visa upp diverse avstånd ute på golfbanan. För att kunna göra detta använder den GPS. Sen behövs även data över tusentals golfbanor runt om i världen. Denna data tillsammans med GPS gör det möjligt att från din aktuella position mäta ut avstånd till exempelvis framkant på green. Enklare golfklockor ger dig normalt måtten till greenens mitt, framkant och bakkant. Bättre golfklockor har även funktioner som stegräkning, layout över golfhålen, digitala scorekort. virtuell caddie med mera.

Vilka fördelar finns det med en golfklocka?

Att ha korrekta avstånd till flaggan, det oroväckande vattenhindret eller den främre greenbunkern är något alla golfare önskar. Har du en banguide kommer du kunna få en bra uppskattning från de flesta positioner. Har du en golfkikare kommer du kunna få exakta avstånd till flaggan. Men både banguiden och golfkikaren har sina nackdelar. Från utslaget är den fysiska banguiden ett bra hjälpmedel men väl ute på banan blir det mer uppskattningar. Golfkikaren ger dig dock exakta mått men här blir det istället svårt att exempelvis kunna ta mått till framkant av green. För mått till specifika punkter, som exempelvis flaggan, är dock golfkikare ett extremt bra hjälpmedel.

En stor nackdel med både banguide och golfkikare är att detta är hjälpmedel du behöver ta fram ur bagen eller fickan mest hela tiden. En golfklocka däremot sitt på handleden och är mycket mer lättillgänglig. Numera finns det också riktigt användbara funktioner på bättre golfklockor som gör dem till ett mer komplett hjälpmedel i jämförelse med golfkikaren och banguiden. Exempel på sådana funktioner är inbyggd svingdetektering, registrering av statistik och digitalt scorekort.

Ska jag välja handburen eller clip on golfklocka?

Har du en redan en snygg klocka på armen när du spelar golf kanske du inte vill byta ut den mot en golfklocka. Om så är fallet finns det alternativ som clip on. Istället för ett armband till klockan kan du fästa den på exempelvis ditt bälte eller keps. Den blir förvisso inte riktigt lika lättillgänglig som om den sitter på armen men kan vara ett alternativ om du har en Rolex du vill visa upp för övriga i bollen.

Hur mycket kostar en bra golfklocka?

Golfklockor blir bättre och bättre och har allt mer funktionalitet. De har dock inte gått upp speciellt mycket i pris. De enklaste modellerna kostar från drygt 1 000 kr till de mer exklusiva som kan kosta så mycket som 5 000 kr.

Vilka tillverkare av golfklockor är populära?

Att Garmin är det ledande märket gällande golfklockor just nu råder det knappast någon tvekan om. Andra större tillverkare av sportklockor som Polar och Suunto har också ett par intressanta alternativ. Vi tror dock att mycket av den framtida utvecklingen kommer styras av appar och att det kommer innebära att smartwatches som använder sig av Android eller iOS kommer vara de golfklockor som kommer vara populärast i framtiden. 

Källor & Test – Golfklocka

När de gäller specifikationer som anges för respektive golfklocka har vi primärt utgått från information som anges av tillverkare och återförsäljare. När det gäller vårt urval har vi använt oss av ett flertal olika källor för omdömen, recensioner och test av golfklockor. Nedan har vi listat ett par exempel:

 • Svensk Golf – Svensk Golf har genomfört ett större test av golfens bästa GPS-enheter. Totalt testades 27 olika alternativ och Garmin Approach G10 var ett av de alternativ som fick bäst betyg. Testet har förvisso ett par år på nacken men är du intresserad av läsa det i sin helhet finns det tillgängligt här.
 • Prisjakt – Vi har till viss del använt oss utav Prisjakt för att kontrollera populariteten av olika golfklockor på den svenska marknaden. Vi har även använt Prisjakt för att hitta bättre butiker som erbjuder golfklockor till ett bra pris.
 • Amazon – Utbudet av golfklockor på Amazon är enormt. Det finns också tusentals omdömen och recensioner av flera av de modeller vi presenterar här. För denna guide har just Amazon varit vår primära källa gällande omdömen.
 • YouTube – Även på YouTube finns det mängder av guider och recensioner av olika golfklockor. Vi har gått igenom mängder av dessa recensioner. Ett exempel är Lets Play Thrus recension och test av Garmin Approach S62 som du kan se nedan.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.4 / 5. Antal betyg: 31

Inga betyg ännu