Borrskruvdragare – Bäst i test

En bra borrskruvdragare är något de flesta hushåll behöver. Här presenterar vi ett mindre urval av batteridrivna skruvdragare som har gemensamt att de rankat högt i “bäst i test” av borrskruvdragare och även fått bra betyg av sina användare.

🏅Bäst i test

Borrskruvdragare bäst i test

DeWalt DCD 777S2T

Bästa pris hos:

💛 Populär

Bosch GSR 18V-60 C - borrskruvdragare

Bosch GSR 18V-60 C

Bästa pris hos:

💛 Prisvärd

Black & Decker BDCDD186KB - skruvdragare

Black & Decker BDCDD186KB

Bästa pris hos:

🔔 För proffs

Makita DDF484RTJ - skruvdragare

Makita DDF484RTJ

Bästa pris hos:

Bästaitest.se deltar i Amazon EU Affiliate Program, ett affiliate-program som gör det möjligt för webbplatser att tjäna en reklamprovision genom att göra reklam och tillhandahålla länkar till Amazon webbplatsen. Vi samarbetar även med olika annonsprogram som är framtagna av AdTraction och AdRecord.

Borrskruvdragare utifrån test & omdömen

Att välja den bästa borrskruvdragaren kan låta okomplicerat men tar vi pris med i ekvationen kan det bästa alternativet vara helt olika för olika konsumenter. De borrskruvdragare som presenteras här skiljer sig en aning både i pris, styrka och funktionalitet. De är dock alla batteridrivna och flera av dem har utnämnts som “bäst i test” av olika oberoende aktörer.

DeWalt DCD 777S2T

Spänning: 18V Max. vridmoment hårt/mjukt: 65/26 Nm Uteffekt: 340 W Obelastad hastighet: 0-500/1750 varv i minuten Chuckkapacitet: 1,5-13 mm Max. kapacitet trä: 30 mm Max. kapacitet metall: 13 mm Mått (LxBxH): 192x67x198 mm Vikt: 1,5 kg Slagfunktion: Nej Volt: 18 V Flerväxlad: Ja LED-belysning: Ja

DeWalt DCD 777S2T

DeWalt DCD 777S2T är en kraftfull borrskruvdragare som fått väldigt bra betyg av både konsumenter och yrkesanvändare. Den har också placerats sig i topp i flera större tester av skruvdragare. Exempelvis utnämndes den som bästa borrskruvdragare av Testfakta.se och läser du recensioner på TrustPilot, Amazon med flera är det tydligt att den absoluta majoriteten gillar denna maskin.

Denna 18 V borrskruvdragare har ett vridmoment på 65 Nm och en kapacitet på upp till 1750 varv/min på andra växeln. Det är mer än vad de flesta behöver och för en batteridriven borrskruvdragare är det riktigt bra. Den kolborstfria motorn garanterar kvalité och en lång livstid. Den har även en hel del annat “smått och gott” som du nödvändigtvis inte får om du köper en riktigt billig skruvdragare. DeWalt DCD 777S2T har exempelvis två växlar, 16 olika momentlägen, LED-ljus med fördröjning och ficklampsfunktion, 13 mm chuck med spindellås med mera.

Just märket DeWalt är känt för sina kvalité när det gäller verktyg. Det gör allt från sticksågar till excenterslipar. När det gäller skruvdragare har DeWalt flera olika alternativ men vi har valt att presentera DeWalt DCD 777S2T. Anledningen till detta är bland annat dess recensioner men också att den ständigt är med när olika aktörer utser vilken skruvdragare som är bäst i test. Sen skadar det ju inte att den faktiskt är relativt billig om du jämför med liknande alternativ. Har du redan DeWalt-batterier är denna borrskruvdragare antagligen den mest prisvärda på marknaden idag.

Vansinnigt stark men ändå väldigt bra batteritid. Batteriet laddas väldigt snabbt.

Pär, TrustPilot

Bosch GSR 18V-60 C

Moment, max. (/hård/mjuk skruvdragning): 60 / 31 Nm Varvtal obelastad (1:a/2:a växeln): 0 – 600 / 0 – 1.900 v/min Chuckvidd, min./max: 1,5 / 13 mm Spindelgänga: 1/2″ Momentlägen: 20+1 Borr-Ø max: Trä – 38 mm, Stål – 13mm Skruv-Ø, max: 10 mm Slagfunktion: Nej Volt: 18 V Ställbart moment: Ja Flerväxlad: Ja LED-belysning: Ja Chuck: 13 mm Manual: PDF

Bosch GSR 18V-60 C

Denna borrskruvdragare tillhör serien Bosch Professional (i folkmun även kallad blåa Bosch) och är omåttligt populär bland yrkesanvändare. Men även hemmafixare med lite högre krav har gett denna borrskruvdragare bra omdömen. Den har bland annat placerat sig på andra plats i tidningen “Gör det själv” test av skruvdragare och nämns inte sällan när det är dags att utse vilken skruvdragare som är “Bäst i test”.

