Löpband – Bäst i test

Planerar du att komma igång med träningen och letar efter ett bra löpband har du kommit rätt! Här presenterar vi olika alternativ av löpband som fått bra omdömen av sina användare och i tester.

🏅 Bäst i test

Löpband - bäst i test

Abilica Premium AC

Bästa pris hos:

🏅 Prisvärd

Master Fitness T25 - Löpband

Master Fitness T25

Bästa pris hos:

💛 Populär

Poopulärt löpband

Titan Fitness T80 Pro

Bästa pris hos:

🔔 Robust

Bästa löpbandet

Master Fitness T55

Bästa pris hos:

Löpband utifrån test & omdömen

Ett löpband kan vara så pass dyrt att det går att hävda att det är en investering. Det finns dock bra löpband som är relativt billiga. De fyra alternativ vi presenterar här anser vi fylla lite olika funktioner och de ligger dessutom i olika prisklasser. Gemensamt är att de hör till allra bästa. Vilket löpband som är bäst för dig beror så klart på dina behov och din budget.

Abilica Premium AC

Kcal: Ja Puls: Ja Antal program: 20 st Trådlös pulsmottagning: Ja Hastighetsintervall: 1-24 km/h Lutningsintervall: 0-12 % Motor: 3 hk AC (peak 5 hk) Transporthjul: Ja Mått L x B x H: 220 x 90 x 147 cm Löpyta L x B: 154 x 60 cm Höjd över golvet: 21 cm Vikt: 148 kg Max användarvikt: 180 kg

Abilica Premium AC - Löpband

Premium AC från Abilica är ett riktigt bra löpband för dig som letar efter ett lite mer avancerat alternativ och som planerar att springa exempelvis i intervaller. Dess relativt stora yta samt att en topphastighet på 24 km/h gör just intervallträning till något som många gillar med detta löpband.

Allt med detta löpband är rejält. Från motorn på 3 hk till det extra tjocka bältet. Just detta gör att detta löpband är populärt på gym och har du någon gång provat löpbandet på gymmet finns det en chans att det är just detta. Med en maxfart på 24 km/h funkar detta löpband för löpare på en väldigt hög nivå.

Vi anser att Abilica Premium AC är ett riktigt bra löpband i premium-klassen. Är du ambitiös i din träning och inte vill bli begränsad av ditt löpbands kapacitet är detta ett bra val. Om du däremot är lite mer av en nybörjare finns det billigare alternativ som kommer funka alldeles utmärkt för dig.

Master Fitness T25

Kcal: Ja Puls: Ja Antal program: 36 st Trådlös pulsmottagning: Ja Hastighetsintervall: 1-20 km/h Lutningsintervall: 0-15 % Motor: 2,5 hk Transporthjul: Ja Mått L x B x H: 172 x 87 x 137 cm Löpyta L x B: 140 x 51 cm Höjd över golvet: 19 cm Vikt: 88 kg Max användarvikt: 130 kg Produktblad: PDF

Master Fitness T25

Master Fitness T25 är vårt val för den glada hemmamotionären som vill ha ett riktigt bra löpband men som inte vill spendera en månadslön. Detta löpband hör till allra mest prisvärda på marknaden och kommer möta de flesta motionärers behov.

Med en vikt på 88 kg är det ett relativt lätt löpband. Och med transporthjulen kan du enkelt flytta runt det i hemmet om du behöver det. Löpbandet går även att fälla ihop så att det behöver ta extra stor plats i hemmet.

Även om Master Fitness T25 inte hör till de mer avancerade löpbanden på marknaden har det bra kapacitet. Med en motor på 2,5 hk och en maxlutning på 15% kan även erfarna löpare spring sig rejält trötta. Och om du enbart vill promenera funkar Master Fitness T25 alldeles utmärkt som gåband.

Titan Fitness T80 Pro

Motor: 4 hk Lägsta hastighet: 1 km/h Högsta hastighet: 22 km/h Tid: Ja Distans: Ja Hastighet: Ja Kcal: Ja Puls: Ja Antal program: 24 st Bluetooth: Nej Handpulssensor: Ja Trådlös pulsmottagning: Nej Transporthjul: Ja Hopfällbar: Ja Max användarvikt: 160 kg Löpyta längd: 145 cm Löpyta bredd: 54 cm Längd: 187 cm Bredd: 87 cm Höjd: 148 cm Vikt: 95 kg

Titan Fitness T80 Pro

Titan Fitness T80 Pro löpbandet är en toppmodell för fitnessentusiaster som söker en hållbar och högpresterande utrustning. Dess robusta konstruktion och kraftfulla motor säkerställer en jämn och stabil löpupplevelse, även under intensiva träningspass. Med en hastighetskapacitet på upp till 22 km/h, passar T80 Pro perfekt för både snabba sprintar och långdistanslöpning. Dessutom, med en lutningsfunktion på upp till 15%, erbjuder den en extra utmaning för de som vill förbättra sin uthållighet och styrka.

