Verktygen du behöver om du flyttar till villa

Tillsammans med en sommarstuga, ett par bilar och en årlig utlandssemester är en villa en del av den svenska drömmen. Det är många unga par som inkluderar ett köp av en villa i den tidiga familjeplaneringen. När flytten till en villa sedan väl äger rum inkluderar den ofta en intensiv aktivitet på många fronter.

Inte sällan slår hushåll till och köper en villa i samband med att hustrun i familjen blir gravid. Det är då som det blir allvar i behovet av att skaffa en större bostad. Det är ofta en enorm aktivitet som utlöses i samband med familjeexpansionen och villaköpet. Först ska det letas villor och i många fall är det en tomt som köps för att sedan bygga en villa på den tomten. Många blivande föräldrar som köper villa tänjer också ofta på sina ekonomiska gränser. Detta gör att de har mycket att tjäna på att göra mycket av jobbet på den nya bostaden. Oavsett om det är ett nyproducerat hus eller ett begagnat hus som köps så finns det ofta väldigt mycket arbete att utföra. Familjen kommer att vara väldigt upptagen under flera år.

Borrskruvdragare – Kanske det mest använda verktyget

Borrskruvdragare

Det är inte sällan som fokus hamnar på de större jobben som ska göras i samband med att familjen flyttar till en villa. Det kan handla om att bygga huset och anlägga tomten om det är ett nytt hus eller renovera dem om det är ett äldre hus och tomt. Det förefaller självklart att vissa arbeten uppfattas som större men faktum är att många jobb som inte är lika iögonfallande också är väldigt omfattande. Som till exempel att montera möbler eller att hänga upp tavlor. Dessa job inkluderar ofta mycket skruvdragande och eftersom även större jobb, som att fästa spån- och gipsskivor ofta inkluderar skruvande så är det relativt enkla verktyget borrskruvdragare ett av de viktigaste verktygen i samband med flytten till en villa.

Det är lätt hänt att förknippa hammaren och sågen med byggande och renoverande men även om de också är viktiga så skruvas det mer än det hamras nuförtiden och i tid räknat tar det väsentligt längre tid att skruva än att såga sett till ett helt arbete, detta gör borrskruvdragaren till ett oumbärligt verktyg för den nyblivne villaägaren.  

Häcksaxen – Beviset på att man bott in sig

Häcksax

Det som ofta utmärker nya villaområden är att de känns ganska nakna. Man kan se rätt in i varenda trädgård men först kanske man inte tänker på varför. Men sedan går det ofta upp för en, trädgårdarna är nyanlagda och har till exempel sällan häckar. Omvänt gäller i gamla villaområden. Ofta känns det som att dessa har en väldigt tät växtlighet. Det kan ta lite längre tid att förstå varför de äldre villaområdena är så tätbevuxna men tänker man till lite så förstår man. I äldre områden bor äldre människor, och de kanske inte gillar insyn och har kanske också blivit lite trötta på trädgårdsarbete. Dessa fenomen, både i det nya och gamla området, gör att just arbete med häckar är vanligt. En stabil häcksax kommer därför ofta väl till pass. I det nya området för att se till att den nya häcken blir tät och jämn när den växer upp. I det gamla området för att ansa ned häcken så att den inte torkar igen helt och hållet. Häcksaxen, villaägarens främsta trädgårdsredskap.

Klicka på en stjärna för att betygsätta denna guide!

Genomsnittligt betyg 4.3 / 5. Antal betyg: 3

Inga betyg ännu