Bosch GSR 18V-60 C har kolborstfri motor och en 13mm chuck. Den har ett maximalt vridmoment på 60 Nm och upp till 1900 varv/min vilket garanterar att den klarar de lite tuffare jobben. För att vara en så pass kraftfull borrskruvdragare är den förvånansvärt kompakt vilket många uppskattar. Den får också generellt goda omdömen när det gäller ergonomi.

Som med nästa alla maskiner och verktyg från Bosch Professional får du kvalité och den senaste teknologin. Exempelvis kan du styra denna borrskruvdragare med din smartphone med hjälp av bluetooth-modulen Simply Connected. Om du är intresserad av hur detta fungerar rekommenderar vi videon nedan. 

Kvalité och innovation kostar dock pengar. Detta är en fantastisk bra borrskruvdragare och den ligger i det övre prissegmentet. Men om du vet att du kommer använda den regelbundet och till lite tuffare arbetsuppgifter kan det ändå vara det bästa valet av skruvdragare. Och har du redan verktyg från Bosch Professional som du gillar kan vi nästan garantera att du kommer gilla Bosch GSR 18V-60 C.

Black & Decker BDCDD186KB-QW

Batterispänning (v): 18 Borr-Ø i trä (mm): 25 Max. vridmoment: 40 Nm Borr-Ø i stål (mm): 10 Antal hastigheter (st): 2 Chuckar (mm): 10 Momentlägen (st): 10

Black & Decker BDCDD186KB-QW

När det är dags att utse vilken borrskruvdragare som är bäst i test är det sällan priset tas i beaktande. Och ibland behöver du kanske inte alla extrafunktioner och den största kraften. Du behöver helt enkelt en bra borrskruvdragare till hemmet som klarar det mesta och som inte kostar en förmögenhet. Om så är fallet kan det mycket väl vara så att Black & Decker BDCDD186KB-QW är det bästa valet för dig. Den må vara ett budgetalternativ i jämförelse med övriga borrskruvdragare vi presenterar här men den är ändå en kvalitetsmaskin som räcker åt de flesta hemmafixare.

Black & Decker BDCDD186KB-QW har ett maximalt vridmoment på 40 Nm. Fullt tillräckligt för att kunna borra både i trä och metall samt för all typ av skruvdragning. Dess två växlar gör det enkelt för både borrning och kontrollerad skruvdragning. Den har även LED-ljus för att underlätta arbetet när du behöver lite extra ljus.

Denna borrskruvdragare kommer antagligen aldrig få priset “Bäst i test”. Men det innebär inte, enligt oss, att den kan vara det bästa alternativet för många konsumenter. Kvalitén på Black & Deckers verktyg är erkänt god och denna borrskruvdragare har tillräckligt med kraft för det allra flesta hemmafixare. Priset är också väldigt attraktivt. Visst, det finns billigare borrskruvdragare men knappast med samma kraft och kvalité.

Makita DDF484RTJ

Kapacitet (stål): 13 mm Kapacitet (trä): 38 mm Varvtal (hög): 0-2000 rpm Varvtal (låg): 0-500 rpm Vridmoment, max. (hård skruvdragning): 54 Nm Vridmoment, max. (mjuk skruvdragning): 30 Nm Momentjusteringar: 21 Vibrationsvärde: 2,5m/s2 Spänning: 18 V Vikt: 1,8 kg Mått (LxBxH): 172 x 79 x 261 mm Slagfunktion: Nej Ställbart moment: Ja Flerväxlad: Ja LED-belysning: Ja Chuck: 13 mm

Makita DDF484RTJ

När det gäller batteridrivna skruvdragare är det få som fått så mycket positiva omdömen i olika tester som Makita DDF484RTJ. Denna borrskruvdragare har legat i topp i flera bäst i test av skruvdragare genomförda av bland annat “Gör det själv”, Taenk och Byggahus.se. Den har också fått väldigt bra betyg och omdömen av både proffs och konsumenter. Bortser vi från priset kan detta faktiskt vara den bästa borrskruvdragaren på marknaden. Men Makita är inte ett billigt varumärke och denna borrskruvdragare hör till det högre prissegmentet. Det finns dock en anledning till att Makita DDF484RTJ kostar lite mer.

Makita DDF484 har en kolborstfri motor och momentlägen i hela 21 steg. Maximalt vridmoment är 54 Nm och maximalt varvtal upp till 2000/min. Det är med andra ord en stark borrskruvdragare som klarar det lite tuffare jobben. Den är också utrustad med så kallad XPT-teknik vilket gör den extra motståndskraftig mot vatten och damm. Perfekt om du vet att du kommer ha ett behov att jobba utomhus eller andra krävande miljöer.

Makita är ett väldigt populärt märke när det gäller batteridrivna verktyg. I omdömen av Makita DDF484 nämns ofta dess långa arbetstid på varje batteriladdning. Dess höga kvalité och funktionalitet har gjort denna borrskruvdragare till en återkommande testvinnare. Den största nackdelen, enligt oss, är dess pris. Har du enklare önskemål från en borrskruvdragare finns det bättre alternativ för dig.