En särskilt imponerande egenskap är dess stora löpyta, vilket gör det till ett utmärkt val för längre löpare eller de som föredrar mer utrymme. Löpytans dämpningssystem minskar påfrestningen på leder, vilket är viktigt för att minska skaderisken. T80 Pro är också utrustad med en högkvalitativ LCD-skärm som visar all viktig träningsinformation som tid, distans, hastighet och kaloriförbrukning.

Trots alla dessa positiva egenskaper, bör det nämnas att T80 Pro kan vara ganska platskrävande. Dess stora storlek kan vara ett hinder för de med begränsat utrymme. Detta löpband passar därför bäst för dem som har ett dedikerat träningsrum eller tillräckligt med plats hemma.

Tester av Titan Fitness T80 Pro har konsekvent visat dess pålitlighet och höga prestanda. Många recensenter lyfter fram dess användarvänliga gränssnitt och mångsidighet, vilket gör det till ett attraktivt val för såväl nybörjare som erfarna löpare.

Sammanfattningsvis är Titan Fitness T80 Pro ett utmärkt val för den seriösa träningsentusiasten. Dess hållbarhet, avancerade funktioner och användarvänlighet gör det till en av de bästa modellerna på marknaden. Trots sin storlek är det ett löpband som levererar en överlägsen träningsupplevelse för ett brett spektrum av användare.

Master Fitness T55

Motor: 2,5 hk Lägsta hastighet: 1 km/h Högsta hastighet: 20 km/h Bluetooth: Ja Handpulssensor: Nej Trådlös pulsmottagning: Ja Transporthjul: Ja Hopfällbar: Nej Längd: 196 cm Bredd: 90 cm Höjd: 158 cm Vikt: 110 kg Tjocklek löpmatta: 1,8 mm Löpyta längd: 150 cm Löpyta bredd: 56 cm Max användarvikt: 140 kg Lutningsintervall: 0-15% Tid: Ja Distans: Ja Hastighet: Ja Kcal: Ja Puls: Ja Antal program: 12 st

Master Fitness T55

Master Fitness T55 är ett robust löpband med en fast ram och en mycket generös löpyta. Detta gör löpbandet lämpligt för både det mindre gymmet likväl som för hemmabruk. Dess konstruktion gör detta löpband extra intressant för löpare som kanske inte har så stor erfarenhet av att springa på löpband. Men även erfarna löpare kan verkligen möta en utmaning genom att använda Master Fitness T55.

Den högsta hastigheten för Master Fitness T55 är 20 km/h och den maximala lutningen är 15%. Det finns totalt 12 olika förprogrammerade program och en stor och tydlig display. På displayen kan du bland annat följa din distans, hastighet och en uppskattning av brända kalorier under ditt träningspass.

Det här är ett löpband som verkligen kan användas regelbundet och av flera personer. En potentiell nackdel är dess storlek och tyngd. Du behöver ha ett bra utrymme för detta löpband där det kan stå utan att behöva flyttas. Master Fitness T55 är förvisso utrustat med transporthjul men med en vikt på 110 kg är det knappast önskvärt att behöva flytta undan det mellan träningspass.

Vanliga frågor om löpband

Här har vi sammanställt svaren på några av de vanligaste frågorna som potentiella köpare av löpband vanligtvis har.

Hur mycket väger ett löpband?

Ett löpband kan vara rejält tungt. En tumregel är att ju mer avancerat löpbandet är desto tyngre är det. Ett relativt enkelt löpband väger oftast någonstans mellan 50-80 kg. Det mer avancerade modellerna kan dock väga en bra bit över 100 kg. Det kan därför vara bra att kontrollera med butiken du köper från vilken form av bärhjälp de erbjuder. Glöm heller inte att kontrollera måtten så att löpbandet verkligen får plats så att du slipper flytta på det i framtiden.

