Så säkrar du den perfekta sommarkvällen

Att sommaren börjar närma sig med stormsteg är det nog ingen som har missat. Visst är det härligt?! Sommaren är för många den absolut bästa tiden på året – soligt väder, stranddagar fyllda med skratt och härligt umgänge. Något som väldigt många kan hålla med om är dock att det bästa med sommaren är de ljumma, ljusa kvällarna, där man kan sitta ute i flera timmar utan att varken blir kallt eller mörkt.

Sommarkvällar utomhus är minst sagt svårslaget! Ibland har man dock inte förutsättningarna för att få till denna perfekta sommarkväll. Då kan man behöva lite hjälp på traven.

Redskapen och verktygen för lyckade sommarkvällar ute

Som tur är finns det ett flertal redskap och verktyg som du kan använda dig av då du vill öka dina chanser om att få till en riktigt lyckad sommarkväll utomhus. Detta oavsett väder, vind och humör.

Infravärmare

Infravärmare

Trots att sommaren är den varmaste årstiden i Sverige är det ett faktum att vi under årstiden inte får överdrivet många dagar och kvällar med riktigt varmt (och soligt) väder. Vill du därmed kunna sitta ute hela kvällen utan att behöva frysa kan en infravärmare vara att rekommendera.

Med en infravärmare är det möjligt att hålla varmt i uterummet eller under markisen. Detta oavsett hur kallt eller blåsigt det är ute. En infravärmare är väldigt smidig att justera så att ni kan få det varmt och mysigt luften inte längre är varm. Den kan placeras i princip var du vill, och så är den mycket tålig. 

Gasolgrill

Det finns väl egentligen ingen som inte tycker om att grilla på sommaren? Med en gasolgrill är sommaren räddad – där kan du grilla allt ifrån kött, fisk och skaldjur till grönsaker, bröd och frukter.

Oavsett var du bor, vad du gillar att äta och hur din trädgård ser ut finns det idag gasolgrillar som kan passa de flesta behov och önskemål. Tack vare att en gasolgrill drivs av just gasol kan är den också väldigt enkel att använda och justera. Den kan också användas oavsett väder, och så osar den inte så mycket.

Myggfångare

Om det är något som de flesta svenskar fruktar inför sommarens ankomst är det just myggorna. Dessa börjar nämligen väckas till liv samtidigt som vi förbereder oss för sommar.

För att inte behöva bli störd av myggor eller andra surrande insekter under sommarkvällen ute kan det vara smart att investera i en myggfångare. Myggfångaren lockar till sig myggorna och suger sen ner dem i sin behållare, så att du slipper ha dem i din närhet.

Portabel högtalare

Att investera i platsbyggda högtalare, eller högtalare som fästs på väggen, är ofta väldigt dyrt. Bestämmer ni er för att äta sommarmiddagen någon annanstans än hemma kommer inte dessa heller komma till användning. Har du istället en portabel högtalare kan denna tas med och bjuda på musik och underhållning oavsett var kvällen spenderas.

Mysiga kuddar och filtar 

Sist men inte minst kan lite extra värme och mys verkligen höja stämningen under sommarkvällen utomhus. Med en infravärmare kan ni hålla er värma ända inte på kvällen, men om det är väldigt kallt kan extra filtar vara bra att ha. Kuddarna ser till att ni sitter bekvämt och att det hela känns lite mer inbjudande.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.5 / 5. Antal betyg: 2

Inga betyg ännu