Vanliga frågor om borrskruvdragare

En enkel skruvdragare kan vara relativt billigt. Väljer du fel finns det dock risk att du blir besviken. En alltför svag skruvdragare kan visa sig vara ett helt meningslöst inköp. Här försöker vi reda ut vanliga frågor och funderingar så att du kan välja den bästa borrskruvdragaren för dina behov.

Går det att borra med en skruvdragare?

Inte nödvändigtvis. De billigare alternativen på skruvdragare är ofta inte ämnade för borrning utan är uteslutande för att skruva. De alternativ vi presenterar här är alla så kallade borrskruvdragare som funkar både som borr och skruvdragare.

Vad betyder slagfunktion?

Vissa borrskruvdragare har en så kallad slagfunktion. Dessa kallas inte sällan för slagskruvdragare. Med slagfunktion har skruvdragaren ett bitsfäste som slår i rotationsriktningen vilket gör det möjligt att jobba med tuffare material som tegel och sten.

Vad är skillnaden på en batteridriven och nätdriven skruvdragare?

Alla borrskruvdragare vi presenterar här är batteridrivna. Det finns dock fortfarande ett stort utbud av nätdrivna borrskruvdragare. Tidigare generationer av batteridrivna borrskruvdragare hade ofta inte samma styrka som en nätdriven borrskruvdragare. Denna skillnad är numera försumbar. Idag är egentligen den enda fördelen med en nätdriven borrskruvdragare att du inte behöver förhålla dig till batteritid.

Vilken styrka/vridmoment behöver min borrskruvdragare ha?

Något som skiljer många av de bättre borrskruvdragarna åt är deras styrka. Styrka, eller vridmoment, när det gäller skruvdragare anges i Newtonmeter (Nm) och dess värde avgör hur hårt skruvarna kan dras åt. För enklare uppgifter som att skruva ihop IKEA-möbler eller liknande behövs knappast ett vridmoment på mer än 5 Nm. Planerar du använda din borrskruvdragare för lite tuffare uppgifter som exempelvis franska skruvar behöver du en borrskruvdragare med åtminstone 40 Nm i vridmoment.

Just styrkan i en borrskruvdragare kan vara avgörande för dess pris. En riktigt billig skruvdragare kommer antagligen inte ha tillräckligt vridmoment för att klara av de lite tuffare uppgifterna. Tänk därför till gällande dina behov så att du inte köper en alltför svag skruvdragare. Med samma logik kan du även undvika att köpa en alltför dyr borrskruvdragare som har en massa kraft som du faktiskt inte har ett behov av.

Vilka varumärken anses tillverka de bästa borrskruvdragarna?

När det gäller skruvdragare finns det mängder av tillverkare och olika varumärken. En del helt okända och inte sällan av sämre kvalité. Om du letar efter en borrskruvdragare av hög kvalité rekommenderar vi varumärken som Festool, Milwaukee, DeWalt, Hikoki, Bosch eller Makita. Alla dessa tillverkare har ett flertal modeller av borrskruvdragare och gipsskruvdragare med varierande styrka och funktionalitet.  

Källor & Test – Borrskruvdragare

Utbudet av borrskruvdragare är stort och för att kunna sammanställa denna guide har vi primärt använt oss av tillverkare och återförsäljare för specifikationer. När det gäller vårt urval har vi utgått bland annat från omdömen och flera olika tester. Det primära testerna vi använt har vi listat nedan:

  • Gör Det Själv – Gör Det Själv har genomfört flera tester av borrskruvdragare. Vi har främst tittat på “Test av 18 V skruvdragare” från 2024. I detta test granskas 6 olika batteridrivna skruvdragare från bland annat Makita, Bosch och Festool. De kontrollerade de olika modellerna utifrån ”Styrka i trä”, ”Maxbelastning”, ”Ergonomi” och ”Styrka i murverk”. Du kan ta del av testet här.
  • Bäst-i-test – I detta test från 2024 granskas 12 olika modeller. Vinnare blev Bosch Advanced Impact 18 Quicksnap. Modellerna Black & Decker BDCDD186KB och Bosch GSR 18V-60 C testas också. För att läsa hela testet kan du klicka på denna länk.
  • Byggahus.se – I ett äldre test av Byggahus.se testades 8 batteridrivna 18V borrskruvdragare. Testet utfördes genom att skruva och borra i trä, formplywood och gips. Även faktorer som användarvänlighet och ergonomi beaktades. Makita DDF484RTJ, Black & Decker BDCDD186KB och Bosch GSR 18V-60 C fanns med i detta test. Testvinnare blev Makita DDF484RTJ. Du kan läsa testet här.
  • Amazon – För omdömen av borrskruvdragare har vi använt oss av flera olika källor. Den primära källan har dock varit Amazon. Här kan du finna mängder av användbara recensioner och betyg som ger en bättre överblick kring vad det är som gör en specifik borrskruvdragare populär.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.7 / 5. Antal betyg: 11

Inga betyg ännu