Många löpband har transporthjul. Detta underlättar så klart om du behöver flytta på det men om du exempelvis har höga trösklar i ditt hem kan det nog vara nödvändigt att ta hjälp.

Är det mer skonsamt att springa på löpband?

Löpning är inte alltid skonsamt för kroppen. Speciellt inte om du springer mycket på hårdare underlag som exempelvis asfalt. Bättre löpband har en inbyggd “dämpning” som gör att det kan vara mer skonsamt än att springa på hårda underlag. Dessutom finns det möjligheter att ställa in lutning på bandet. Detta kan vara bra om du exempelvis har problem med hälsenor och en viss typ av löpning minskar påfrestningen av dessa.

Vilket löpband är bäst?

Olika löpband fyller olika funktioner så det är svårt att svara på. Det finns väldigt avancerade löpband men som av olika anledningar helt enkelt inte skulle funka för just dig. Faktorer vi tycker du ska beakta innan du väljer ett löpband:

Storlek – Har du tillräckligt med utrymme för ditt planerade löpband?

Vikt – Planerar du på att flytta löpbandet ofta? Och i så fall har löpbandet transporthjul?

Ljudnivå – Olika löpband kan ha olika hög ljudnivå. Bor du i en lägenhet är det inte omöjligt att dina grannar kan störas. Om du planerar att ställa löpbandet framför TVn eller lyssna på musik när du springer är ljudnivån också en faktor att beakta.

Träningsprogram – Hur har du tänkt använda löpbandet och har det de program du önskar för din träning? Mer avancerade löpband har generellt sett fler program men om du inte känner behov för att använda dem kommer du betala onödigt mycket.

Pris – Hur mycket är du villig att betala? Som med de flesta produkter får man lite vad man betalar för. Löpband är inget undantag. Försök därför definiera exakt vad det är du önskar från ditt löpband. Detta är trots alla dyra maskiner och det finns möjlighet att spara en del pengar om du väljer bort de mest avancerade alternativen.

Hur många kalorier kan jag förbruka på ett löpband?

De allra flesta tränar på löpband för att komma i form och inte sällan för att gå ner i vikt. Så hur många kalorier går det att förbränna på ett löpband? Svaret beror dels på hur du använder löpbandet:

Tid – Hur länge du springer.

Intensitet/tempo – Vilken hastighet du springer i och om du använder lutning på löpbandet.

“Löpekonomi” – Olika personer har olika löpstil och förbränner därför olika mängd kalorier även om tiden och tempot är desamma.

Din vikt – Slutligen påverkar din nuvarande vikt hur många kalorier du förbränner på löpbandet.

För en storvuxen man som springer i ett måttligt tempo är det inte omöjligt att förbränna över 1 000 kcal per timme på löpbandet. För en mindre och mer erfaren löpare (bättre löpekonomi) sjunker denna siffra ganska drastiskt.

Vilka muskler tränar jag på ett löpband?

Det enkla svaret är att du tränar ungefär samma muskler som vid vanlig löpning. Det finns dock möjligheter att ställa in lutning på löpbandet som gör att det går att träna vissa muskler lite mer än andra. En annan skillnad på löpband och utomhuslöpning är att på löpbandet är dina steg “mer identiska”. Du behöver inte “parera” när du springer vilket kan vara både bra och skonsamt för exempelvis dina leder. 

Källor & Test – Löpband

I sammanställningen av denna guide har vi primärt använt oss av tillverkares och återförsäljares information för att kunna ange respektive löpbands tekniska specifikationer. När det gäller urvalet av löpband har vi försökt presentera ett varierat utbud gällande pris och funktionalitet. För att göra detta på bästa sätt har vi bland annat använt oss av följande källor:

  • Prisjakt – Information från Prisjakt som vi har använt är bland annat omdömen och deras ranking gällande popularitet. Exempelvis rankade Master Fitness T25 som nummer 1 på Prisjakt vid tiden för sammanställningen av denna guide.  
  • Bäst-i-test – Svenska Bäst-i-test har kontinuerligt uppdaterat sitt test av löpband. I deras uppdatering 2024 testade de 10 olika löpband. Bland annat alternativ från Sole Fitness och Master Fitness T25. Den sistnämnda anses vara ett högpresterande ”budgetlöpband”. Du kan läsa hela deras test här.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.8 / 5. Antal betyg: 9

Inga betyg ännu